local-stats-pixel fb-conv-api

Takeši pils5

24 0

Agrāk pa TV bija rādījuši Takeši Pili. Pārraidi, kur savācas ap simts japāņiem un mēģina iziet cauri vairākiem fiziskiem parbaudījumiem, taču nevienu tā arī neesmu redzējusi uzvaram. Nesen ieraudzīju šo pārraidi, un manī uzjundīja atmiņas.

Takeši Pils bija pārraide japāņu televīzijā no 1986. līdz 1989. gadam. Pēc tam pārraidi pakāpeniski sāka pārpirkt un rādīt citur pasaulē, kur tā izraisīja plašu sajūsmu.

Sākumā šī parraide tika plānota kā realitātes Super Mario spēle. Filmēšanu uzsāka ar nelielu budžetu, tāpēc uz iespaidīgām dekorācijām varēja necerēt. Kļūstot populārākiem, viņi atļāvās pārbūvēt ainavu - izrakt ezeru un uzbūvēt pastāvīgos šķēršlus.

Spēli parasti uzāk 100 līdz 142 brīvprātīgie, kuru uzdevums ir iziet cauri visiem šķēršļiem, lai nonāktu galvenajā spēles cīņā, kurā piedalās pats Takeši. Parasti tādu laimīgo ir mazāk par 10. Pašās pirmajās epizodēs pašu Takeši pili šturmēja ar nelielas distances ūdens pistolēm. Pēc tam ieviesa papīra mērķus uz uzbrukuma mašīnām. Beidzot to visu nomainīja uz lāzeriem un gaismas jūtīgiem mērķiem. Ja kāds no spēlētājiem trāpa Takeši mašīnas mērķī, Takeši mašīna apstājas, Takeši ir uzvarēts un pils ir ieņemta.

Uzvarētājs saņem vienu miljonu jēnu, kas uz to brīdi bija ap 8 tūkstošiem ASV dolāru vērtībā. Līdz pēdējai epizodei, kas bija palaista 1989. gada 14. aprīlī, Takeši pili ieņēma tikai 9 uzvarētāji.

Mēģināju gan rakstam pievienot vienu no epizodēm, bet izskatās, ka *.mkv video failus nekur īsti nepieņem. Bet varu pačukstēt, ka PirateBay lapā var atrast vairākas sezonas, meklējot "Takeshi's Castle".Tomēr, lai kaut kā kompensētu epizodes trūkumu, pievienoju divus video ar Takeši Pils momentu izlasi.

 

 

Un, ja jau par tāda tipa šovu runāju, tad piebildīšu klāt par citu pārraidi, kas man šķiet diezgan līdzīga, - Wipeout (britu versija - Total Wipeout). Šajā gadījumā, ja dalībnieki paši neatsakās iziet uzdevumus, tad katru reizi ir uzvarētājs. Atlase notiek vairākās kārtās. Spēli sāk 20 spēlētāji, bet finālā nonāk tikai trīs, kas arī pretendē uz $50 000 naudas balvu (britu versijā £10 000).

Manuprāt, lielākā atšķirība no Takeši Pils ir tā, ka dalībniekam, kas iekrīt ūdenī/dubļos, ir ļauts sākt pārbaudījumu atkal un atkal, jo diezgan liela nozīme ir tieši laikam.

Pievienoju izlasi ar labākajiem momentiem, bet pilnu versiju var sākt skatīties šeit:

http://www.youtube.com/watch?v">Youtube: Wipeout! (USA) Sezona 1, Epizode 1

http://www.youtube.com/watch?v">Youtube: Total Wipeout (UK) Sezona 1, Epizode 2











24 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

the best (rock) :D

1 0 atbildēt

šis bija nereāli smieklīgs un kreatīvs šovs

1 0 atbildēt

atminjas... bija smiekliigi

1 0 atbildēt

Es mīlu šādus japāņu šovus.

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt