local-stats-pixel fb-conv-api

Spoki.lv mistiskie noteikumi152

457 12

Jau kādu laiku atpakaļ biju ievērojusi, ka par dažiem rakstiem nevar balsot negatīvi. Likās kāda kļūda, tāpēc nelikos ne zinis. Bet līdz galam iedziļinājos tajā tikai nesen, kad manā literatūras rakstā parādījās komentāri ar jautājumiem, kāpēc nevar nobalsot negatīvi. tad nu izlēmu, ka pienācis laiks noskaidrot kas te īsti notiek.

Uzrakstīju jautājumu administrācijai. Pēc kāda laika saņēmu atbildi: - Sveika. Nevar nobalsot literatūras kategorijā negatīvi. Tā ir jau kaut kādu laiciņu- Jacky vārdiem sakot, jo literāti ir ļoti jūtīgi. - Biju šokā. prātā iešavās doma , ka moš Jackyam atkal miskastes vāks uz galvas uzkritis emotion Tad sāku domāt mazliet racionālāk, un nesapratu kāpēc es neko nezinu par tādām izmaiņām? Tā arī uzrakstīju uz ko atbildi nesaņēmu. Pakaidroja tikai to, ka šādas izmaiņas jau ir kādu laiku, mēnesi vai pat divus.

Man radās pamatots jautājums. Kāpēc par šādām pārmaiņām vērtēšanas sistēmā netika minēts ne pušplēsts vārds? Bieži vien tiek liktiraksti par kādām izmaiņām Spokos. Bieži vien izmaiņas ir nelielas un no raksta nav īsti jēgas, bet tagad spokiem, kas lasa vai raksta literatūru ir jāzīlē, kāpēc nevar nobalsot negatīvi.

Personiski es uzskatu, ka šīs izmaiņas nenesīs neko labu.

Pirmkārt. Jaemotion un emotion sistēma irieviesta, tad tam vajadzētu attiekties uz visām rakstu kategorijām vienādi. ādā veidā tiek dotas privilēģijas vienai daļai spoku, bet citi tiek diskriminēti. Kāpēc piemēram šādas privilēģijas netiek dotas orģinālrakstu autoriem vai tiem, kas paši veido komiksus? Jums škiet, ka viņinav jūtīgi pret kritiku? Viņi cenšas izdomāt ko nebijušu, nevis kopēt no citām vietnēm.

Otrkārt. Piemēram, man šī visa emotion un emotion sistēma palīdz saprast, kas cilvēkiem patīk un kas nē. Tas man palīdz saprast vai ir vērts turpināt stāstu vai arī nav. Es kritiku uzņemu ar atplestām rokām un mācos no sacām kļūdām. Jūsuprāt literatūrā nv sliktu rakstu? Pēc manām domām, šīs izmaiņas tikai nolaidīs literatūras līmeni un piegružos Spokus.

Tātad atziņa ir šāda. par šāda veida jaunumiem vajadzētu ziņot arī pārējiem, lai novērstu domstarpības un liekus jautājumus. Mans ieteikums tālākajam laikam noteikti būtu uztaisīt rakstu ar aptauju, kurā spoki varētu nobalsot par vai pret jaunajām izmaiņām. Tādā veidā varētu radīt Spoku noteikumus, kas apmierina netikai adinistrāciju, bet arī spokus.

Spoki.lv Latvijā ir kļuvis par diezgan populāru purtālu, tāpēc noteikumi, kas ierobežotu dažus spoku darbību ir vajadzīgi, bet lai noteikumi varētu būt spēkā, cilvēkiem par tiem ir jāzina un jābūt mierā ar tiem.

Lūdzu izsakat savu viedokli par šo tēmu komentāros.

