local-stats-pixel fb-conv-api

Sveiciens visiem, kuri pamet Latviju180

426 39

Iepriekš uzrakstīju komentāru kādam rakstam, bet tad nolēmu, ka to vajadzētu publicēt, kā rakstu. ceru, ka arī citi spoki izteiks savas domas un komentārus.

Varbūt citur ir labāk, bet es nekad nemainīšu savu Dzimteni (Latviju) pret kaut ko citu. Kas būs, ja visi labākie prāti aizbrauks prom? Kas veidos mūsu valsti? Mums pašiem tā javeido, lai citiem ir skaudība.

Protams ir labāk aizbraukt uz visu gatavu, un priecāties, bet kapēc aizbraucēji izmanto vieglāko ceļu, ēd pie sveša "pīrāga, bet neveido savu", nekadas cieņas pret aizbraucējiem. Būtu palikuši šeit un vairotu labklājību savā dzimtenē. (pieļauju domu, ka tas nav viegli). Vēl man ir rūgtums, aizbrauceji brauc uz Latviju, izmanto medicīnas pakalpojumus, kurus nodrošina mūsu nodokļu nauda, nav brīnums, ka mūsu medicīnas finansējums klibo.

Protams, tas ir vieglāk, kaut kur aizbraukt un pelnīt "lielo rubli" , bet kas būs, ja visi tā darīs, mēs nekad neizveidosim savu valsti, kura dzīvos labklājībā, lai citiem skauž.

Mani daudzi radinieki un paziņas ir izbaudījuši šos rietumu "priekus", bet ilgāk par 5 {pieciem) gadiem nav izturējuši, vienmēr ir ilgas pēc Dzimtenes. Jā, ja Tu nostrādā Lielbritānijā attiecīgos gadus, tad Tev ir tiesības saņemt šīs valsts pensiju, kura tiešām nav salīdzināma ar mūsu valstī noteikto.

Bet kas var būt labāks par mūsu mežiem, upēm ezeriem

Piedodied, bet izteicu savas domas.

426 39 180 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Juris1604
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 180

0/2000
Pilnigs sviests kas sarakstits aiz dusmam /skaudibas, nezinu. Bet nu ne viens no aizbraucejiem neizmato tavu nodoklu naudu arstiem vai jebkam citam. Un vel smiekligaka ir ideja par to, ka visi aizbrauceji ir senu lasitaji vai rupnicu vergi emotion visticamak dara to pasu darbu ko Latvia, tikai par pienacigaku atalgojumu. Nu ja tu esi gatera vai rupnicas vergs Latvia, tad tads ari busi citur. Loti saubos, ka izbraukusie specialisti senes lasa.
8 0 atbildēt

aizvediet mani uz munameģi, vai vismaz uz ASV emotion 

8 0 atbildēt

Ļoti labi sapratu, "iekāpu skudru pūznī", daži apvainojās, daži piekrīt, bet pats galvenais, ka veidojas diskusija. Mans mērķis, bija, lai kāds padomā un novērtē savu situāciju. Ja godīgi, tad labāk patīk negatīvie komentāri, jo cilvēki sāk domāt, vai viss ir tik labi, kā viņi iedomājas. Tads bija mans mērķis.

8 0 atbildēt
1) Grib veidot valsti labāku, lai citi to apskaustu, nevis lai tauta būtu turīga un saticīga. 2) Uzskata, ka medicīna ir tik bēdīgā stāvoklī migrantu dēļ. Starp patriotu un nozombētu ambāli ir smalka robeža, man šķiet, ka tu to esi pārkāpis. + gan jau sevi arī pieskaiti tiem "labākajiem Latvijas prātiem"? emotion
7 0 atbildēt
Juris nokūpināja zivis, un uztaisīja sevi par mega patrioti... Pacēla rakstu lai var atkal izrādīt publiski savu trulumu...
7 0 atbildēt

Sveiciens visiem SPOKIEM.LV  lietotājiem, skatītajiem, lasītājiem. Man ieinteresēja jūsu visu diskusija par to cik labi ir dzīvot ārzemes, vai Latvijā. Lasot JŪSU visus komentarus, ES kā Latvijas pilsonis, sapratu to, ka neko no JŪSU rakstītā, apgalvota, vai noliegtā faktora neko nevarēju saprast ( kur labāk dzīvot , kur pelnīt, kur atpūsties, kur pēcnacējus radīt un izaudzināt emotion.  Lai cik grūti , vai ne tik grūti dzīvē nebūtu, un, lai kur arī tu kā LAtvietis nebūtu (ārzemēs,vai citas zemēs emotion mūžam aceraties šīs tautas dziesmas sākuma vārdus.                                                               

                                                                                                                                                           LATVIJA 100

                                          

Latviets esmu, latviets būšu, Latviets mūžam palikšu.

Un par savu tēvu zemi Mūžam galvu nolikšu.

7 0 atbildēt

Patriotisms ir labi, bet  kas par daudz tas par skādi!

Esmu Latvietis, esmu patriots un dzīvoju Latvījā, bet dzīvojom vienu reizi un kāpēc to vienu reizi ir jāidzīvo taupot un vairojot kādam citam labklājību! Bez kardinālām izmaiņām valdībā nekas nemainīsies. Valsti  vada "maka turētājs" baņķieri un afēristi, likumīgo afērau veicēji svas tiesības ir ieguvuši un parastam pilsonim nav nekādu iespēju to izbeigt.......  ir cilvēki, kuriem pašsaglabāšanās instings ir spēcīgāks par patriotismu, viņi grib dzīvot neviz izdzīvot un viņiem to pārmest nevar.

Man mamma pēdējos desmit gadus strādā par minimālo algu skolā, mūsdienās diemžēl viņas profesija nav vajadzīga, pēc aprēķina pemnsija būs 190€ par īpašumā esošo vienistabas dzīvokli pārtdaugavā komunālajos jāmaksā (ziemā) 150eiro + elektrība, gāze, pārtika, apģērbs! Šobrīd sanāk palīdzēt, bet vai mēs spēsim palīdzēt kad mamma aizies pensija..... Mammai vēl nesen palika 60gadi nepilni pieci gadi jāstrādā, veselība ar vien švakāka paliek, pie ārstiem rindas mēnešiem, vai viņa sagaidīs pensiju?!

6 0 atbildēt
Latvietis ņaudētājs parastais, pateica savu domu. Ļoti aprobežots skatījums... Tev varbūt ir kaut cik paveicies,bet daudziem tā nav. Kā saka paēdušai izsalkušo nesapratīs.
11 5 atbildēt

Autoram - tie, kas atbrauc uz dzimteni pēc ārsta pakalpojumiem, parasti maksā pilnu maksu nevis izmanto valsts apmaksātu pakalpojumu! Tavs aizvainojums mazākais ir muļķīgs!

7 1 atbildēt
Nu piekrìtu Tev. Bet diemžèl esmu tas slinķis, kas novembrì izvèlējās pamest Latviju. Skatijos, kas ar vēlēšanām un valdību. Iegrābos, balsoju bezjègā un izlēmu pazust. Nevaru paciest komunistus pie varas. Ģimene trūcīgi dzīvo, kaut radiniekiem ir augstākās izglītības un liela darba pieredze. Un par to algā 500eiro uz papīra? Kā var tā strādāt? Es pašlaik vācijā. Darbs elementārs un uz rokas alga sanāk ap 1300, novelkot dzīvošanu, kur ar čomu divatā istabā esam. Varu beidzot neskaitīt naudu un ģimenei palīdzēt. Jā, dzimtene pietrūkst jau.. bet šeit vismaz varu dzīvot, ne izdzīvot.
6 0 atbildēt
Ko jūs te čīkstat, ja cilvēks ārzemēs var nopelnīt dienā nedēļas algu latvijā, tad kādi vel var būt jautājumi. Visa tā skriešana, necilvēcīgā attieksme, kas ir vairums latvijas darbos nu nav normālam cilvēkam pieņemama. Es nerunāju par kaut kādu angliju vai holandi, kur ir īstais latvijas lauku krējums, bet par daudz labākām valstīm kā piemēram Islande, kur pret cilvēku izturas ar cieņu, ar smaidu tevi sagaida darbā un nedzen kā suni, varbūt dzīvošana ir dārgāka, bet tas būtu mazākais, jo attieksme ir teicama un cilvēks spēj justies kā cilvēks. Saprotiet, ka vairāk kā puse latviešu latvijā iztiek ar minimālo algu, pensijas ir smieklīgas, nerunājot par bērnu pabalstiem. Tā ir mēģināšana izdzīvot nevis dzīvošana. Es labāk izvēlos vietu kur mani ciena un man ir garantija, ka būšu paēdis un man būs jumts virs galvas, nevis baidīties par to, vai būs nauda iztikai nerunājot par bērnu laišanu pasaulē latvijā, tā ir necieņa pret savu bērnu, ja pelni minimālo algu. Bērnu man nav, esmu jauns un izvēlos ārzemes, lai varētu dzīvot un nodrošināt sevi pienācīgi, nevis skaitīt kapeikas. Tiem kam ir kaut kāda sāpe šo lasot, tad padomājiet vai tiešām gribat dzīvot nabadzība, nevis pilnvērtīgu dzīvi kā baltais cilvēks. Nav runa par visiem latviešiem, daudzi pelna labi ari mājās, bet kā labi zinat puse latvijas ir uz iztikas minimuma. Valdība ir cits stāsts un kamēr latvietis čīkštēs cik viss slikti un neko nedarīs tur nekas nemainīsies!
6 0 atbildēt
Ja viens otru atbalstītu, nevis domātu kā nopelnīt vairāk citam uz cita- piemēram liekot augstas cenas par nekustāmā īpašuma īri, vai arī atbalstītu viens otru, pasakot nē korupcijai ar valsts iepirkumiem un projektiem, nebāztu sev kabatās naudu un būtu lojāli valstij, tad jā. Protams, ir daudz kas, ko dara valsts lai uzlabotu iespējas- piemēram, altum programma, bet tas nemaina faktu, ka pat ar to ne visi varēs atļauties normālu divistabu dzīvokli, auto, degvielu utt. Daudzi būs bezdarbnieki, jo uzņēmumi gribēs maksāt mazāk, un izmantot cilvēkus. Ārzemēs jau arī nav citādāk- cilvēki pārsvarā īrē istabu, nevis dzīvokli UK, bet ja pārtika maksā tikpat, tad tomēr iekrāt var vairāk. Te- ja cilvēks pelna minimālo, viņam pat nav viegli tai pašai istabai nolikt mēnesī ap 200 eur. Saņemot 500-600, tik tikko paliek pāri kaut kas, ja skaitīt katru centu, un dzīvoklis maksā ap 200 un uz augšu tikai par īri. Kas var, tas aizbrauc, jo saprot ka īsti iekrāt nesanāks, un mocīties 10 un vairāk gadus, kad tevi neatbalsta nedz darba devējs, nedz izīrētājs, nedz valsts, liekas diezgan bezjēdzīgi...es pats esmu Latvijā, bet dzīvoju pie vecākiem, jo citādāk iekrāt nebūtu ko iespējams. Jā, var teikt ka man vispār ir vēl paveicies, ka varu dzīvot pie vecākiem Rīgā un krāt, jo ne visiem ir tāda iespēja un daži ir iesprostoti "no algas līdz algai."- Tā nav īsti dzīve, par kādu sapņo...paiet gadi, gadu desmiti un dzīve paskrien ātri- ja redz ka nekas nav mainījies, ka attieksme pret darbinieku ir tāda pati kā bija, tad nolaižās rokas. Bet nu protams- kāpēc esmu Latvijā, jo vēl ir cerība iemācīties par IT speciālistu, kura prasmes ir noderīgas, un pelnīt vairāk, lai varētu izrauties no vecāku paspārnes.
6 0 atbildēt

Tad kad cilvēki beigs dzīvot pēc komunisma laika pakļāvīguma un autoritāšudirsbučošanas principiem, bet sāks darīt lietas, kuras viņi grib darīt un ļaus individuālismam vaļu, tad arī šis pretīgais stagnācijas-korupcijas-bezcerības cikls beigsies.

6 0 atbildēt

Gribētu teikt, ka pats neesmu braucis tur strādāt un ceru ka nevajadzēs, jo ir gana laba izglītība un profesionālā pieredze. Bet šitādus kā raksta autor es gribētu vienkārši klapēt. Pilnīgs ambīlis. 

8 2 atbildēt

Neaizmirsti ka aizbrauceji uz latviju suta naudu un stute latvijas ekonomiku. 

5 0 atbildēt
Esmu Norvēģijā pusotru gadu, vīrs jau ceturto gadu. Ļoti ilgojamies pēc mājām un pēc iespējas ātrāk ceram tur atgriezties. Nevaru galīgi piekrist pie teksta par aizbraukšanu uz visu gatavu. Te dzīve iebraucējiem nav viegla. Gadu mācos viņu valodu, patstāvīgi meklēju darbu jo atrast pastāvīgu darbu tikai ar angļu valodu sievietēm te nav viegli (ja neskaita sezonas darbus). Es tieši ilgojos pēc tā viegluma kas bija dzīvojot Latvijā. Šis teksts ir tikai Tavs skatījums, kurš patiesībā ir ļoti nepareizs.
5 0 atbildēt

Cīnaties cīnaties. Patriotiski vergi ir tie kas sevi paši dzen, kam vagaru nevajag. Tikmēr jūsu sapelnītais aiziet pāris privātpersonu maciņos.

5 0 atbildēt

 emotion 

5 0 atbildēt

Apnicis, bet atkārtošos, ka tie, kuri bija aizbraukuši no LV un kaut kad atbrauc uz LV saņemt medicīnas pakalpojumus, parasti tos izmanto maksājot PILNU maksu un nekādi neizmanto nodokļu maksātāju maksātos nodokļus, jo apmaksā pilnumaksu par pakalpojumu, nevis kaut kādas tur atlaides! 

Es tāpat nedzīvoju LV, betbiju atbarucis pie ārsta un par konsultāciju samaksāju 60 Eur, nevis kaut kādu tur daļēju samaksu, ku otru pusi sedz valsts! 

4 0 atbildēt

Par medicinu,nu gan nevajag liet! Saliku sev zobu implantus Latvija,par naudu kuru nopelniju UK. Maksaju pilnu summu un neko sliktu taja nesaskatu,ka nopelnito naudu citur iztereju Latvija. Naudu kuru dodu savai gimenei,kas dzivo Latvija ari nonak Latvijas kopeja apritee,tur es ar neko sliktu nesaskatu.

Par kadu nakotnes veidoshanu Tu runa,ja Latvija ir donorvalsts,lai eiropas bagatas valstis dzivotu labak. Ko driks razot un,ko nedrikst razot nosaka EU,ja ne tak sodi. Citiem vardiem..tu nerazosi,jo tev japerk no mums,lai mes EU bagatas valstis dzivotu vel labak,tu esi tikai musu prechu noieta tirgus.

4 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »