local-stats-pixel fb-conv-api

Un Chien Andalou10

20 3
Andalūzijas Suns, jeb Un Chien Andalou ir Salvadora Dalī (1904-1989) un Luisa Bunuēla (1900-1983) kopdarbs. Šī īsfilma kļuva par vienu no atpazīstamākajiem sireālisma darbiem kino vēsturē. To skatoties šķiet, ka tā ir pārpilna ar dažādiem simboliem un zemtekstiem, līdzīgi, kā tas ir skatoties brāļu Kvaju īsfilmas, tomēr, kā apgalvoja L. Bunuēls, tad "Filmā nav nekādu simbolu. Iespējams, vienīgā metode kā analizēt šo filmu ir psihoanalīze...". Tas nav pārsteidzoši, ja zināms, ka starp S. Dalī un L. Bunuēlu pastāvējusi vienošanās, ka "Neviena ideja vai aina kas varētu novest pie racionāla skaidrojuma, nedrīkst tikt izmantota". 1929. gadā notika filmas pirmizrāde uz kuru ejot abi scenārija autori bija bruņojušies ar maisiņiem, kas pildīti ar akmeņiem, tomēr publika uzņēmusi filmu ar ovācijām, kas, kā izteicies Dalī, padarīja vakaru "mazāk aizraujošu". Starp filmā redzamajiem cilvēkiem saskatāmi arī Dalī, kurš tēlo garīdznieku un Bunuēls, kurš ir vīrs ievadā.
Enjoy...




20 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000
kas tas par suudu?
0 0 atbildēt
Dievīgi. ^^ Un labākais tas, ka nekam nav jāmeklē dziļāka jēga, vnk jāseko līdzi notiekošajām lietām. Gluži kā dīvains sapnis.
0 0 atbildēt
manuprāt sūds! Man nepatīk...
0 0 atbildēt
liels pluss par rakstu :)) Lick like
0 0 atbildēt
nu suds tas nav, un neteiktu ka neko saprast nevar, loti viss labi skaidrs, lieliski ir tik sadziviska lieta paradita, .. eh, sievietes, eh mes neizlemigas.. :P , taa viiriesus miilam chakaret :) vot, shi ir maksla, musdienas vairs neviens nav spejigs ko tadu uzfilmet, trukst izdomas un domu brivibas, bet te ir viss, pat ieksheja pasaule tik labi paradita, ka nerodas nekadi parpratumi par *cijam..
0 0 atbildēt
0 0 atbildēt
ieprieksejais koments no Missputa---> aizmirsu ielogoties :/
0 0 atbildēt
redzeeta filma, kas man shkjiet ir taads kaa pagrieziena punkts fuilmu veesturee. anyways varaeetu palasiit kko vairaak par Dr. Caligari kabinetu....
0 0 atbildēt
esmu redzeejis sho filmu. bija skolaa jaskatas.
0 0 atbildēt
baudāmi. man patika.
0 0 atbildēt