local-stats-pixel fb-conv-api

Atgadījums.604

7156 118

Šonakts manā darbā pa durvīm iebāza galvu iekšā krievu tautības pārstāvis un uzjautāja man krieviski, vai es viņu gribētu nogalināt, ja viņš runātu krieviski. Es teicu, ka nogalināt gan negribētu. Tad viņš teica, ka Rīgā ir cilvēki, kuri grib viņu nogalināt par to, ka viņš runā krieviski. Tad viņš man jautāja, vai es gribētu ņemt automātu rokās un nošaut viņu par to, ka viņš runā krieviski. Atbilde bija atkal noliedzoša, prātā bija doma, ka šamējais arī var ko pačukstēt vadībai par savādāku manu atbildi.

Tad sekoja no viņa puses jautājums, vai es māku runāt krieviski. Atbilde no manis sekoja krieviski (da, ja umeju), lai nerastos lūgums no viņa puses - pierādi. Viņš tad jautāja - kādēļ Tu ar mani nerunā krieviski, ja jau es ar Tevi runāju krieviski ? Uz ko atbildi viņš saņēma sekojošo,- jo šī ir Latvija. Vienīgais zemes pleķītis visā plašajā pasaulē, kurā oficiāli runā latviski. Es pat šo teikumu pabeigt nepaspēju, līdz atskanēja ņirgāšanās - ooo, Latvija, Latvija. Mēs un Krievija jūs pārņemsim un pazudīs tā jūsu Latvija. Pirms tika aizcirstas durvis, es pateicu visu labu un līdz ar to šis stāsts ir beidzies.

Šis vīrietis nebija alkohola reibumā.


Kā jau Romas Katoļu Baznīcas kardināls Jānis Pujats teica: "Latviešiem šis mazais zemes gabaliņš ir vienīgā vieta, kas ir viņu dzimtene un kur saglabājas viņu valoda. Bet krieviem jau netiek apdraudēta viņu valoda, lielajā Krievijā tas nav iespējams".


Lūdzu, liekat mierā mūsu valodu un mūsu zemi. Savās Krievijas Tundrās un Taigās varat droši jodelēt po russki, bet šis zemes gabaliņš pieder mums.


Par lielu Latviju.

Dievs svētī Latviju.

7156 118 604 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 604

0/2000

varēji gan viņu uz vietas novākt !!!!

3 0 atbildēt

Un pēc tam krievi sūdzās, ka viņus sauc par okupantiem un apspiež, bet ko gan var gribēt ar šādu attieksmi?

3 0 atbildēt

Krievs arī Āfrikā ir krievs.

3 0 atbildēt

ehh , pats interesantākais ir lasīt pēdējos komentārus :D

3 0 atbildēt

Dievs Svētī Latviju

4 1 atbildēt

Es pat braucienu aarpus Latvijas atceelu, lai vareetu 18. februaarii buut speejiigs nobalsot PRET sho debilizmu...

 >>>>>>>    krievi juus neko neieguusiet !  <<<<<<<<

3 0 atbildēt

ĀMEN!

3 0 atbildēt

Runāju latviski - arī ar krieviem. Ir labi, ja viņi saprot un spēj atbildēt latviski, bet arī pieņemu to, ka viņi runā krievu valodā. Kad no manis sāk pieprasīt krievu valodu, tad gan viņi visi var iet taisni. 

3 0 atbildēt

Vajadzēja uzbļaut THIS IS LATVIAA un uztaisīt spartiešu spērienu...

3 0 atbildēt

PLUSU!!! MĪNUSUS LIEK STULBIE KRIEVI! bet vai tad tā nav? mums savā zemē jārunā citā valodā? pff! krievijā ja kādam kaut ko paprasītu latviski, tik acis noblisinātu! kā man riebjas!!!

3 0 atbildēt

Ar vietējiem sarunājos tikai latviski. Kad man jautā vai ko saka krieviski, es pacietīgi noklausos līdz galam un paskaidroju, ka runāju tikai valsts valodā. Man ir vienalga tantiņa tramvajā, kas grib apsēsties vai vienkārši skaista meitene uz ielas - ja neproti pat pamatfrāzes, bet dzīvo šajā zemē visu mūžu un iedomības dēļ to neiemācies, tad neredzu ne mazāko iemeslu tādiem cilveķiem palīdzēt, nemaz nerunājot par viņu cienīšanu. Es labi saprotu, ka ne vienmēr var svešvalodā runāt gramatiski pareizi(parasti jau dzimtajā grēkojam). Kas par to, ka galotnes nebūs pareizas? Un ja arī kādu nezināsi, tad varēsi mēģināt to izskaidrot savā valodā. Man ir svarīgi, ka cilvēks cenšas. Pamēģiniet to izdarīt piemēram Vācijā. Kāpēc Vāciju minu kā piemēru? Tie paši krievu izcelsmes cilvēki, kas dzīvo tur, ļoti labi runā vāciski. Kāpēc pie mums tā nav? Tāpēc, ka viņi vēl dzīvo pagātnē. Tad viņi vēl kladzina, ka viņu tiesības netiekot ievērotas...Iemācies valodu, tad parunāsim pat tiesībām.

Savā ziņā mēs paši esam pie tā vainīgi. Neesam lepni par savu valsti(šobrīd tas ir daudz sarežģītāk). Neesam lepni būt latvieši un to nesargājam. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņi atļaujas runāt krieviski visur un ar visiem. Ja mēs būtu vienoti, tad varētu ar to tikt galā pāris mēnešu laikā. Tie, kas pāris mēnešu laikā neiemācās kaut pamatfrāzes, mēs drauzīgi izmaksājam  vilciena biļetes Rīga Maskava(sagaidīšāna noteikti būtu atplestām rokām). Citu iespēju es neredzu.

Bet kamēr viņi šiet jūtas kā nieres taukos un pat nedomā iemācīties kaut mauzumiņu valsts valodas, viņi ir parazīti, nevēlami un organismam kaitējoš radījumi.

3 0 atbildēt

Flame war, activate! Pēc manām domām nevajag taisīt tādus rakstus, iedomājaties, ja pēķšņi ASV indiāņi sāktu dirst "ienācējiem" lai pazustu no viņu zemes. Lai jau runā krieviski, ja nepatīk, ignorējiet, ja sit, sitiet pretī.

3 0 atbildēt

Krievs, amerikānis, latvietis lido lidmašīnā. Amerikānis izmet mp4 - Mums tādu ir daudz.!  Krievs paskatās uz latvieti - Tikai bez jociņiem! 

3 0 atbildēt

Viņi ar šo ir panākuši tikai to, ka esmu pārstājis atbildēt krieviski, ja viņi tā turpinās, vādrs "krievs" oficiāli tiks atzīts kā lamuvārds.

3 0 atbildēt

1. Dramatisks, patriotisks stāsts

2. Dramatisks nobeigums.

3.4000 plusu

4.???

5. Profit

3 0 atbildēt

Godīgi sakot zajebaļi ar savu referendumu un valodām. Cik var vārīties, it kā citu tēmu nebūtu... Esi balstiesīgs- rīt ej nobalso un miers, nevis te liek vienu "patriotisku" rakstu pēc otra, un tad tik var komentāros vārīties par "braukšanu atpakaļ uz dzimteni" utt. Drīzāk izskatās pēc sacensībām "kurš saticis ļaunāku krievu" Idiotu pietiek abās pusēs, tā kā varbūt pietiek pašiem sevi kurbulēt ar šādiem rakstiem? Iespējams kādam krievi neko sliktu savu mūžu nav izdarījuši, bet ar šitādiem rakstiem 24/7 cilvēkam tiešām tiek ieborēts, ka visi krievi ir slikti...

4 1 atbildēt

Apsveicu ar tavu pacietību! Malacis. Man arī bija tāds gadījums.. Tikai man jautāja, kāpēc es runāju latviski? Es atbildu, esmu latviete un dzīvoju Latvijā..a šis stāsta, ka nedrīkst būt ienadiniekiem un bla bla bla..man vienalga...Latvija ir Latvija. Viss!

3 0 atbildēt

Tieši tā! Krievija tepat pāri robežai, lai brauc ar mašīnām vai vagoniem un runā tur krieviski, kamēr vemt gribās! Latviju neaiztieciet! 

3 0 atbildēt

Ja situācija ir reāla - es drošvien būtu uzšāvis pa seju urālam kurš vakarā vēl uzdrošinās man pie durvīm klapēties :D

3 0 atbildēt

Tavs kolēģis ir prasts lopiņš un provokators. Interesanti, ko par "nacionālo jautājumu" teiktu tava uzņēmuma vadība? Mums darbā arī reiz notika salekšanās par "valodu un cieņu". Boss (starp citu, krievs) teica, ka darba vietā paredzēts strādāt un vēl viens tamlīdzīgs gājiens - visus atlaidīs. Kopš tā brīža ir miers.

3 0 atbildēt
« 4  5  6  7  8 »