local-stats-pixel fb-conv-api

Viņi arī grib ēst, jeb ubagotāji uz ielām39

90 1

Mūsu dzīve ir tāda, kādu mēs to veidojam.



90 1 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

Neziedoju, bet piedāvāju nopirkt ēdamo, uz ko vienmēr ir noraidoša atbilde.

18 0 atbildēt

1x iedevu nedaudz ubagam, viņš paskatījās uz naudu, paskatījās uz mani un prasīja "Na**j tik maz?" vairāk neesmu nevienam devis un negrasos. Ja ir tāda attieksme, tad paši vainīgi.

15 0 atbildēt

Es domāju, ka viņi drīzāk grib dzert, nevis ēst. 

9 1 atbildēt

Viss atkarīgs no apstākļiem. Ja tas cilvēks kaut ko spēlē, kaut ko jauku pasaka tad es esmu no tiem, kas nereti kaut ko viņam saujā iemet. Vienkāršiem sēdētājiem un diedelētājiem-ne.

8 0 atbildēt

Ja ziedoju, tad tikai ielu muzikantiem. Ja ielu muzikantiem, tad tiem, kas māk spēlēt. Ja māk spēlēt, tad tie nav krieviski dziedošie.

7 0 atbildēt

ja gribās kādam palīdzēt, ir www.ziedot.lv 

dzērājus uz ielas uzturēt? -nē paldies

4 0 atbildēt

Ubagi dienā nopelnīt var tikpat, cik normāls cilvēks. Problēma ir , kapēc viņi ir kļuvuši par ubagiem un kur tā nauda tiek izlieota. Narkotikas alkohols. Cik viņiem slikta dzīve, tā ir makaronu karināšana uz ausīm. Viņiem melošana jau ir ikdiena. Daudzi, kam nav darba , bet ir normāli cilvēki, viņi aizbrauc un strādā pie kāda saimnieka un labi dzīvo. Slikti dzīvo tie, kas negrib strādāt, bet dzert gan var un ko palietot. Un mēs ejot pa ielu par to nepadomājam un dodam viņiem naudu, lai viņi turpina uz mūsu rēķina dzert un nestrādāt. Pārāk labestīgi esam. Kā arī nerunāsim par to, ka ir bosiki, kas savus ubagus noliek uz ielas, lai viņi ubago un pēc tam iekassē naudu. Bizness. Kam es nepažēloju kādu kapeiku iemest ir tie, kas ko atraktīvu dara uz ielas. Viņi man uzlabo garīgo, bet es viņiem. Savstarpēja saprašanās emotion  

3 1 atbildēt

Kā var abilde uz jautājumu būt "man vienalga" ja jautājums sākas ar "Vai..." Vai nu esi vai neesi. 

1 0 atbildēt

Šodien ar draugu braucām pa pilsētu, apstājamies pie gājēja pārejas un cilvēki pārgāja pāri, jau taisījāmies braukt, kad viens mūdzis ar nodzertu, sarkanu un apdauzītu purnu skrēja pāri zebrai , apstājās viņas vidū, ieraudzīja mūs un uzreiz šofera pusē pie mana drauga skrēja klāt klauvēt pie loga un kaut ko bļaut bezsakarīgā valodā, lai šim iedod 20 centus un tas jau nekas, ka draugs jau uzsāka braukt lēnām, jo aiz mums vēl savas trīs mašīnas gaidīja. Es saprotu, ka vajag naudu, bet skriet uz ielas, pie braucošām mašīnām un prasīt kapeikas nav prāta darbs. Un es pats personīgi neziedoju, kur ir teikts, ka persona,kura lūdz itkā "līdzekļus" kaut kādai tur paikai vai zālēm nav labi nomaskēti simulanti, kuriem pašiem viss ir, bet ar to viņiem redz par maz ir.

1 0 atbildēt

Ne un netaisos.

1 0 atbildēt

Mana paziņa tepat Rīgā nofočēja tantiņu, kura aiz savas kartona zīmes kaut ko darīja ar viedtālruni...

Un, kad biju maza, mamma vienreiz piedāvāja vienam lādzīga paskata večukam nopirkt pārtiku, lādzīgais večuks pārvērtās par pļēguru, kurš prata tikai lamāties. Es to redzot nolēmu, ka neziedošu ubagiem. Dažiem naudu patiešām vajag maizītei, bet lielai daļai alkoholam. Esmu ziedojusi naudiņu ielu muzikantiem, reizēm viņi spēlē tiešām labi, un viņi nesēž vienkārši lūdzot, viņi par to naudu nospēlē ko skaistu emotion

0 0 atbildēt

Ir smaga atšķirība starp ubagiem (profesionāliem) un cilvēkiem, kam patiešām ir totālas nepatikšanas. Reiz redzēju tantiņu kas tirgoja... salvetes un skaidri redzams, ka nebija viena no tām kas divos naktī copē ārzemniekus. Tā sasāpējas sirds, ka iedevu desmitnieku. Indiešiem ir interesants piegājiens šai padarīšanai. Viņi principiāli neko neziedo ar uzskatu "Ja ziedosi, viņi domās, ka tā var turpināt."

0 0 atbildēt

h.uļi nav varianta "Pats ubagoju" ? emotion  

0 0 atbildēt

Vienreiz devos uz Doma laukumu tikai un vienīgi lai atdotu ubagotājai kartupeļus frī, kurus McDonaldā viņai ietaupīju. Viņa ne visai vēlējās pieņemt, jo tie esot dārgi un tad bija ļoti pateicīga. Es pēc tam jutos tik labi, gāju uz autobusu un biju laimīga, ka varēju palīdzēt.

0 0 atbildēt

esmu iedevis diezgan bieži pa kapeikai,bet divas reizes iedevu maisu ar ēdamo kurā iekšā bija maize,kausetais siers,vienreizejie nazīši,2l ūdens,šokolāde,desa un kožļenes!Vienā reizē šadu maisu iedevu invalīdam bez kājām kas ubagoja un velvienu vīram ar 2 suņiem kas jau nez cik ilgi ubago!Abi divi bija ļoti pateicigi un ar smaidu pieņēma ēdienu!

0 0 atbildēt

divas reizes iedevu...

1.Klau,vari iedot 10sant?nu vēl 20 un vēl 10,pēc momenta ar šmigu

2.Kā iet,15 centi būs nu vēl 30 ,pienam vajag,neizskatījās pēc dzērāja,bet vēl aizvien redzu,iespējams,ar dzīvokli

0 0 atbildēt

Vienreiz, divreiz esmu devusi ar mammu. Dažreiz ir tā kad neiedodam, jo zinām, kur šis cilvēks to iztērēs, tāpēc vienkārši mūs nolamā, bet pa manu pilsētu blandās viena sieviete, kurai ir nauda, bet viņa ubago, bet dažreiz au palīdzēt var...

0 0 atbildēt

nedodu. Vienreiz manīju ka pie origo uz gājēju pārejas (pie 23.trollejbusa galapunkta) stāvēja vecis ar piepampušu pāli un ar kruķiem.  Vēlāk, kad gāju no koledžas, redzēju to pašu veci bez kruķiem ejot un dzerot dziru.

Un vēl- tā viena, kas mēdza sēdēt tunelī uz centrāltirgu, mēdza turēt lapiņu "Es ar bērnu paliku bez pajumtes, lūdzu ziedojiet." Un bērnu neklur nemanīju, tik pamperu paku. Jautājums tāds, kur ir tas bērns? Un kāpēc es vēlāk tevi redzēju maksimā pērkot dziri? 

Toties ja ir kāds, kas spēlē kādu mūzikas instrumentu vai dzied, un man patīk, tad kādu naudiņu iemetu. 

 

+ no pieredzes, redz kā Spānijas pilsētā Valensijā vietējie pelnīja naudu no tūristiem. Šiem man nebija žēl iemest kādu eiro. (es redzēju kā viņi paši sastūma smiltis un visu dienu būvēja.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/p600x600/859095_501821493207709_1540956779_o.jpg

0 0 atbildēt

Nē, nav ko ubagot.

0 0 atbildēt