local-stats-pixel fb-conv-api

Kas trūka TAD???113

1630 26

Pastāstīšu jums kas tad bija Padomju laika deficīta preces ko varēja un ko nevarēja nopirkt un ko tirgoja spekulanti ''melnajā tirgū''

1630 26 113 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 113

0/2000

Zato visiem bija darbs. Bomžu nebija. Ja nestrādāji-lika cietumā. Par dzīvokli bija kapeikas jāmaksā. Visur visu varēja sarunāt. Nu labi, veikalos ar precēm švaki bija... nu un? Ja bija blats pareizajās vietās, tad tāpat visu varēja dabūt...

6 2 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

Mhmm... 

4 0 atbildēt

Par dzīvokļu rindām vēl vajadzēja pieminēt.

Raksts labs, bet piedomā pie pareizrakstības, nu vismaz komatiem :)

4 1 atbildēt
Nja,bij laiki...
3 0 atbildēt

Nu nebija jau tik traki, ka augļu vispār nebija. Mandarīni uz apelsīni Ziemsvētkiem bija katru gadu. Vasarā bija saldēti ananāsi. Bet - nu jā, kā bija, tā momentā bija rindas ap kvartālu uz riņķi. Eu, ko dod?! - tas tāds parasts jautājums.

Arī apģērbi un apavi bija tīri labi. Nu tas gan atkarīgs, kur. Rīgā, Jelgavā u.c. pilsētās bija normāli. Krievijā (kā redzams, bildes spertas krievu saitā visdrīzāk) gan bija stipri draņķīgāk. Izņemot Maskavu, protams.

Mums taču bija Laima, Sakta, Bērnu pasaule, Lauma, ko tad gan laikam citādi sauca, Dzintars, Ogres trikotāža. Visa padomija brauca pie mums pirkties. Mums nav ko sūdzēties. 

3 0 atbildēt

Oi pa to ,ka drēbes bija sliktā kvalitātē nestāsti man ome vienu mēteli 10 gadus nonēsāja un izkatījās kā jauns

3 0 atbildēt

par platem un muzikas ieraksti bija dabojami, lielas pates maksaja 3.rubli bet lentes ar  ierakstu maksaja kau kur 10.un vairak atkarigs kads ieraksts . tuksas lentes maksaja 7.rub.05.kap.

3 0 atbildēt

mans tēvs tehnikuma laikā piepelnijās pa taloniem pērkot cigaretes un pēc tam tehnikumā iztirgojot tās emotion viens tēva kolēģis vēl joprojām brauc ar savu gaiši zilo moskviču, ko dabūja Padomju laikos 

3 0 atbildēt

Bet tomēr ja paskatās uz padomju laiku ūdens ,elektrības un autobussu biļešu cenām ,tomēr bišķin gribas tos laikus atpakaļemotion

3 0 atbildēt

Par marazmu piekrītu, cīsiņus mans kaķis kategoriski neēda..

2 0 atbildēt

Džinsus latvietis neizgudroja bet džinsu kniedes gan!

2 0 atbildēt

Skaņuplates bija tik dārgas, ka tās pirka tikai tie cilvēciņi, kuri ražoja ierakstus magnetafona lentēs, un bija vēl varianti noīrēt plati uz vienu diennakti- ja nekļūdos, tā diennakts bija 100 rbļ. Vardu sakot, ja kādam piederēja plate, tad viņš bija stāvus bagāts.

T.i. es nedomāju CCCP ražotās. 

Jauna žiguļa cena bija kkur oficiāla X2, atceros, trešais žigulis,kurš oficiāli maksāja kkur 5500 rbļ  no rokas bija 10 000, un vēl tas, ka trīs gadu laikā viņu pārdot nedrīkstēja- tur bija savi varianti, kā to apiet.

2 0 atbildēt

Man vecmāmiņa ir stāstījusi par to kaviņa pati sev šuva drēbes,, jo gribēja būt atšķirīga.

Labs raksts+

2 0 atbildēt

Starp citu dzinsus izgudroja divi ebreji - viens no tiem dzimis Riga nevis latvietis. Get your facts right!

3 1 atbildēt

"Starpcitu džinsus izgudroja Latvietis!!!" - Latvietis izgudroja daudzko, tikai realīzejās viss kkur citās valstīs!

2 0 atbildēt

PAti piedzimu pēc Padomju laikiem, bet nu jautjot savai mtei, kdi tie laiki bija, via TEICA ka nebija smagi, jo viņas tēvs bija tālbraucējs :) Atveda daudz ko, ko nepārdeva Padomju Latvijā. Protams ne katram ta paveicās, ka bija tur ģimenē tālbraucējs, kas visu atved. Bet cik noprotu, kam bija blati, tiem gāja tā arī normāli.

2 0 atbildēt

kapeec nekas nebija rakstiits par przervatiiviem ti arii nebja dabonami padomju laikos a tagad vinjus veel dala pa briivu!!!

2 0 atbildēt

Jauks rakstins - autor! emotion

Minusus laikam salikusi tie,kuri tos laikus nav piedzivojusi un nesaprot par ko ir runa!emotion

3 1 atbildēt

tā kā man tikai 25, nesanāca īsti izbaudīt uz savas ādas, kā tas ir, kad kaut kas nav. :) Pa miglu tikai atminos 91. gadu, bet tad jau man bija limonādes, košlenes, džinsi, banāni, kivi u.c kārumi :)

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »