Lutefisk - https://en.wikipedia.org/wiki/Lutefisk
"Lutefisk nav pārtika, bet gan masu iznīcināšanas ierocis. Šis ir ēdiena piemērs, kura garša nelīdzinās nekam citam, taču tajā pašā laikā tas izraisa tik spēcīgas emocijas, ka burtiski izsit cilvēku, ”par lutefisku sacīja pazīstamais kulinārijas kritiķis Džefrijs Stīngardens.
Lutefisk ir menca, kas iemērc sārmā 3-4 dienas. Pēc apstrādes zivs iegūst želejas konsistenci. Vēlāk to cep vai vāra. Ēdiens ir izplatīts Norvēģijā.
Cilvēki, kuri vismaz vienu reizi ir mēģinājuši lutefisku, apgalvo, ka zivij ir ļoti nepatīkama smarža un tekstūra.
Sojas siers natto. - https://ieej.lv/a3R9y
Natto ir populārs japāņu sojas pupiņu ēdiens. Tie, kas uzdrošinās izmēģināt natto, bieži ziņo, ka amonjaka smaka un nenomazgāts ķermenis viņus vajā vairākas dienas pēc ēšanas. Japāņi ir pārliecināti par neticamajām pupiņu priekšrocībām, apgalvojot, ka tās lieliski cīnās ar sirds un asinsvadu slimībām.
Natto ir izgatavots no mazām sojas pupiņām. Tie ir jāmērcē uz nakti, tvaicē sešas stundas, un tad tiem pievieno īpašu natto-kin baktēriju. Pēc tam pupiņas rūgst vienu dienu siltā telpā, un tad tās uz nedēļu tiek izņemtas ledusskapī, lai fermentācijas process būtu pabeigts un parādās ļoti viskozas gļotas.