local-stats-pixel fb-conv-api

Marihuāna ir narkotika! Pārdomas atbalstītājiem...188

Marihuāna ir narkotika. Tā var izraisīt atkarību daudzos cilvēkos. Tā neizārstēs visas pasaules slimības un problēmas. Mūsu oponenti nav muļķi, kas neko nejēdz no dzīves. Šajā rakstā - nelielas pārdomas par veidu, kā cilvēki strīdas par atbalstu marihuānas legalizācijai un ieteikumi šī veida uzlabošanai. Svarīga lasāmviela marihuānas likumu reformu (un jebkuru jaunu ideju) atbalstītājiem! Mēs visi vēlamies pozitīvas izmaiņas mūsu valstī, bet mūsu uzskati par to panākšanu atšķiras. Lasi tālāk...

299 34 188 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 188

0/2000

Pat, ja pieņemam, ka nekaitīgs. Tomēr iznīcina cilvēku motivāciju veidot karjeru, ģimeni, līdz ar to arī ekonomikai kaitē un apdraud tautas pastāvēšanu. Jūties nabadzīgs, - uzpīpē. Nav attiecību, atkal tas pats risinājums. Tad sanāk visa dzīves jēga - salietoties.

3 2 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Esmu par tās lietošanu, bet pret tās legalizāciju.  emotion  Ja gribēšu, dabūšu, bet legalizicāja sagādātu daudz jaunu problēmu. Vienīgais pluss būtu tas, ka tad valsts regulētu kvalitāti, kas, iespējams, pazudinātu pāris šobrīdējos negatīvos aspektus. Vienkārši jātiek dzīvot uz Kaliforniju, ja gribās.  emotion 

1 0 atbildēt

šeit skats no ārstu skatu punkta:

http://medicine.lv/jautajumi/LVQA_154971

vel - mazliet par kaņepju iedarb ību uz smadzenēm : -----------------------------------

Autors: AKUDO EJELONU

„Zālīte” jeb marihuāna ir kaņepjaugs, ko parasti smēķē vai ēd, lai izraisītu eiforiju. Gadu gaitā ir veikti vairāki pētījumi, lai noskaidrotu marihuānas negatīvos un pozitīvos efektus uz cilvēka ķermeni un smadzenēm. Bieži tā ir palīglīdzeklis AIDS, vēža, glaukomas, multiplās sklerozes un hronisku sāpju ārstēšanā. Tomēr pētnieki, piemēram, Dž. Morau (Joseph Moreau), uzsver, ka tai ir kaitīga iedarbība uz CNS, kā arī par atmiņu un kustību atbildošajiem apgabaliem smadzenēs.

Marihuāna ietekmē CNS, „uzbrūkot” neironiem un iejaucoties to parastajā komunikācijā citam ar citu. Līdz ar to mainās cilvēka uzvedība. Piemēram, ja neirons atbild par īstermiņa atmiņu, receptori, kas uztver kaņepjaugu, liek šim neironam reaģēt pretēji un cilvēkam mēģinot atcerēties, ko viņš darījis piecas minūtes iepriekš, var būt problēmas ar šīs darbības atsaukšanu atmiņā. Marihuāna satur ap 400 ķīmisku vielu un 60 no tām ir psihoaktīvas, ietekmējot atmiņas kontroli, domas, koncentrēšanos, laika izjūtu, uztveres dziļumu, koordinētu kustību veikšanu.

Kad cilvēka atmiņu apdraud liela marihuānas deva, pirmkārt, tiek skarta īstermiņa atmiņa un par to atbildošais hipokamps smadzenēs. Tā kā šī smadzeņu struktūra daļēji atbildīga arī par mācīšanos, sajūtu uztveri un emocijām, skarti tiek arī šie psihiskie aspekti. Cilvēks sāk citādi interpretēt iepriekš uztverto, un jauna informācija netiek uztverta vispār. Šād1s stāvoklis var ilgt vairākas minūtes, un tā rezultātā palēninās smadzeņu šūnu aktivitāte.

Kādā pētījumā tika analizēti divi studenti (A un B), kuri smēķēja marihuānu vairāk kā nedēļu. Mērījumi tika veikti stundu pirms marihuānas smēķēšanas, smēķēšanas laikā un arī pēc šī procesa. Students A pirms marihuānas smēķēšanas skatījās TV, un viņam tika pajautāts, kādas reklāmas tika raidītas pirms sākās pārr1aide. Viņš nosauca veselas piecas. Pēc tam viņš smēķēja marihuānu mazās devās divas reizes apmēram stundas laikā. Piecpadsmit minūtes pēc pēdējā „dūma ievilkšanas” viņš atsāka skatīties situāciju komēdiju. Kad parādījās reklāma, studentam tika jautāti vienkārši jautājumi par to, kas notika komēdijā, tomēr jautājot, kas bija mugurā galvenajam varonim, students A nespēja atbildēt. Tas šķita netipiski, jo galvenajam varonim mugurā bija spilgti dzeltens mētelis un viņš par to uzjautrinājās komēdijas skatīšanās laikā. Tātad netika saglabāts pat šis spilgtais tēls.

Marihuāna ietekmē arī emocijas. To smēķējot, cilvēki nespēj kontrolēt smieklus vienā minūtē un paranoju – nākamajā. Tas tā tamdēļ, ka marihuānai ir tieša ietekme arī uz limbisko sistēmu smadzenēs. Lūk, studentes B piemērs. Šī studente ļoti labi pārvalda komunikācijas prasmes. Viņai ir problemātiskas attiecības ar labākajiem draugiem, jo tie uzskata, ka viņa ikdienā ir dusmīga un saspringta. Tomēr maza deva marihuānas atslābina ķermeni, padara viņu līksmu, un draugu attieksme mainās, lai gan pašai studentei B uzreiz rodas problēmas ar domu formulēšanu un skaidrību.

Studenti parasti smēķē marihuānu stresa un pārslodzes dēļ. Diemžēl brīdī, kad efekts pazūd, viņi nav spējīgi pat formulēt problēmzonas. Marihuānas sniegtā šķietamā laime nav ilgstoša, un lai gan cilvēki šo augu smēķē, lai tiktu vaļā no problēmām, patiesībā tās kļūst arvien samilzušākas. Pētījumi pierāda, ka regulāri smēķējot marihuānu, cilvēks savā darbībā pieļauj daudz vairāk kļūdu un vairs nespēj noturēt uzmanību.1

Patiesībā „zālītes” izraisītās problēmas ir līdzvērtīgas kokaīna, haroīna un alkohola izraisītajiem traucējumiem kognitīvās sfēras ietvaros. Tādēļ nākamreiz, iedomājoties par „zālītes” smēķēšanu, padomājiet, kādu kaitējumu jūs nodarāt savai CNS.

----------------

nu tā vispārigi - 

2 1 atbildēt

Raksts nav slikts. Latvija ir sen atpalikusi zeme, gan tehnoloģiju, zinātnes  un protams ari informācijas jomā. Lieli komentētāji patiesībā ir aprobežoti laucinieki nokļuvuši lielpilsētā, un tas jau viņiem šķiet ka ir pacēlis viņu pašapziņu un IQ līmeni. Saistībā ar marihuānu, varu pateikt, ka neesmu tas lietotājs. BET atbalstu tās legalizāciju, jo ir dzirdēti gadījumi (gan ne latvijas informācijas telpā) par auga īpašībām audzēju ārstēšanā. Gan ne smēķējot bet lietojot spiestu eļļu. No otras puses, pazustu "melno" dīleru bizness, kā arī iepludinātu kaimiņzemes tūristu massas, kas celtu Latvijas ekonomiku. Bet zinot Latvijas saeimu un minstru kabinetu kurš sastāv no vecajiem kompartiju locekļiem lielākoties no latgales reģiona, nekas labs šinī, pa lielam ari citās jomās nav gaidāms.  

2 1 atbildēt
emotion
2 1 atbildēt
Paskatities uz citam valstiim kur marihuana ir legala narkotika, izkatas ka viniem nav ne vainas. Protams ka cilvekiem jau no bernibas ir iemacits ka marihuana ir narkotika. Bet ja paskatitis tiesam no malas cilveekus kuri dzert pa 5dienas vakariem un marihuanas pipetaajus, atskiriibu jus pasi labi varat pamanit. Velos vel piebilst, ka narkotikas vielas ir ari musu dargais spirts un cigaretes. Bet skatitos no citas puses, ja pegalizeetu marihunau, latvija tikai paplasinatos nauda. Un marihuanu vares lietot tikai pie baros pipetava, tiesi tapat ka ar alkaholu. Bet runajot par allahols, tas ietekme uz veseliibu sliktumumu ka marihuana, bet pec statastikas alkahola reibuma cilveki paliek agresivaaki, ka parasti tas notiek Rock Kafe kautini. Un cilveks ari velas darit stulbas napdomaatas lietas. Bet marihuana vnk lauj mieriigi pasedet un apasmieties kopa ar comiem, vai vnk tupit telefona.
1 0 atbildēt

Alkohols, tabaka arī pēc būtības ir narkotikas, tās legāli pārdod, bet par marihuānu nevaru spriest, neesmu mēģinājis, esmu lasījis tikai komentārus, kuri ir dažādi. Esmu pilnīgi neitrāls, ja būtu jābalso, es noteikti atturētos, jo nezinu (neesmu pamēģinājis), kas tas ir, piedod, bet tāds ir mans viedoklis. emotion 

