local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc jaunieši pamet Latviju?18

114 13

Kas ir tik kārdinošs, kāpēc jauni cilvēki pamet Latviju un dodas mācīties uz citām valstīm, kur bieži vien, dzīve ir dārgāka. Kādi ir plusi no tā? Šo redzēsiet šajā video.
Savukārt, es gribu pateikt, ka Latvijas valdībai un it īpaši, izglītības ministrijai visbeidzot jāsāk veikt reformas, lai izglītības līmenis Latvijā sāktu līdzināties izglītības līmeņiem citur Eiropā.

114 13 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Nu a ko viņi grib ar tādu attieksmi, kāda te valda cilvekiem vienam pret otru?

10 0 atbildēt

Man gan šķiet, ka biki pārspīlēti... Kad tikko aizbraucu arī domāju, ka līmenis ļoti atšķiras, bet tā gluži nav. Pieņemu, ka atkarīgs arī no priekšmeta ko mācās. Es gan nezinu par RTU, bet Mākslas Akadēmijā viņiem ir tieši tāda programma, kāda ir visā EU. Un arī, cik zinu, Stradiņos arī līmenis nav nekāds zemais.

9 0 atbildēt

Ir jautājums vai tu vēlies visu dzīvi pavadīt nabadzībā ar kredītiem un savu minimālo algu, vai arī normāli kā cilvēks dzīvot bagātākā valstī. emotion 

7 1 atbildēt

Ko tur vairs runāt, es pats kā jaunietis, topošais mehāniķis, neesmu gatavs strādāt Lv, ja te man nepiedāvā vismaz 1000€ mēnesī. 

7 2 atbildēt

arzemēs vismaz policisti dara savu darbu, un ja kāds sataisa sūdus, tad caur tiesu var dabūt vismaz kompensāciju, latvijā tiesu sistēma ir galīgā dirsā, jāgaida pusgads, tikai lai tiktu uz tiesu. Vācijā, kā piemēram, apdrošināšana maksā remontu, pat ka ir kaut kāds skrāpējums uz mašīnas, vai arī stiklā ir iesists robs, kas traucē. 

Es varētu uzskaitīt daudz iemeslus kāpēc latvija ir sūdu bedre, bet man vienkārši nav jēgas rakstīt to, jo visi jau zin, ka latvija ir tāda.

Šogad labi jaunumi, 385€ alga bija, bet ko deputāti izdara, palielina nodokļus, un samazina to atvieglojumu, kas ir par bērniem. Protams, droši esi optimists un saki ka Latvija ir labākā valsts pasaulē, ar visām zemajām algām, un ar to ka latvija ir viena no top 10 STS valstīm eiropā. 

Latvija ir tik slikta valsts, ka pat bēgļi brauc prom no šejienes, un tu vēl gribi lai jaunieši sēž šeit, ja ar minimālo pat nevar normāli dzīvot? 

Protams, ka citas valstis arī nav labakas, bet tur vismaz ir normāla attieksme pret civilajiem, un tur deputāti vismaz kaut ko dara tautas interesēs, bet latvijā deputāti reāli var dirst tev virsū, un ja tu kaut ko pasaki pretī tu dodies uz cietumu. 

Samierinies Latvija ir izgāstuve ar pāris labiem ļaudī un ar sasodīti daudz krieviem, un protams izgāstuves saimnieki (deputāti) ļauj Latvijai iet vēl dziļākā dirsā.

Droši lieciet mīnusus, tas tāpat nemainīs faktu, ka Latvija ir dirsā, un ir ļoti maza iespējamība ka kaut kas kļūs labāk.

6 2 atbildēt

Šis temats vēl ir aktuāls?  emotion 

4 1 atbildēt

Psh.. Tikai idioti dodas uz citu valsti lai neko nedarītu, un es došos tur tāpat, jo Lv pasaki cik reāli mūsdienās ir izdzīvot ar minimālo, ja ir 3 bērni? Protams, ja nedomā par nākotni, un ģimeni, tad jau var izdzīvot, protams, ja dzīvo pie vecākiem kā tu to dari. 

Un turklāt ja jau Lv būtu tik labi, tad neviens nebrauktu prom, bet gan brauktu uz šejieni dzīvot, bet kā redzi fakti ir tādi ka tie kas spēj brauc prom, un tie kas nespēj vēlas braukt prom. Ja kādreiz tu satiec kaut var pamatskolas skolēnu pajautā vai viņš vēlas dzīvot Lv, varu saderēt ka 90% atbildēs ka labāk ir ārzemēs. 

Protams, uz Lv jau var atgriesties ik pa pāris gadiem, bet kāda jēga? Tagad jau pat cilvēkiem, kas aizbrauc prom liek maksāt arī Latvijas nodokļus.. Droši vari palikt Latvijā, un cerēt ka kaut kas uzlabosies, bet drīzāk sagaidīs 3 pasaules karu nekā te Latvijā atgriezīsies kāds, un plānos strādāt un dzīvot šeit.

1 1 atbildēt

Cik šito tuftu var malt!

Ja visi pamestu dzimtenes tāpēc, ka citur ir labāk, tad 90% pasaules būtu reti apdzīvota, bet Eiropā, Amerikā, Austrālijā nebūtu kur splivenu nolikt. Aizbrauc pamatā sekli ļautņi, kam mājas, ģimene, tuvinieki un dzimtene neko nenozīmē, retais aizbrauc nopietnu objektīvu apstākļu spiests vai kā augsta līmeņa pieprasīts speciālists.

Pēc novērojumiem ikdienā neredzu šeit NEKĀDAS problēmas normālai dzīvei. Ar kapeiciņu jāprot saimniekot jebkurā pasaules malā! Man zināmie aizbraucēji neko ārzemēs būtisku nav sasnieguši, kamēr viena daļa man zināmie šejienieši tos pat ir apsteiguši dzīves sakārtotības ziņā. Gandrīz visi man zināmie aizbraucēji ir ārzemēs seklu iemeslu vadīti nevis nopietnu apstākļu spiesti, un beidziet te dir*st nodrāztās frāzes, ka dzīvo tikai vienreiz. Ja dzīvot skaitās tralināšanās ar naudu un košana pabiņos pa vakariem, tad man žēl to cilvēku un mūža otrajā pusē tie to paši sapratīs.

1 1 atbildēt