Pa interneta plašumiem bieži vien ceļo sadzīvē noderīgi padomi, bet vai tie patiešām darbojas? Piedāvāju ieskatu 14 populārajos, internetā atrodamajos trikos un to testēšanā. Kā tad tur ir? Mīts vai patiesība? Uzzini tagad
Pa interneta plašumiem bieži vien ceļo sadzīvē noderīgi padomi, bet vai tie patiešām darbojas? Piedāvāju ieskatu 14 populārajos, internetā atrodamajos trikos un to testēšanā. Kā tad tur ir? Mīts vai patiesība? Uzzini tagad
Tests Nr.1
Sagriezt visus ķiršu tomātiņus uz pusēm vienā reizē, noliekot tos starp diviem šķīvjiem, slidinot ar nazi cauri abiem šķīvjiem.
Rezultāts
Griezt tomātus šādā veidā ir ļoti apgrūtinoši. Ir izdevies sagriezt kādu tomātu, un tāpat ne uz pusēm. Iespējams, vajadzētu ļoti asu nazi, un arī tad maz ticams, ka jūs sagrieztu tos precīzi uz pusēm.
Nestrādā.
Tests Nr.2
Lai piens "neaizbēgtu", uz katliņa ir jānovieto koka lāpstiņa
Rezultāts
Piens bez problēmām ir šķērsojis koka lāpstiņu, un turpina vēsā mierā piešmucēt visu plīti.
Pilnībā nestrādā.
Tests Nr.3
Ātrākais un vieglākais veids, kā uztaisīt mafinus, ir sajaukt visas sastāvdaļas krūzē un ielikt mikroviļņu krāsnī.
Rezultāts
Lai pagatavotu šādu kūku, nepieciešama ir viena ola, milti, cukurs un kakao. Tad pievieno nedaudz ūdens, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
Kūkas garšoja pēc kūkas, bet konsistence bija nevisai. Vairāk atgādināja biezu pankūku. Iespējams, pie vainas bija produktu kvalitāte. Ja pie receptes nedaudz piestrādātu, tā, iespējams, būu jauka nodarbe ar bērniem virtuvē.
Tas strādā, taču rezultāts katram var atšķirties.
Tests Nr4.
Lai olas vieglāk nolobītu, uzreiz pēc vārīšanas tās ieliek aukstā ūdenī.
Rezultāts
Šis ir sen zināms triks, un patiešām lieliski strādā
Darbojas
Tests Nr.5
Sasaldētas vīnogas lieliski atdzesē vīnu
Rezultāts
Atšķirībā no ledus kubiciņiem, kas glāzē kūst, sasaldētas vīnogas neatšķaida dzērienu, un dzēriens nezaudē savu īsto garšu. Tās atdzesē dzērienu tikpat efektīvi, kā ledus.
Darbojas.
Tests Nr6.
Izvairīties no asarām, uzberot sāli uz dēlīša.
Rezultāts
Veicot šo ekperimentu, noskaidrojies, ka tādā veidā ir iespējams izvairīties vien no dažām asarām, bet tas nepasargā pilnībā no raudāšanas.
Strādā, bet vāji.
Tests Nr7
Ievietojot saldējuma iepakojumu plastikāta maisiņā, pirms ievietošanas saldētavā, tas būs mīkstāks un būs vieglāk paņemt ar karoti.
Rezultāts
Ilgstoši uzglabājot saldējumu ledusskapī, tas kļūst ciets. Tas nozīmē, ka parasti nedaudz ir jāuzgaida, kamēr tas kļūst padevīgāks, pirms to varēs servēt. Šis triks patiesi palīdz saglabāt saldējumu mīkstu un maigu.
Patiešām darbojas
Tests Nr.8
Ja jūs sagriežat avokado uz pusēm un plānojat izmantot tikai vienu pusi, pārliecinieties, ka jūs izvēlaties noēst salātos to pusi, kura ir bez bedres. Tai pusei, kura palika ar bedri, ir lielākas iespējas palikt svaigai ilgāku laiku.
Rezultāts
Eksperimenta nolūkā abas puses tika atstātas ledusskapī uz divām dienām. Pēc divām dienām abas puses izskatās vienādi nesvaigas.
Nestrādā
Tests Nr.9
Ķiploku vieglāk nomizot, ieliekot to kādā slēgtā traukā un enerģiski to kratīt.
Rezultāts.
Lietderīgi, ja vēlaties nomizot vien dažas daiviņas. Neaizmirsti pirms tam nogriezt ķiploka cieto galu un kratīt no visas spēka, savādāk nekas nesanāks.
Darbojas
Tests Nr10
Sasaldējot olīveļļu ledus formiņās, jūs to varat uzglabāt ilgāku laiku. Pat pēc gada jūs to droši varat izmantot. Pievienojot dažādus zaļumus, tas piedos lielisku garšu jūsu ēdienam.
Rezultāts
Zaļumi, sasaldēti tādā veidā, saglabā savu košumu un garšu. Ja jūs izmantosiet nerafinētu olīveļļu, tā sastings jau pie 5 grādiem, taču, ja izmantosiet parasto eļļu cepšanai, nekas neiznāks.
Darbojas, ja izvēlēta kvalitatīva eļļa.