local-stats-pixel fb-conv-api

Pārsniegts gaismas ātrums112

1318 6

Pasaules lielākajā elementārdaļiņu paātrinātājā CERN norisinājusies eksperimentu sērija, kurā izdevies pārsniegt gaismas ātrumu - līdz šim konstantu lielumu, uz kura balstās ne tikai Einšteina relativitātes teorija, bet visa modernā fizika.
Zinātnieki paātrinātu neitrīno kūlīti nosūtīja no CERN uz 732 km attālo Gran Sasso pazemes laboratoriju Itālijā. Rezultātā neitrīno sasniedza galamērķi mazliet ātrāk nekā gaisma. Starpība gan bija neliela, sekundes miljarddaļas, bet tam šoreiz nav nozīmes: svarīgākais ir apgāzt gaismas ātrumu kā konstanti.

Lai izslēgtu kļūdas, eksperimentu atkārtoja ap 15,000 reizēm. Tas apliecina, ka ir noticis jauns atklājums. Ņemot vērā šādas parādības neticamību, zinātnieki šai lietai pieiet ļoti piesardzīgi. Rezultāti tiks publicēti internetā, lai arī citi zinātnieki varētu tos izvērtēt.

Gadījumā, ja patiešām izrādīsies, ka gaismas ātrumu iespējams pārsniegt, cilvēcei var atvērties pespektīvas, par kurām līdz šim lasījām tikai zinātniskajā fantastikā. Šeit ietilpst gan ceļojumi uz citām galaktikām, gan pārvietošanās laikā, gan daudz kas cits.



1318 6 112 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 112

0/2000

ka man tas urlas besi ara jo ipasi ar to eksperimentu kur vajadzeja uztaisit mini melno caurumu ja vins butu paaudzies vel lelaks vins iesuktu visu to maju ieksa vini pardoma to kam ir janotiek sakuma nevis kam vispar janotiek

0 1 atbildēt

No Athene šito jau dzirdēju.

3 4 atbildēt

blaa blaa bla taaads bullshits...sekundes miljardala..uz ko ???? uz kilometru vai fakenu milimetru ir takaa maza atskiriiba.To taka mums pagaidam neuzinat,arii TVNET nolazoja uz shito.

0 5 atbildēt

cilvēks nevarēs parsniegt gaismas atrumu 

2 9 atbildēt

un ko tas dos? mums? Neko :D  Bet +

2 11 atbildēt
« 1  2  3  4 »