457 12 152 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 152

0/2000

Vajag mīnusus, pretējā gadījumā funface sāks likt savus garadarbus literatūras sadaļā... emotion

35 0 atbildēt
Šāda sistēma neko neuzlabos. Ja tu kaut ko publicē internetā, jārēķinās, ka kādam nepatiks. Ja kādam ir problēmas ar to sadzīvot, tad internets NAV priekš viņa. Literatūras sadaļa ir tādā sviestā, ka noteiki vajag atjaunot negatīvo vērtējumu ielikšanu. Citādāk būs vēl sliktāk.
29 0 atbildēt

Pavisam nesen atpakaļ spokos kāds bija ielicis rakstu par nelegālajiem imigrantiem, (jeb kā mēdiji un wellcomisti viņus grib dēvēt - nabaga bēglīšiem).

Protams rakstam nevarēja ielikt nevienu mīnusu, lai gan komentāros raksta autoru visi uzskatīja par idiotu un imigrantus Latvijā nevajag..

Es tur saodu propagandu, tvnetā rakstus par imigrantiem arī drīkst komentēt tikai reģistrēti lietotāji.. ķipa ar domu mazāk cilvēku teiks kautko sliktu  emotion  

28 0 atbildēt

Pasaule ir nežēlīga - kāpēc radīt dažos tā saucamajos "literātos" ilūziju par pretējo? Būs vēl vairāk sāpināti, kad kāds uz ielas nosauks viņus sliktā vārdā vai trāpīs akmens pa pieri. Tad jau komentāri arī būtu jāliedz, lai dzīvo savā sapņu pasaulē ar rozā vienradžiem un jūtas visu apbrīnoti.

Ja reiz ir balsošana, plusiņi/mīnusiņi vai dajebkāda cita vērtēšana citās sadaļās, kas ir tikpat radošas, tad arī literātiem tādu pašu vajag. Vai arī neļaut viņus nekā vērtēt.

24 0 atbildēt

vajag izdarīt, lai FunFaceTV video varētu tikai ar negatīvu balsot... un pat ja spiež plusu, tas pārvēršas par mīnusu! emotion

23 0 atbildēt

Vot man arī ir jautājums, kāpēc maniem rakstiem ir tik maz plusu?

21 0 atbildēt

Es arī esmu jūtīgs un ar ļoti maigu un trauslu dvēselīti, un, ja spoki neizdarīs tā, ka arī manus rakstus nevar mīnusot, es izdarīšu pašnāvību.

19 0 atbildēt

Laikam jāpārkvalificējas, jākļūst par literātu   emotion    emotion  

Jebkurā gadījumā tā balsošanas sistēma nav objektīva. Parasti mīnusu licējiem, ja nav atstāts arī komentārs, apjautājos vēstulē kas rakstā nebija pa ķeksi, lai padalās pieredzē kā vēl labāk var to vai citu opciju autoremontā veikt uz ko esmu saņēmis šādus argumentus :

Es tikko ieliku rakstu, bet tu pacēli savējo  lai manu lejā nobīdītu, riebjas man tādi cilvēki tādēļ mīnuss !

Tu esi par vecu priekš jauniešu lapas, mīnuss !

Rakstam jau 900 plusu un neviena mīnusa, tādēļ ieliku .

Sēdi pie ratiem vecais papagaili !

A kas tur bija tajā rakstā, es nelasīju ?

Tu esi krievs , mīnuss !

Es vienmēr lieku mīnusu. 

Apmēram tādā garā, un klāt nāk vēl ārprātīga pareizrakstība tajās atbildēs   emotion  

17 0 atbildēt

Būsim atklāti - tie visi trīspadsmitgadnieču 100 daļu romāni tajā sadaļā nekādus plusus nemaz ar nav pelnījuši, vnk nav par ko. Protams, ka šie literātiņi ir ļoti jūtīgi, taču kā tieši tas var kalpot par pamatojumu šādām izmaiņām noteikumos, es nesaprotu.

17 0 atbildēt
Nevaru nepiekrist, izcili aprakstīji šo situāciju. Es nebiju pamanījusi, ka nevar nobalsot negatīvi, laikam pēdējā laikā negribas sāpināt cilvēkus emotion, taču, manuprāt, ir stulbi liegt tādu iespēju, it sevišķi tik muļķīgu iemeslu dēļ. Ja esi par jūtīgu, lai uzņemtu kritiku, nepublicē un nedod iespēju kādam to izteikt. Problēmas? Es, protams, saprotu, ka nav patīkami apzināties, ks neproti rakstīt, bet sevis maldināšana ir vēl stulbāka, jo tādā gadījumā nav gandrīz nekādu izaugsmes iespēju. Es personīgi sevis rakstīto sūtu tikai dažiem cilvēkiem, ar lūgumu pēc kritikas, jo man nav vajadzīgi labi vārdi, man ir nepieciešams uzlabot savu darbu. Tādēļ es noteikti esmu pret šo spoku noteikumus. Un nevaru nepiekrist arī par netaisnīgumu - tas ir tiešām negodīgi, ka tiem, kas cenšas, var salikt kaudzi ar mīnusiem, bet tiem, kas desmit minūšu laikā uzraksta piecsimt neskanīgu vārdu un baidās saņemt mīnusiņu - nevar.
13 0 atbildēt

Ja godigi pedeja laika seit ir tada miskaste , ka ienaku tikai ieraduma pec un aizvien retak. Pretigi lasit sos bezvertigos komentarus kur lielaka dala izliekas pa baigajiem lietpratejiem jebkura joma un izpausme, si nirgasanas un kopuma pretiga attieksme pret autoriem itipasi orginalrakstiem ir novedusi spoku rakstus neinteresantus. Varjaubut , ka sadi tiek dabiska veida izslauciti nevelamie autori bet ka logiski domajosa persona noveroju kopejo spoku publikas degradaciju.

10 0 atbildēt

Visi veidojam rakstus tagad literatūras kategorijā! emotion 

10 0 atbildēt

Wow,šitāda krāpšanaās no Jacky nebiju gaidījis emotion 

8 0 atbildēt

Balsošanas sistēma jebkurā gadījumā šajā portālā nekalpo gandrīz nekādam mērķim, kā tikai subjektīvai viedokļa paušanai un portāla peļņas gūšanai.

Ja paņem par piemēru reddit, tur balsošana kalpo noteiktam mērķim - labākie komentāri, raksti un saites tiek parādīti pirmie, kā arī diskusijās visi komentāri ir sakārtoti hierarhiski pēc tā, kas kam ir atbilde. Līdz ar to veidojas konteksts - kvalitatīvākais, interesantākais saturs ir redzams uzreiz, nav jāburas cauri n-tajiem verbālajiem pirdieniem. Spokos ir iespējams sagrupēt komentārus pēc punktu skaita, bet tie neveido nekādu kontekstu - nu un, ka komentārs ir saņēmis 20 plusus, no tā nav nekādas jēgas, ja nav zināms, kam tas ir atbildēts un uz ko tas atbild.

Bet esmu drošs, ka spoku administrācijai un veidotājiem ir nospļauties par to, vai kāds vēlas redzēt kvalitatīvu, interesantu saturu un diskusijas. Galvenais ir panākt, lai cilvēki censtos pelnīt plusus, līdz ar to liktu rakstus, līdz ar to par brīvu veidotu portāla saturu, līdz ar to veidotu plūsmu uz reklāmām portāla autoru vietā. Kvalitāte nav noteicošais - vajag masu.

Te ir tā milzīgā atšķirība starp reddit un spokiem - reddit autoriem ir mērķis veidot komūnas, diskusijas, iekšēju sadarbību, un peļņa veidojas ilgtermiņā ar minimālām reklāmām. Spoki.lv mērķis ir pēc iespējas lielākos vairumos panākt, lai cilvēki pelnītu bezvērtīgus plusus un liktu savu saturu, tā piesaistot apmeklētājus reklāmām un gūstot peļņu portālam. Līdz ar to ir pilnīgi loģiski vietām noņemt iespēju balsot negatīvi, jo kritika, iespējams, samazinās to lietotāju skaitu, kas kaut ko ievieto.

