local-stats-pixel fb-conv-api

Zinātnes tumšā puse36

557 31

Neliels ieskats zinātnes tumšajā pusē...

557 31 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

Rācēn, pats šito rakstīji? Gramatika uzlabojusies!emotion Pluss no manis!

41 0 atbildēt

Varētu konkrētāk lūdzu? Bez piemēriem šis raksts ir nekur nederīgs. Kaut kas tiek vispārināti pateikts, ka viss, ko dara zinātnieki ir muļķības, bet nav neviena konkrēta piemēra.

40 0 atbildēt

Protams. Roboti jau braukā pa marsu bet zinātne ir muļķības. Es nevaru saprast, kā viņa ir muļķības? Mikroviļņu krāsns strādā. Internets ir. Kosmosācilvēki lido! Tas, ka kautkādiem pētijumiem mainās rezultāti, nenozīmē, ka zinātne nestrādā. Kas šiem rakstiem liek tos plusus? Es pat redzēju, kur Jāņa oga ir ielicis rakstu par ūdens izzušanu no pasaules. Tas raksts dabū vairāk plusu nekā mīnusu. Kādā veidā? Te cilvēki vinkārši ieraugot rakstu momentāli pluso? Dēļ šī portāla cilvēki paliek stulbāki, nevis otrādi, kā būtu jābūt. Kapēc admini neņem ārā maldīgus rakstus?

Un kautko stulbāku par ceturto punktu vispār neēsmu lasījis. Kā var iemācīties visu matemātiku? Tad jau viņš zinātu kā ceļot gaismas ātrumā utt. Un zinātnieki iedalās daudzās grupās. Arheologs nav matemātikas ģēnijs.

19 0 atbildēt

Tas ir zinātniski pierādīts, ka daudzi zinātnieku pētījumi ir viltoti.. emotion

13 0 atbildēt

Nevajag jaukt zinātni ar pseidozinātni. Tas, ka delfos parādās kārtējais raksts par to, ka angļu zinātnieki atklājuši ar kādu spēku vilks pūtis, lai nojauktu sivēntiņa māju nenozīmē, ka tā ir zinātne. Nevis zinātne ir muļķības, bet šis raksts ir muļķības.

6 0 atbildēt

emotion 

3 0 atbildēt

Zinatne nav mulkibas. Zinatnieki ir tie mulki.(nejau visi) Bet kaa tagad viss daras-ja tev ir papiritis kur ir paradits ka tev ir augstaka izglitiba,tad tu tiksi darba.Bet tas ir tikai papiritis ar tavam atzimem,bet atzimes neko neizsaka.Agrak bija ta-ja tu to lietu saproti,tad nac un strada saja joma.tagad ir ta-ja tu so lietu saproti,bet nav papirisa-ej prom! Pats esu biologijas students,es reizem aizmirstu cik man ir gadu un es skaitu uz pirkstiem.Tas man netrauceja 3 gadus nomacities ar diezgan augstam sekmem,es vienkarsi esu viltigs suuda gabals kurs mak norakstit un manipulet.Ja es tagad iesaktu kautkadu petijumu,vini butu tadi pasi ka saja rakst apieminetie-pilnigi bezjedzigi.Priekskam man kautko atklat?man vajadziga nauda lai izdzivotu! Dauzi no draugiem uzraksta eiropas projektu par kkadu mulkibu,cipa petisanai un naudu nodzer,dabu cekus un miers!ta tas viss daras. Bet nejau zinatne ir mulkiba...  

2 0 atbildēt
I avatarsI

Kā jau gandrīz īsts zinātnieks, autors ir pārspīlējis dažas nianses, kā, piemēram, raksta nosaukumu, kas manuprāt, lasītājā var izraisīt nepatiku pret rakstu. Problēmas formulējums arī, manuprāt, nav tas precīzākais, tomēr raksta beigās ir frāze, kas visprecīzāk nosaka problēmu ,,Visa pamatā ir nauda''.

Tieši finansiālais faktors bieži noved pie absurdiem vai vienkāršī nepareiziem pētījumu rezultātiem. Tas var būt kukulis, kādam zinātniekam, lai tas ar saviem resursiem popularizētu vai pretēji noniecinātu, kādu produktu, vai arī jebko, kaut vai gamma starojumu, kas nāk no mēness tumšās puses.

