local-stats-pixel fb-conv-api

Riņķi (ne laulības).99

Raksts pacelts sakarā ar jautājuma saasināšanos. Šinī rakstā nebūs ne pupu ne komiksu, pakaļas stutēt uz automašīnas kapota arī nav ieteicams. Nu tad visu pēc kārtas, vieglāk iet tiem kas neko nedara, bet viņiem daudz kas interesants paiet garām. Kādu dienu pamodos, sadomāju aizbraukt līdz firmai bet skatos, mana autiņa pagalmā nav ? Jābrauc ar to kas palicis, piešķīlu veco Scirocco... teikšu godīgi, ar ento mēģinājumu tikai izdevās izkustēt no vietas nenoslāpējot. Tā uz trim stobriem, bez jaudas (kā ar skrejriteni pa vējam) kaut kā sērīgi aizsutināju pa savām ģēlām. Vakarā meita saka ka autiņi galīgi neiet tādēļ paņēma manu mizojamo, prasu kādēļ ar Mazdiņu nebrauca, atbilde lika pakasīt pakausi, " ar to zaļo kaku es nebraukšu !"

Pa fiksam znots nomainīja gredzenus Mazdiņai, viss čikiniekā, tagad nedūmo, jauda arī parādījās, motoriņš dūc kā bitīte, tiku atkal pie sava braucamā atpakaļ. Kur ir, tur rodas, izrādās tāda problēma ne tikai te man parādījās, saņēmu vairākas vēstules un arī zvanus no spokiem un paziņām ka gredzeni iecepušies, simptomi : parasti auksts motors dūmo, sāk paēsties eļļiņu, ar laiku zūd jauda, palielinās spiediens karterī, CO, vienu vārdu sakot gals klāt. Rakstu pamudināja uzrakstīt tas apstāklis ka visus šokēja to štrunta gredzenu nomaiņas cena, citam sotaks ir nauda, citam kabatas nauda. Šeit nebūs runa par kapitalku, remontkomplektiem un slīpēšanu, vienkārši nomainot gredzenus var pavilkt tai dvēselei mūžu nedaudz garāku.

Cik skatos, daudziem spokiem rokas aug no pareizās vietas, lai nav jātērējas un ja ir kāds brīvāks brīdis var gredzenu nomaiņu veikt arī paša spēkiem, tie kas to paši ir darījuši apstiprinās. Kā reiz arī materiāliņš rakstiņam pa rokai, mēģināšu lielākai skaidrībai, kaut kā to procesu aptuveni parādīt. Lai paceltu optimismu uzbliezu arī video :

http://s1270.photobucket.com/user/Aleksandrs59/media/Neoptimisms_xvid_zps20f54cae.mp4.html

http://s1270.photobucket.com/user/Aleksandrs59/media/Padziivos_xvid_zps1c6ec6fa.mp4.html

Pats galvenais ir pasākumam pieiet optimistiski, nečakarēt gaišo prātu sev un citiem, tad viss izdosies un rezultāts vismaz pašu priecēs.

« 1  2  3 »
1604 4 99 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 99

0/2000

Galva vietā, tagad novelkam skrūves pareizajā secībā un ar vajadzīgo spēku    -Tehniskajos datos rakstīts, kad katru reizi jamaina galvas skrūves.. bet ne katrs to dara.. un noteikti tās pašas skrūves nevar vilkt ar tikpat lielu Nm spēku, apraus vēl..

2 0 atbildēt

Butu vismaz notirijis un nomazgajis motoru kamer biji izjaucis emotion

2 0 atbildēt

Mani vairāk interesē 14. bildē puslitru burciņa ar uzrakstu MONDEOemotion

2 0 atbildēt

Darbs labi padarīs  emotion ilgi vēl varēs tucināt pēc principa ;) itkā jau gredzenu nomaiņa ir samērā izdararāma, galvenais jau aizzīmes un virzienus ievērot, vēl kā nekā galva un slīdgultņi jāceļ nost, tur jau galvenais jābūt uzmanīgam. Bija gadījums, ka nepareizi saliku klaņus pie kloķenes, vēl jau pagaidām iet, kamēr nobirs, bet uz to brīdi jau aizzīmes nezināju :D

2 0 atbildēt

un mehaniku kedite kakla, man ari tiesi tada pati ir :D

2 0 atbildēt

Vispirms ieliku plusu un tad izlasīju :) bija jau uzreiz skaidrs par ko ir runa, bet vienmēr interesanti palasīt ;) veiksmi un veselību Sasham.

3 1 atbildēt

Viens mīnus!!! Kurš uzdrīkstējās?emotion

2 0 atbildēt

Paldies par komplimentu ! emotion  Nomierinies, vecīt, nu neesmu es konkurents servisiem, ne Tavam kantorim, maizītei pelnu strādājot maizes ceptuves firmā, man tas gredzenu savilcējs labi ja reizi pa desmitm gadiem ir vajadzīgs, man nav ne servisa, ne darbinieku, darboņi, kuri grib un tiek, paši skrūvē savus autiņus manā garāžā, šinī gadījumā znots, jo no rīta jau uz darbu ar to mizu bija jābrauc, lai tur lūzt vai plīst jātiek uz strīpas.

Jā,  servisā uztaisītu kā grāmatā rakstīts, tikai tas ievilktos uz vairākām dienām un rēķins pārsniegtu autiņa vērtību. Mani raksti ir šauram interesentu lokam, tiem kas paši nebaidās rokas sasmērēt un kam nav lielu resursu kontā kā lielākajai un gudrākajai auditorijas daļai.... Tā ka nečakarē man gaišos prātus, bet klusiņām 3.14s to savu zirgu tālāk, veiksmi ! emotion

2 0 atbildēt

Vecais labais roko emotion  

2 0 atbildēt

viņi tā lēnām piecepas? vai arī kādu dienu vienkārši plurkš un eļa pa izpūtēju gāžas.

0 0 atbildēt

Bildēs nav-vai tad vārstu gumijas nemainīji pie vienas lietas?

0 0 atbildēt

ģenerātora siksna ļoti sasprēgājusi :)

0 0 atbildēt

Skatos ka ņemies uz pilnu klapi. Malacis ;)

0 0 atbildēt
Jauki jauki jauki.
0 0 atbildēt

LA nummurs? emotion

0 0 atbildēt

No izpildījuma atkarīgs, ja nebūs luftes un kapitāli pievilks lai neļurkājas, tad noies līdz mūža galam emotion

0 0 atbildēt

Saša ir krāsotājs uz goda emotion Bet par šo rakstu, man, kā autotransporta inženierim, ir dikti, dikti daudz kur degunu raukt. 

0 0 atbildēt

 

Labrīt !   Tik ko pamodos, atbildēju he he he.... Katram sava taisnība, vecīt, bagāts dara kā grib, nabags kā var, Tev pašam savs kaut kāds tehniskais funktieris arī darbojas ?  paldies par mīnusiņu emotion

0 0 atbildēt

Būtu labi ja to motoru un kārbu nomazgātu, un novērst arī eļas noplūdes no blīvslēgiem.... Citādi izskatās ļoti drūmi..... Te pie mums Vācijā ja šitādu eļļainu motoru ieraudzītu tad nokasītu Tüv uzlīmi no nummura un sveiki.... Vēl sodu liktu maksāt.... Citreiz ja mentiem ir aizdomas, tad tevi notur, un pie rūcoša motora zem mašīnas palik baltu papīru, un ja pil kaut kur eļļa tad protams to redz, un arī cik daudz.... Drāziens tad ka nemetas.... Jo eļļa bojā asfaltu un arī var izraisīt ceļu satiksmes negadijumu, jo uz braucamās daļas izlijusī eļļa padara brauktuvi slidenu..... Arī dabu piesārņo ja no lietus tā tiek noskalota gruntsūdeņos....

0 0 atbildēt

Es gan īsti nesaprotu, kāpēc galva bija jārauj nost. Klaņus un virzuļus taču ņem no apakšas ārā. Nākamais ir izmaksas. Ne visām mašīnām var ti skaisti noņemt apakšā vāku un tikt klāt. Tad vēl klaņu šāles. Ja tās ir izjauktas, tad tik ideāli vairs atpakaļ nemaz neuzliksies. Un beigās paši gredzeni. Bez slīpēšanas mainītiem gredzeniem mūžs nav pārāk ilgs. Pārdošanai, protams, der.  

Motoru šrotā paņemt un nomainīt noteikti ir lētāk.

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »