local-stats-pixel fb-conv-api

25 bildes par to, kā svētkus svinēja Padomju Savienībā36

221 3

Oficiāli jau nedrīkstēja, bet vai tad tāpēc nesvinēja?

« 1  2  3 »
221 3 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

Vecais labais konstruktors... atceros emotion bija mazais un lielais komplekts.

mantiņas vilka tiešām ārā no sekcijām emotion 

tas bija laiks, kad priecājās par dāvanām.. vai tas bija konstruktors, vai kabatas baterija... tagad vajag planšetes, mobilos... 

1 0 atbildēt
Man vel ir kaste ar vecajam eglisu mantinam. Tik tiek karinati reti. Berni sasitis.
1 0 atbildēt

aizliegtais auglis vienmer saldaks

1 0 atbildēt

lielisks raksts. Kaut gan maz atceros par ziemassvētkiem, bet tiešām, sāka svinēt uz Jauno gadu, pat par do nebiju tā iedomājies. Prieks atcerēties vecos rotājumus. Arī mums mājās bija tādi paši. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Pretīgie krievu okupācijas laiki!!!emotionLabi,ka es tad vēl nebiju dzimis!!!
0 0 atbildēt

Cik nu es atceros, tad eglīte, kā likums, parādījās jau uz Ziemassvētkiem, kurus oficiāli nesvinēja, bet neoficiāli tāpat cepa pīrāgus un arī dāvanas bija 2x - gan Ziemassvētkos, gan Jaungadā. Cita lieta, ka klasiskās Ziemassvētku dziesmas gan neviens nedziedāja (tās ienāca tikai pašās 80. gadu beigās) un man zināmie cilvēki uz baznīcu arī negāja. Hvz, varbūt arī baidījās.

Kas attiecas uz skolnieku ziemas brīvdienām, tās, šķiet, arī tolaik bija 2 nedēļas garas, tātad visdrīzāk ap tiem pašiem Ziemassvētkiem arī sākās un ilga līdz kādam ~5. janvārim.

0 0 atbildēt

Ziemas svētki ir svinēti visos laikos;ja kāda ģimene nesvinēja ,tad tā bija ģimenes lieta,iet uz baznīcu taisni bija interesanti ,joitkā bija aizliegts,tāpēc jau arī gājām ,ne jau dievu lūgt,bet tas bija zināms adrenalīns,kad jau nācām vecāki tad jau negājām jo nebija vairs interese.Tagad pēkšņi visi kļuvuši ticīgie,bet vai kāds no šitem zin kaut vienu bausli ,kaut vai to ''Tev nebūs zagt''.

0 0 atbildēt