Ja runa ir par pētījumiem, kuros tiek pētīti cilveki, atkal viss atdurās tādā lietā, kā nauda, jo lai veiktu pētījumu plašākā cilvēku lokā ir nepieciešami lielāki līdzekļi. Pat ja pats pētījums ir bijis daudz maz sakarīgs, bet tas veikts ar nelielu cilvēku skaitu, tas novestu pie rezultātu kļūdas, kas sekojoši pie nepareiziem secinājumiem.

Tas ir tikai mans viedoklis, kas noteikti ir nepilnīgs un ļoti iespējams arī nepareizs vai pat absurds, jo, kas ta es ar manu izglītību.

2 0 atbildēt

90% no tiem "zinātnieku faktiem" ir izdomajuši tadi paši čalīši kā mēs un vēl stulbāki vienkārši sprauž plusus(izplata, padara popularāku) par katru atsaldētu sūdu, jo tipa.. nezinu kapēc, vnk skrien pakaļ baram aitas. Ja es ražotu paiku, es porpagandētu, ka "sķiedrvielas" ir drūmi labas un ka bez tām būs kaput - taja pašā laika štancētu uz sava produkta ka satur 99.99% no dienas sķiedrvielu devas. Un tā tas notiek ar visām kosmetikas o2, phkastur, blabla vitamīni, aktīvās daļiņas, bifidobaktērijas un visi pārējie mēsli. Tas viss ir labs bizness diemžēl.

2 0 atbildēt

Labs viss, izņemot virsrakstu- visādu dumību ir atliektiem galiem pietiek arī zinātnieku vidē, tomēr tā teikt par zinātni kā tādu- nu nevajag. 

1 0 atbildēt

ja medicīna neatīstītos tad vel ar vien mēs slimotu ar nearstējamām slimībām un lietotu kokeīnu pret klepu

bet tas nav uz visu rakstu emotion

1 0 atbildēt

Nu nevaidzētu te mest visus vienā čupā, kautkādi sasniegumi mums ir, mums ir penicilīns, Internets TV utt..

Taču daļa taisnības Arī ir tavā rakstā, es pat domāju ka daudz kas speciāli tiek bremzēts, un visa pamatā protams ir nauda n kontrole...

1 0 atbildēt

Interesants raksts. Vismaz, kaut kas mazdrusciņ saturīgs un pietuvināts zemei.

Izaks Asimovs - "Pasaulē pastāv tikai viena izglītība, un tā ir pašizglītība." / bioinžinierijas doktors /

1 0 atbildēt

Eu, bet pornu taču zinātnei ir izdevies iebāst kompī!

2 1 atbildēt

Zinātne ir domāta, lai cilvēks sāk domāt ar savu galvu. Neviens neliek par faktu kāda pētījuma rezultātus. Apšaubi, uzdod jautājumus, mēģini pierādīt savu. Tā ir lielākā starpība starp zinātni un reliģiju. Reliģija var tikai iebarot to kas bībelē rakstīts, zinātne liek domāt pašam.

0 0 atbildēt

Sen zinaams ka zinaatne pilna ar suudiem.

0 0 atbildēt

Phehe, tieši par visām šīm veselīgajām lietām, vitamīniem u.t.t. nesen bija kkur raksts... diemžēl, neatceros, kur... bija aprakstīts šis pārspīlējums... lielākajā daļā no šiem apgalvojumiem neesot pierādīts, ka nepalīdz kaut kādā konkrētā lietā, bet neviens nesaka, ka neesot arī līdz galam pierādīts, ka palīdz, tādēļ tiek pieņemts, ka kaut kas, ko reklamē, ir veselīgs un palīdz tik ilgi, kamēr netiek pierādīts pretējais :D

0 0 atbildēt

Daļa zinātnisko pētījumi ir kāda pasūtījumi, daļa, varbūt, patiesi. Bet visa pamatā ir vēlme gūt lielāku peļņu.

0 0 atbildēt

diemžēl šoreiz autoram nevaru nekādi piekrist, izņemot punktu par medicīnu, jo tur tiešām naudas grozās un viens bars ārsti ir nevisai gudri, bet to nu galīgi nevar attiecināt uz matemātiku un fiziku.

1 1 atbildēt

Mana darba ir tads.

Vinam ir visi papiri,ka vins ir elektricis ar augstako izglitibu un ttt ,bet nemak pieslegt savam autinjma subiemotion WTF

0 0 atbildēt