local-stats-pixel fb-conv-api

Velosipēds kas attīsta 160km/h6

54 2

Galvenais ir kāju spēks, viss pārējais ir tehnikas un minimālas gaisa pretestības jautājums. Tā noteikti uzskata Londonā dzīvojošais velosipēdu būvētājs Toms Donhou.

Piesaistot vairākus specializētus uzņēmumus un savus draugus, Toms ir uzbūvējis tā dēvēto fiksīti, ar kuru var sasniegt 160 km/h.

Velosipēda rāmis ir paša Toma darbs, savukārt 104 zobu priekšējais zobrats, kā arī aizmugurējā rumba ir pasūtīti uzņēmumā Royce. Bremzes ir no labi zināmajiem uzņēmumiem AVID un SRAM. Galveno bremzēšanas funkciju šī velosipēda gadījumā pilda priekšējais bremžu disks, savukārt aizmugurējā bremžu mehānisma pamata funkcija ir tikai nedaudz asistēt pedāļu griešanās ātruma samazināšanā, jo to inerce zobratu samēra dēļ ir visnotaļ liela.

Maksimālais ātrums, ko Donhou līdz šim ir izdevies attīstīt brīvā dabā, braucot vēja aizsegā aiz speciāli pielāgota auto, ir 80 jūdzes jeb apmēram 130 kilometri stundā. Testos iekštelpās savukārt esot izdevies pierādīt, ka ar šo velosipēdu var sasniegt 102 jūdzes jeb 163 km/h.

Donhou atzīmē, ka par 100 jūdžu divriteni nodēvētā transportlīdzekļa tapšanas nolūks nav bijis jauni rekordi, bet gan vēlme apliecināt, kas ir britu inženierija un ko cilvēks var izdarīt savā garāžā bez dārgiem testu stendiem, vēja tuneļiem un tamlīdzīgi.


54 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://tvnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Diez, ka ir ar tādu no*****t uz purna? emotion emotion

3 0 atbildēt

pirmie 3km,ratā. emotion

1 0 atbildēt
Labi izdkatas
0 0 atbildēt
Dirsiens jūriņā. Esmu redzējis latvju bāleliņus, kuri ar parastajiem sporta ričukiem (ar šaurajām riepiņām) aiz fūres vālē uz 70-80 kmh (nezinu konkrēti, jo dzinu garām). Vēja aizsegā nav liela māksla krānu staipīt. Vēja aizsegs pats vismaz ar 50 proc jaudu rauj tevi vnk līdzi smagajam. Lai tas toļiks no inglenda bez spec izveidota vēja aizsega paminās, tad redzēsim... 3riteni ar var no labi stāvas nogāzes vismaz uz 80 kmh ieripināt...
0 0 atbildēt