local-stats-pixel fb-conv-api

Dzeršanas vecums?131

1506 60

Amerikā alkoholu lietot drīkst no 21 gada vecuma, to argumentējot ar to, ka ja esi pietiekami pieaudzis lai cīnītos karā par savu valsti, tu arī drīksti lietot alkoholu. Itkā nav tas labākais arguments, bet var būt arī sliktāk. Piemēram, ja militārais dienests būtu obligāts un kā jau visiem zināms, tad valstīs, kurās militārā apmācība ir obligāta, par atrašanos reibumā tev var piespriest reālu brīvības atņemšanu. Bet nu runa nebūs par ASV, bet šoreiz par vecumu dažādās valstīs no kura tu legāli vari lietot un iegādāties alkoholu. Protams, ir noskaidrots, ka valstīs kurās jau kopš bērnības tev ir tradicionāli atļauts lietot alkoholu piemēram pie vakariņām iedzert vīnu, kā Francijā vai dzert alu kā Vācijā un netikt par to nosodītam, ir mazākais alkoholiķu skaits kā arī vieni no augstākajiem dzīves līmeņiem, pat neņemot vērā dabas resursus. Par Latviju negribētos runāt, jo mums ir cits gadījums. Variet mani apstrīdēt, bet Latviešu gars parādās tikai un vienīgi situācijās kad vairs nav uz ko cerēt. Piemēram, kara gadījumā kad jāaizstāv sava valsts, bet kamēr vēl ir kādi solījumi no valdības par labāku dzīvi, tā arī nekas netiek darīts. Tā teikt- katru gadu vēlam par citiem, ievēlam tos pašus. Izņēmums ir hokeja čempionāts, kad sākuma spēlēs visi bļauj, ka jā, mēs esam labākie, taču pēdējā spēlē pie rezultāta 0:3 tiek pārslēgts kanāls un nozvērēts, ka hokeju vairs nekad neskatīsies. Labi, bet ne par to ir runa. Skatāmies karti.

Vēl varētu piebilst to, ka ja kāds sūdzās par to, ka alkohols kļūst dārgāks, Ieteiktu aizbraukt piemēram uz Norvēģiju un iztērēt 400 kronas jeb ~36 latus par 6paku alus.

-Dažās valstīs vecums no kura tu vari iegādāties alkoholu un vecums no kāda tu alkoholu vari lietot atšķiras. Protams, atšķiras arī alkohola stipruma grupas.

-Daudzās Vidus DienvidEiropas valstīs alkohols ir aizliegts vispār, Musulmaņu likumu dēļ. Taču var iegādāties dažādas atļaujas lai varētu pārdot alkoholu tūristiem. Jo Eiropietis jau bez alkohola nekur nemāk atpūsties.

-Kanādā legālais alkohola lietošanas Vecums Albertā, Monitobā un Kvebekā ir noteikts 18, visā pārējā Kanādā 19.

-Nepālā Alkoholu legāli iegādāties var no 24 gadiem.

-Indijā no 18 līdz 25, atkarībā no pašvaldības.

-Latvijā alkohola iegādāšanās vecums atkarīgs no pārdevējas.

.

.

http://www.spoki.lv/profils/launic/

http://www.draugiem.lv/launic

https://twitter.com/LauniiC

1506 60 131 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 131

0/2000

norvēģijā tas ir normāli :P jo visi saņem diezgan lelas algas :) and 1 krona ir 9 sant apmērā :D 

1 1 atbildēt

neko nesapratu vari paskaidrot vel sikak ko

0 0 atbildēt

Neesi debīls? :D Man draudzene dzīvo Norvēģijā, es ļoti labi zinu cik kas maksā, jo uzturos tur bieži.. vot idiņš :D

0 0 atbildēt
 

Kaut kāds sīks dirsējs tu esi, nekas vairāk.. Tagad jau strādā.. Moš nākamais ko teiksi būs, tas, ka tu tur piedzimi? :D Internetā jau visi māk sprēgāt, nez vai tu man vai manai draudzenei sīkais dračītāj sito acīs varētu pateikt :D

0 0 atbildēt

Tu esi tāds daunis :D :D Idiņ, viena krona ir 9 sant. 20 nok 6 paka? 1.80? :D Kur tās lašara kā tu radies? kaut kāds mazgadīgs pajolis, kas lēkā augstāk par savu pakaļu :D

0 0 atbildēt

Tu esi daunis, vai vienkārši atsaldēts? :D

0 0 atbildēt

Kanādā Quebec štatā ir 14 nevis 18.

0 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

noneemotion

0 0 atbildēt

man ir taada leffe glaaaze :)

0 0 atbildēt
Nav brīnums ka beļģijā var no 16 gadiem
0 0 atbildēt

Vēl varētu piebilst to, ka ja kāds sūdzās par to, ka alkohols kļūst dārgāks, Ieteiktu aizbraukt piemēram uz Norvēģiju un iztērēt 400 kronas jeb ~36 latus par 6paku alus.

 

Varbūt tas ir tādēļ ka tur algas ir arī krietni lielākas un tas aliņš viņiem liekas tikpat pašsaprotams kā mums.Un attiecībā algas un tas alus viņiem viņš sanāk pat lētaks kā pie mums!

0 0 atbildēt
none
0 0 atbildēt

Francijaa no 16

0 0 atbildēt

Par Latviju 100% :D

2 3 atbildēt

Amerika pat bara nevar sedeet ja nav 21 :D

0 1 atbildēt

kapēc man liekas ka musulmanjiem vīns ir atļauts?

0 1 atbildēt

Ok nejau visur emotion

0 1 atbildēt

Pēdējais teikums iespārdīja :D

0 1 atbildēt

labs raksts, nav tik ļauns kā tavs lietotājvāds.emotion

0 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »