Chhurpi - sausi kūpināts siers, ko gatavo Austrumtibetā un Himalajos.
Tas ir izgatavots no jaku (dzivnieks) piena un chauri. Tam ir ļoti blīva tekstūra.
Morbier - siers ar koka ogļu slāni!
Šim siera veidam ir diezgan interesanta vēsture. Sākotnēji to izgatavoja siera ražotāji savām vajadzībām. Dienas beigās zemnieki pagatavoja nelielu siera biezpienu, pēc tam pārklājot to ar blīvu kvēpu kārtu.
Šāda manipulācija bija nepieciešama, lai produkts nesabojātos un kukaiņi to neizvēlētos. Nākamajā rītā zemnieki izgatavoja vēl vienu sagatavi un uzlika virsū pirmajai. Tādējādi radās raksturīga morbjē pazīme - spilgti tumšs slānis uz griezuma.
Mūsdienās siera ražošanā kā kārtiņu izmanto nevis kvēpus, bet parastās ogles.