local-stats-pixel fb-conv-api

Kuru cīņas mākslu Tu izvēlies?42

188 4

Šī raksta mērķis ir sniegt ieskatu populārākajās cīņas mākslās, izvērtēt to stiprās un vājās puses un palīdzēt rast atbildi uz jautājumu "Kuru cīņas mākslu man labāk apgūt?"

Es pats esmu vairāk vai mazāk trenējies lielākajā daļā no šajā rakstā pieminētajām cīņas mākslām, tāpēc jūs nedrīkstat teikt, ka es pats par cīņas mākslām neko nesapratu, lai gan jau tagad es paredzu, ka daudz kam šajā rakstā sacītajam nepiekritīsiet :D

188 4 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Jiu-Jitsu ir mans draugs ja vaig salauzt kādam kaklu... emotion

0 0 atbildēt

wushu 6 gadi un tici man ar tiem vajiem sitieniem var daudz ko izdairtemotion

0 0 atbildēt

muay thai kādu laiku trenējos,interesants cīņas veids, labi izturību, ātrumu trennē.      Tu neuzrakstiji ka arī satvērienus, saucamos kliņčus izmanto, kas ir arī diezgan efektīvi tuvcīņā.

0 0 atbildēt

Labprat izlasitu turpinajumu.

0 0 atbildēt

Pats trenējos karatē.

0 0 atbildēt

Jāatcerās, ka Taekwondo ir divas galvenās federācijas - ITF jeb internacionālā un WTF jeb world. ITF ir oriģinālais TKD, t.i., to aizsāka ģenerālis Choi Hong Hi, lai karavīriem iemācītu pašaizsardzību un disciplīnu. WTF radās vēlāk, šis ir olimpiskais sporta veids, tātad tīri balstās uz sportu. ITF ir reāla cīņas māksla, jo tajā tiek izmantotas gan rokas, gan kājas, taču WTF, kā jau minēju, ir tīri sports un balstās praktiski uz kājām. Sacensībās baigi tupa - rokas kaut kur mētājas un galu galā sanāk tā, kurš pirmais trāpa, tas vinnē, jo aizsardzības praktiski nav, visas kājas lido točna galvā. ITF sacenēs, savukārt, nokdauni/nokauti ir baigi reti, jo ir jēdzīga aizsardzība un cīņas māksla ir REĀLA, nevis balstīta uz smukiem spērieniem. Tāpēc ir jāizvēlas - vai nu gribi mācīties reālu cīņas mākslu (ar tuvcīņas elementiem un reālu sišanu), vai tikai skaisti dragāt ar kājām. 

0 0 atbildēt

Trenējos boksā emotion emotion

0 0 atbildēt

Manai pistolei neviens faiters nespēj stāties  pretīm emotion

0 1 atbildēt

Paldies ka apdirsi Karate! emotion Laikam jau buus jaiet prom no Kyokushin Kai.

0 1 atbildēt

Wushu ir vāji sitieni. Hahahaha. 

0 1 atbildēt

Starp citu, kikboksa vāja puse tomēr ir kājas. Viņi mācās daudzus, dažādus sitienus, bet sparingā izmanto tikai sānu sitienu. Kikbokseri tomēr vairāk koncentrējas uz rokām, jo tomēr pamatā tai tehnikai ir bokss. Kājas ir tikai tāds kā starp citu variants. Ja ir cīņa, piemēram, TKD pret kikboksu, TKD kājas tiek izmantotas daudz aktīvāk, ar ko sparingā mēs vinnējam. No pieredzes saku - sparingā pret kikbokseri viņš ļoti labi sit ar rokām, bet ar kājām veic maz uzbrukumus, savukārt, ja es ieturu mazliet tālāku distanci, man ir visas priekšrocības, lai vinnētu tieši ar kāju palīdzību. 

0 3 atbildēt

Es pa karate jo pats eju un nav ka vaji aizsargaties tur trene musjkulus un pratu un notikumus realaja dzive ubruk ar nazi tuvcina

0 3 atbildēt