local-stats-pixel fb-conv-api

Par marihuānas dekriminalizāciju un lietošanu medicīniskos nolūkos Latvijā!58

104 49

PROGRESĪVIE ir apņēmušies uzņemties politisko līderību, lai iestātos par atteikšanos no sodīšanas par marihuānas jeb kaņepes lietošanas, kā arī par tās pielietošanu medicīniskos nolūkos. 🌿

Sabiedrībā šīs tēmas jau sen nav tabu, jo īpaši daudzās problēmas, ko rada līdzšinējā prakse:
🛑 Vai tiešām mēs gribam redzēt šos cilvēkus sodam administratīvi un krimināli?
🛑 Vai cietumsods 2 gadu ilgumā ir adekvāts?
🛑 Atraut šo personu no viņa darbiem, sapņiem un iecerēm, no tuvajiem un ģimenes, lai pakļautu izmeklēšanai, tiesai un cietumam, lai cilvēks kļūtu par noziedzības augstskolas - cietuma audzēkni?

Jau šobrīd pasaulē norit diskusijas mediķu aprindās par kaņepes dažādo pielietojumu un efektivitāti, strīdoties par pētījumu uzticamības līmeņiem. 🤔Aizvien biežāk marihuānu iesaka lietot pie multiplās sklerozes, parkinsonisma, alcheimera, depresijas, posttraumatiskā stresa, epilepsijas, visu veidu audzēju simptomiem un akūtām saslimšanām, vēl un vēl cita veida imūnsistēmu noārdošām slimībām. 📝

🇪🇺 🇪🇺 🇪🇺 Pusē ES valstu ir veikta dekriminalizācija ar dažādiem noteikumiem par līdznēsājamiem daudzumiem un mājās audzējamo kaņepes krūmu skaitu. Bet atlikušajās valstīs ir samērā liela tolerance, lai to neuzskatītu par dižu problēmu. 😊

🌐 🌐 🌐 Arī ANO institūcijas skaidri iesaka dekriminalizēt narkotisko vielu lietošanu personiskām vajadzībām kopumā, jo šāds solis acīmredzami uzlabo sabiedrības kopējo veselības stāvokli un pārtrauc no atkarībām cietušo cilvēku diskrimināciju.

🌐 🌐 🌐 Globālā narkotisko vielu politikas komisija arī uzsver, ka narkotisko vielu lietošanas dekriminalizācija ir efektīvākais veids, kā ierobežot narkotisko vielu izplatīšanu, tas ļauj veiksmīgi cīnīties ar organizēto noziedzību un sniedz patiesu atbalstu no atkarībām cietušajiem.

Diemžēl Latvijā ir saglabājušies daudz smagāki sodi vēl no padomju laikiem. Tāpat kā pie varas atrodas vēl tik daudzi komunistiskās partijas un komjaunatnes sekretāri un censoņi, tā ka nav jābrīnās par mūsu atpalicību neskaitāmi daudzās nozarēs un jomās. 🙄

🤛 PROGRESĪVIE uzskata, ka mums beidzot ir jāsper plats solis eiropeiskas, brīvas sabiedrības virzienā un jābeidz sodīt cilvēki par to izvēlēm ko tie dara ar savu ķermeni un piespriest kriminālsodus kuros nav cietušo. 🌹

------------------------------

Es, personīgi, partijas "Progresīvie" deputāta amata kandidāts Vidzemes sarakstā nr.14 Jānis Vanags, uzskatu, ka pēc dekriminalizācijas mums ir jāuzsāk politiska debate par marihuānas legalizāciju pēc Kanādas piemēra. Jau šobrīd ir skaidrs, ka jautājums ir nevis vai mēs dekriminalizēsim, bet gan kad tas notiks, jo process ir iekustinājies un visas pasaules tendence ir dekriminalizēt vai legalizēt. Jautājums ir kādu labumu Latvija iegūs no šīs daudzsološās industrijas. Es legalizācijā saskatu daudzas iespējas Latvijas ekonomiskajam izrāvienam, bet tikai pie nosacījuma, ka mēs esam pirmie reģionā, kas sper šo soli un laikus attīsta industriju. Ievēlēšanas gadījumā es darīšu visu iespējamo, lai dekriminalizācija tiktu īstenota un tai sekotu konstruktīva debate par marihuānas legalizāciju pēc Kanādas piemēra.

Partijas nr.5 "Progresīvie" deputāta amata kandidāts Vidzemes sarakstā nr.14 Jānis Vanags
Facebook konts - Jānis Vanags. Politiskais aktīvists
Twitter konts @Janis__Vanags

104 49 58 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 58

0/2000
Dekriminalizeeshanai ir divas puses. Viena un beediigaakaa-Latvijaa dziivojosie nav tam gatavi! Apkaart staigaas appiipeejushies jaunieshi. Ja jaaizveelas starp alkoholu un marihuaanu-tad labaak lai uzkurii nekaa dzer.
1 1 atbildēt

Fein pateikts un racionaal bez kaukshanas un emocijas, vairaak shaadu diskusiju. 

1 1 atbildēt
Te jau ari prikols kuru var izbaudit savam vajadzibam,neuzskatu ka drauds sabiedribai,jauna legala atkariba vairak pipes un sazin ka tas mainisies pec laika. Es ieedu cemumu un edu.
1 1 atbildēt
Progresīvie iekaro spoku auditoriju? Progresīvi.
2 2 atbildēt
Marihuāna jau nav spaiss, ka jāiet pie psihiatra..
1 1 atbildēt

Paldies , Jāni Vanag . Tu man atvieglo , pavisam nedaudz , bet tomēr atvieglo lemšanu vēlēšanu dienai . Manā partiju topā par kurām nekad un nekādos apstākļos nebalsot bija divas parijas ( Saskaņa un ZZS ) Nu tur ir pievienota vēl viena . Un tas Tavs nopelns  .

1 2 atbildēt
pareizi saka 🤝
0 1 atbildēt

Tā tad, progresīvie dabūs balsis no puņķu tapām kas neko nesaprot un mātes piens uz lūpām nav apžuvis, skaidrs!

1 3 atbildēt

Te ir Latvija draugs nevis Nīderlande vai Jamaika un man personiģi pajāt kriminalizēt vai dekriminalizētemotion Gribu-tāpat dabūnu weed un velkuemotion

1 3 atbildēt

Redzi, es sev esmu izvirzījis mazliet vieglāku mērķi - nevis cīnīties par legalizāciju Latvijā, bet gan, pie pirmās izdevības, braukt uz Nīderlandi   emotion  Labāks ekonomiskais stāvoklis, attīstītāka tā darba industrija, kurā esmu ieinteresēts, maķenīt labāki laikapstākļi un legāla, pat nedaudz lētāka, tīrāka un pareizi nosvērta zāle. emotion Jo Latvijā nekāda legalizicāja, pat ne dekriminalizācija nenotiks, vismaz ne tuvākos desmit gadus.

1 3 atbildēt
Skaidrs, narkomanu partija. Man bija draugs kurš 90jos ar utam uz lūpām apgalvoja ka zālīte ir nekaitīga. 98jā viņš saka zagt bet 98jā mira no heroina pārdozēšanas.
0 3 atbildēt

Diršana! 

2 5 atbildēt
Normāli domājošai būtnei narkotikas nav vajadzīgas! Tas attiecās ne tikait uz marihuānu, bet arī uz alkoholu, cigaretēm un citām apreibinošajām vielām ar ko saindēt savu ķermeni. Ja kāds teiks, kad tā tiek noņemts stress vai sāpes, tad tas nav risinākums bet gan sekas jūsu dzīvesveidam. Un visas tās sarunas par labu tam visam ir tikai vēlme pašapmāns ar vēlmi to iemānīt citiem, lai tie tev pasaka to pašu.
8 14 atbildēt