8 0 atbildēt

Mjā, spoki "purtāls" diezgan populārs...

10 4 atbildēt

Es daudziem šiem te sviest rakstiem , gribētu ielikt - , bet nevar , jo viņus aizstāv neredzams spēks , tad moš visiem rakstiem uzlikt , ka nevar - likt ne? emotion

6 0 atbildēt

Labrīt, visiem!

Izlasīju vēlreiz mums zināmos rakstītos noteikumus

http://spoki.tvnet.lv/noteikumi

Tur nav neviena vārda par rakstu  vērtēšanu ar plusiem un mīnusiem. Tātad ir vēl kādi nerakstīti noteikumi, pareizāk sakot, noteikumu lietotājiem rakstu vērtēšanai nemaz nav.

6 0 atbildēt

Būtu jāsāk ar to, ka literatūras sadaļa nav nekāda dimantu raktuve. Varbūt kaut kas mainījies pēdējo gadu laikā un tur tagad ir tīrs vai vismaz tīrāks, bet es stipri šaubos. Ļoti izbrīnīšos, ja uziešu kaut ko ļoti oriģinālu vai vismaz kaut ko, kas nav kārtējās tīnes seksuālās fantāzijas.

Es saprotu, ka daži ieliek "-" pat nelasot, jo vai nu raksts ir pārāk garš vai arī pats autors nepatīk. Šeit ne tik ļoti tiek vērtēts saturs, cik mēģināts ieriebt autoram. Tomēr, cik tādu ir, it īpaši literatūras sadaļā? Es domāju, ka daudzi vispār ignorē saturu, kas atrodas literatūras sadaļā. Ja arī atrodas cilvēki, kas liek mīnusus nevis par pašu saturu, bet gan citu iemeslu dēļ, tad tie ir kādi maksimums 3? Varbūt 5? Stipri šaubos, ka atrodas pat viens. Viss pārējais varētu būt vienkārša kritika. Jā kritika, iedomājaties, jūsu "perfektajos" "dziļdomīga" mākslinieka atvēmumos ir kam piekasīties. Parādiet man kaut vienu izcilu rakstu literatūras sadaļā un es pasmiešos par jūsu naivumu.

Man pieriebās tā mode būt politiski korektiem sabiedrības taisnīguma cīnītājiem. No mīnusiem necietīs laba satura veidotāji. No mīnusiem cietīs kaut kādi mēsli, kurus nejēdzīgie modi apstiprina nelasot vai arī tīnes, kuras sadomājās, ka savos 13 gados ir Orvela līmeņa rakstnieces, pēc tā, kad nozaga savai krustmātei "50 Greja Nokrāsas".

Kas būs tālāk? Aizliegsiet kritizēt un atstāt negatīvus komentārus, jo tas grauj kaut kādas augstprātīgās maziņās pašvērtējumu? Oh gosh. Dž. Karlinam bija interesants stendaps vairākus gadus atpakaļ, bet tas ir daudz aktuālāks šodien. Tur tika stāstīts par to, ka visi cilvēki paliek par pussijiem. Zaudētājus vairs nesauc par zaudētājiem, bet gan par pēdējiem uzvarētājiem. Vecāki savus bērnus slavē par mazsvarīgiem sasniegumiem(skolas beigšana, iestāšanās draudzē utt.) liekot uzlīmes uz mašīnu bamperiem ar šādu informāciju. Vienīgie, kuriem vajadzētu tādu "īpašu" pieeju ir neattīstītie bērni, atpalikušie un autisti. Tas jau kaut ko pasaka par literatūras sadaļas autoriem.

Pieaudzis cilvēks neraudās par virtuālajiem mīnusiem, jo tas nav īpašums, kuru tev atņēma; nav tuvs cilvēks, kurš aizgājis aizsaulē. Neredzu īsti jēgu literatūras sadaļai tad, kad nav iespējama kaut kāda daudzveidība vērtējumos. Te sanāk - vai nu tev patika raksts vai arī ej dirst. Literatūras sadaļa nav kaut kāda Aleksandrijas Bibliotēka, tā ir vienkārša izgāztuve, kurā jūs sametat savus skricelējumus, šeit jau pirmatnēji vienīgā vērtība ir pašiem vērtējumiem, jo cilvēki tērē savu laiku, lai lasītu jūsu mēslu un to attiecīgi novērtē. Nevienam nepatīk kritika, bet kas tad cits līdzēs jums augt? 

Ja arī kaut kam ir vērtība literaūras sadaļā, tad tā ir kritika un mīnusi. Nav cita labāka rīka, lai rosinātu tapt arvien kvalitatīvākam saturam. Es patinu literatūras sadaļu 80 lapas uz priekšu, lai redzētu vismaz kādus mīnusus. Tie bija kādi 1-3 zem dažiem rakstiem, pretstatā simtiem plusu. Jūs gadījumā galvu neatsitāt? Jau bez tā tiek pūsts dirsā, jūs vēl ņaudat par 3 mīnusiem. Es saprastu, ja tas izskatītot šādi pie katra raksta - 348+ un 516-. Pat 516+ un 516- ir labs vērtējums. Jūs ņaudat par 3 mīnusiem. To tajos simtos plusu pat nepamanīs.

Kritika ir svarīgāka par labām atsaucēm. Kāpēc? "50 Greja Nokrāsas", "Krēsla" un citi mēsli ir bestselleri. FunFaceTv arī ir kaudze fanu, bet to uzskatīt par kvalitātes rādītāju būtu aplami. 

Reizē man ir viens piedāvājums - pilnībā mainīt literatūras sadaļas politiku. Riebās, ka oriģinālrakstu no superoriģinālraksta izšķir tas, ka kāda tīne nofotografēja savu zeķi un uzlika to kā bildi. Literatūras sadaļā tas vai bilde ņemta no interneta ir tikpat svarīgi, cik "attēli un gifi" sadaļas rakstos - uzrakstītā teksta daudzums.

Spokos ir arī kaudze wannabe moderatoru(nekad nesapratu kāpēc), tak paņemiet kādus 5, lai ir vismaz kāda komisija vai žūrija, kaut kas tāds. Lai viens ir gramatikas nacists, bet nejau tāds, kurš tikai zina, ka vārdu debils raksta ar "i" nevis "ī", bet cilvēks, kurš reāli pārzin gramatiku. Tad var iecelt vienu vai divas pseido-redaktores vai arī divus pseido-redaktorus, lai tie konsultējas ar vietējiem rakstniekiem. Tad pārējie var būt vienkārši grāmatu tārpi, jeb cilvēki, kuri ir pārāk tuvi ar literatūru, lai to uzrunātu uz "tu".

Tā nu šī 5 cilvēku komisija vienosies ar autoriem par iespējamām izmaiņām. Tas vai likt vai nelikt rakstam "superoriģinālraksts" vai "oriģinālraksts", lai arī ir viņu ziņā. Pats nesaskatu neko oriģinālu vai superoriģinālu tajā, ka kārtējā tīne uzrakstīs savu personīgo seksuālo fantāziju. Tādējādi "oriģināls" un "superoriģināls" būs kvalitātes un patiesi oriģināla satura rādītājs, nevis kaut kādas tīnes pārlieku paaugstinātā pašvērtējuma rezultāts.

6 0 atbildēt

Purtālu... emotion +

5 0 atbildēt

Es pienemu, ka tas ir tadel jo daudzi minuso nevis, ka nepatik raksts, bet gan, jo daudz jalasa.

6 1 atbildēt
« 1  2  3 »