1 0 atbildēt
Amsterdamā vel neviens nav nomiris no zālītes pīpēšanas, tīra zālīte nenogalina. Punkts, tur vairāk nav par ko domāt vai diskutēt, tā ir brīva izvēle, kapēc izbraukt ja būtu iespēja pīpēt savā paša zemē savu audzēto? Valdībai būtu mazāk problēmu ar narkomāniem arī. Neesmu narkomāne un zālīti nepīpēju bet par to neko sliktu arī nedomāju.
1 0 atbildēt
Tas pats kas ar "vai Dievs ir īsts" Es personigi atbalstu sho
1 1 atbildēt
"Visiem ir skaidrs tas, ka Latvijā šāds atbalsts nepastāv." Kāds sakars? Katrs otrais kauc, ka vajag legalizēt.
0 0 atbildēt
Jā kādam kaut kas ir ljoti svarīgi, kā piemēram marihuānas legalizācija kāpēc man balsot pret? Es saskatu tikai un vienīgi budžeta ienjēmumus no kaut kā, kas tik un tā “ir tur ārā” vai man tas patīk vai nepatīk! Un tagad man pa ielu ejot kāds iepūtīs dūmus sejā un Es zaudēšu tiesības uz 2 gadi vadīt auto, jo redz man asinīs ir THC “pēdas” 0.000000000000001% līmenī?
0 0 atbildēt

Ljautinji galiigi saspiedushi galvas. Latvijas statistika ir apmeeram shaada. 50% nozeigumu tiek izdariiti vai izraisiit alkohola reibumaa. 25000 Alkoholikju videeji gadaa tiek regjistreeti. Pamatiigs biznesiish abaas pusees. Paskataas gudrie cik maksaa Straupee viziite utt. Galvenais ir kjeerkt un muldeet. Jebkura diskusija par sho teemu ir, aarstu darbs VS meli un aizspriedumi. Un visam pa virsu trumpis ir tieshi likumdoshana. Angliski saka Prohibitionist Policies. Kas notika USA 30. gados? Kad aizliedza Alkoholu. Kriminaalaa autoritaate Al Capone gandriiz paarnjeema visu valsti. Aizliegt noziimee atdot vadiivas grozhus krininaalajam kontingentam. Tie visi tupenji kas mauro, bet beerni tak lietos, rekur diileris uz ielas bla bla bla. Legalizeeshanas gadiijumaa diileris vairs nebuus uz ielas un visi gribeetaaji ies uz aptieku vai liidziigi kaa alko bodi un vajadziiga pase un 18 gadi utt. Tik daudz murgojumu kaa zem shii raksta, izteikti reti ir gadiijies redzeet. Tosikj - ja veelaties lai juusu beernam pastaav risks tikt ierautam narkotikaas, tad luudzu kriminalizeejiet. Ja veelaties naakotni ar minimaalu noziedziibas un atkariibas liimeni. Legalizeejiet. Tik elementaari

0 0 atbildēt
Es uzskatu, ka tā ir katra paša izvēle. Nav jau tik grūti viņu dabūt un , ja baigi 'nemētājas' nepatikšanās grūti tikt. Bet ja kāds iet pret marihuānu kamēr pašiem patīk iedzert piektdienās , tādiem nav nekādas teikšanas. Alkoholam ir daudz vairāk negatīvu effektubkā marihuānai.
0 0 atbildēt

Nafig vispar vajag

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai marihuānu vajag legalizēt?

Cits variants: Nezinu.

0 0 atbildēt

Vieglāk ir pārvākties uz kādu valsti kur ir legalizēta nekā šeit kaut ko sagaidīt.

Centieni kontrolēt globālo nelegālo narkotiku tirgu cietuši neveiksmi. Šāds ir secinājums apjomīgam pētījumam, kurā apskatītas narkotisko vielu izplatības tendences pēdējos pārdesmit gados Eiropā, ASV un Austrālijā. Kaut gan kopumā nelegālo vielu konfiskācijas apjomi ir pieauguši, tās ir palikušas daudz lētākas un stiprākas. Dati liek secināt, ka diez vai izdevies samazināt narkotiku izplatību.

Piemēram, attiecībā uz Eiropu kā piemērs tiek izcelta Portugāle, kur par narkotiku lietošanu jau vairākus gadus netiek piemērot krimināla atbildība. Tā vietā pastiprināta uzmanība pievērsta atkarīgo ārstēšanai un slimību apkarošanai. Pētnieki norāda, ka šāda stratēģija Portugālē mazinājusi negatīvo seku izplatību, ko izraisa narkotiku lietošana, tostarp atkarības un HIV izplatību.

0 0 atbildēt

Paskatoties uz Liepnieku, labi redzams ka tas džeks ilgstoši pīpējot marihuāni ir smagi degradējies.Šizofrēnisks acu skatiens, nekontrolēta nervozitāte,agresivitātes uzplaiksnījumi pēkši diskutējot ar oponentiem.Šīe simptomi ir tipiski ilgstošiem marihuānas pīpmaņiem gad viņi kādu laiku nav dabūjuši uzpīpēt.Piemēram Liepnieks vienkārši fiziski nevar atļauties sapīpēties pirms svarīgām tikšanām vai kad jāiet uz TV studiju piedalīties diskusijās. Šādi hriniski zālītes vilcēji labi jūtās tikai pēc tam kad ievilkuši kārtīgi daudz zaļā dumā plaušās!! 

1 1 atbildēt
Vienīgais mīnuss ir atkarība
2 2 atbildēt

laikam,rakstiits zem zaales,dikti labi sanaacis... emotion 

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »