local-stats-pixel fb-conv-api

Zinātnes tumšā puse36

557 31

Neliels ieskats zinātnes tumšajā pusē...

Reklāma
Reklāma
557 31 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 36

0/2000

Nu, manuprāt, autors vietās kur tiek runāts par zinātniekiem vispārināti ir pārspīlējis, bet piekritīšu, ka šeit ir arī daudz patiesības.

Matemātiķis tā ir konkrēta profesija, kur īpaši pēta dažādus risinājumus visādiem uzdevumiem. Tas taču ir loģiski, ja viņš iedos kādus trakos piemērus ķīmiķim, ka tas netiks galā. Protams, visiem zinātniekiem ir jāsaprot matemātika, taču, kaut vai tiem pašiem integrāļiem, ir neskaitāmi daudz atrisinājumu metodes, un bieži vien ar vienu metodi nepietiek. Uzskatu, ka galvenais ir saprast uzdevuma būtību un risinājuma principus, nevis prast kombinēt visas tās metodes un nonākt līdz koknrētiem rezultātiem. Parasti mehāniķi, fiziķi un citi, savus trakos sastātītos diferenciālvienādojumus sūta matemātiķiem un tie arī cīnās, integrē un zīmē grafikus un tt. Mūsdienās jau ir datorprogrammas, kas tīri vienkārši visu rēķina un zīmē. Populārākā MathCAD, ķīmiķi parasti iztiek ar wolframalpha.com

Spilgtākais piemērs naudas ietekmei - medicīna, šeit vajadzētu paraudzīties uz zāļu ražošanas biznesu, un redzēsim, kādi cilvēki ir šo kompāniju īpašnieki (arī Latvijā ir spilgts piemērs). Zināms, ka zāļu ražošanas bizness ir viens no ienesīgākajiem kāds vien vispar var būt (protams ar savu lobiju). Un uzņēmumā strādājošajiem zinātniekiem gadās arī ''tukšie gadi'', kad neizdodas radīt neko īpaši spīdošu, un tad, lai nezaudētu peļņu ir kaut kas cits jāizdomā, kā piesaistīt pircējus. Un ar reklāmas palīdzību viss strādā diezgan gludi.

0 0 atbildēt

Tāds tukšs raksts

0 0 atbildēt

Zinātne ir domāta, lai cilvēks sāk domāt ar savu galvu. Neviens neliek par faktu kāda pētījuma rezultātus. Apšaubi, uzdod jautājumus, mēģini pierādīt savu. Tā ir lielākā starpība starp zinātni un reliģiju. Reliģija var tikai iebarot to kas bībelē rakstīts, zinātne liek domāt pašam.

0 0 atbildēt

diemžēl šoreiz autoram nevaru nekādi piekrist, izņemot punktu par medicīnu, jo tur tiešām naudas grozās un viens bars ārsti ir nevisai gudri, bet to nu galīgi nevar attiecināt uz matemātiku un fiziku.

1 1 atbildēt

Vienmēr nākotnē esmu vēlējies būt zinātnieks.

Nu ko varēšu vismaz līdz galam pabeigt pētijumu,par vilku un cilvēku.

Kāds piesakās,izmēģināt?

Vilku netrūkst.

0 0 atbildēt

Kādreiz zeme bija plakana, pēc tam Zeme bij visa centrā, pēc tam Saule bija visa centrā, tagad mēs esam random vietā visumā, tikai daļa no tā, nevis kaut kādā centrā.

Un katrā no tām stadijām cilvēki uzskatīja, ka viņiem ir taisnība, un viss ir pareizi.

Tas, ka mainās pētījumu rezultāti nozīmē to, ka radās kaut kas jauns, ko ņemt vērā, ko iekļaut tajos pētījumos, tāpēc arī mainās rezultāti.

0 1 atbildēt