local-stats-pixel fb-conv-api

Radītāja eksistence20

21 5
Dieva eksistence ir problēma (arī mūžsens jautājums), kas saistīta ar noskaidrošanu, vai dievs ir, vai tas tomēr nav. Tā kā cilvēku viedokļi šajā jautājumā atšķiras un nav pārliecinošu argumentu, kas ļautu atbildēt uz šo jautājumu, vai vismaz atmest kādu variantu kā nederīgu, tad šis jautājums cilvēkus nodarbina arī mūsdienās. Tomēr, lai meklētu atbildi uz šo jautājumu, tas būtu jāprecizē, norādot par kādu reliģiju vai uzskatu sistēmu ir runa un kāds dievs vai dievi ir domāti.

Rakstam ir pievienoti divi video, no kuriem vienā ar banāna palīdzību izskaidrota Dieva eksistence, bet otrā līdzīgi, tikai vairs ne ar banānu, izpausts patiesība, proti - ka dievs visticamāk fiziski neeksistē starp šiem abiem video šķiet nepastāv nekāds zelta vidusceļš, un katrs no tiem ir savā galējībā. Pieļauju, ka vidējo pokemonu pilnībā apmierinās vienkāršais un nepārprotamais skaidrojums ar banānu un otrs video savukārt kādam tik pat labi var tikt pasniegts ķīniešu valodā, bet pacenšaties lūdzu uztvert galveno domu.
Reklāma




21 5 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 20

0/2000
Kā lūdzu? Kādām citām lietām, ko vel tur varētu aptvert?
3 0 atbildēt
Wov, tas gan ir pozitīvi
3 0 atbildēt
shoot someone, frame a nigger xD
2 0 atbildēt
Ew, pigor - a kā ar advice dog? xD
2 0 atbildēt
Ienīstu muļķīgus cilvēkus, kuri sev neizprotamas lietas cenšas izskaidrot ar kaut kādu iedomātu draugu.
2 0 atbildēt
Te man liekas vairs tēma nav reliģija, bet gan zinātne...
2 0 atbildēt
dievs - tā ir ticība/cerība/varenība ko radījuši pāris gudri cilvēki un tā domāta garā un raksturā vājiem cilvēkiem lai ar viņiem manipulētu un viņus pakļautu.. un tas nav saistiits tikai ar reliģiju..arī politika/reklāma utt mūsdienās izpilda to pašu ko tajos laikos sludināja bībele un sludina vēl tagad.. ir taads teiciens - ''Baznīca-lielaakaa teroristiskaa organizaacija vidusslaikos''... nē nu man jau īstenībā baigi tur neuztrauc tas ka kāds tur pievēršas dievam bet vairāk besī tas ka daudz ir tādu cilvēku kuri uzspiež šito debīlo bībeles u.c.reliģiju uzskatus saviem bērniem no mazotnes neļaujot viņiem brīvas izvēles iespējas.. un stāsta pilniigu'bullshitu' jau kopsh bērns vispār sāk kko saprast.. tādus cilvēkus uzskatu ka mūsdienu sabiedrībā un attīstībā vajadzētu aiz restēm bāzst.. bet vispār, kaut arī ir pretrunas, bet zeitgeist vajag noskatiities.. tur taa smuki pa sho teemu..
2 1 atbildēt
pigor,evoluucija jau izskaidrota,priekshkam jaaizgudro ritenis,ja jau tas ir un peedeejie zinaatniskie fakti vairaak nosliecaas uz radiishanas teoriju,kas nebuut nav pretrunaa ar visiem fizikas,kjiimijas un paareejiem likumiem,piekam pats Darvins,pirms naaves, noliedza savu radiito evoluucijas teoriju, par labu radiishanas teorijai. bet,kaa jau teicu ieprieksh,muusu izpratne, par daudzaam lietaam, ir siika,nepilniiga un nepietiekama. Bet taa lietinja ir labojama,gadiem ejot, zinaatne atklaaj jaunus un jaunus briinumus un lietas,kas zin,ja veel dziivi buusim,neuzkritiis kaads soliitais meteoriits, ap kaadu 2012. gadu,gan dabuusim dzirdeet atklaajumus un jaunumus utt.
2 1 atbildēt
Kā redzi, House, viņš gan ir īsts un grūtos brīžos vienmēr sniedz padomu! :) Savukārt anonīmais sektants varētu pamēģināt kaut vai izskaidrot evolūciju.
2 1 atbildēt
Manuprāt, pašreizējais, sabiedrībā pieņemtais [standarta] koncepts par dievu ar lielo "d" ir novecojis. Ideja kā tāda nebija slikta - bija iespējams manipulēt ar cilvēkiem, bija iegansts 'killot' [tipa Dieva vārdā mirsti mauka] 'n' stuff, bet, atvainojos, tagad ir 21. gadsimts, kurā nav smuki ierobežot cilvēka garīgās un fiziskās izpausmes, jo redz' kāds 'ānis' reiz' izdomāja bībeli uzrakstīt. c(: Protams, salīdzināt viduslaiku uzskatus, kad dieva koncepts bija aksioma, ar mūsdienu uzskatiem labāk nesākšu, jo tagad jau tā ierobežošana ir tāda kā nepiespiesta, t.i. - sanāk, ka [runājot par brīvi pieņemtu reliģiju] cilvēks pats sevi ierobežo. Tas laikam kkāds garīgais vājums jeb ir cilvēki, kuriem vajag citu izdomātu konceptu ņemt kā par piemēru [kas šajā gadījumā = stingrs nepārkāpjams likums], lai sevi piespiestu kko darīt, vai otrādi - ierobežotu, lai kko nedarītu, pieņ*t, ka, ja nogrēkošos, man būs 'jafeisojas' ar konsekvencēm! Protams, ir indivīdi, kas uzskata, ka viss jau ir by default no dieva puses izlemts no matter what I do. Jā, un tas viss ir nevis tāpēc, ka cilvēki tic, ka tiešām tāds dievs, cilvēka radītājs eksistē, bet vienkārši ir cilvēki, kuriem ir vieglāk dzīvot kkam ticot jeb tādā veidā ierobežojot savu rīcību vai piespiežot uz rīcības uzsākšanu/veikšanu. Tātad mans secinājums: Ticēt [paklausīt] dievam ar lielo "d" ir vājuma izpausme, bet uzskatīt, ka dievs eksistē ar pārdabiskiem spēkiem 'n' shit, tā jau ir plānprātība. Kautgan plānprātība īpaši neatpaliek no "būt garā vājam"! c(:
2 2 atbildēt
blah blah blah..
1 1 atbildēt
Piekrītu Misty Breat Bet filmaa "Zeitgeist" par shito diezgan interesanti ar faktiem parunāts... iesaku noskatiities... tur ir arii uztaisiits par 9.11 un hipijiem...
1 1 atbildēt
nezinu -> nedomāju, toč, ja nerūbī, tad daudz ko nepiefiksē un ej tur, kur pašam ērtāk. Pigor, pameklē bik vairāk par teorijām, varbūt, ja bik mazāk aprobežosies, vairāk uzzināsi!
0 1 atbildēt
pirmais nepierāda dieva eksistenci. Otrais ļoti zinātnisks, bet to, ka dieva eksistencei vajadzīgi taustāmi, dzirdami, vai citādāk sajūtami pierādījumi, var arī saprast tāpat.
0 1 atbildēt
1. video pilnīgas muļķības 2. video tik garlaicīgs ka gandzīz aizmigu Un vispār man ir sava reliģija kurai ticu un kurā tāds vārd dievs nefigurē. Mošk ja nebūs slinkums uztaisīšu rakstu. kautgan diez vai
0 1 atbildēt
Vienkārši jūsu radīšanas teorija ir pilnīgā pretrunā ar evolūcijas teoriju. Un tikai vienai no tām ir fiziski pierādījumi. Izdari secinājumus! Un kā pie velna tas bullshits var nebūt pretrunā ar fizikas likumiem? Par tādu relativitātes teoriju neesi dzirdējusi?
1 2 atbildēt
muusu cilveeciskaa izpratne par Dievu,Vinja esamiibu vai neesamiibu,kaa nu kuram patiik,ir tikpat liela,kaa taam siikajaam buutneem,ko mees,cilveeki,peetam caur mikroskopu uudens pilienaa,par mums un muusu eksistenci,kaa taadu... smadzeniite par iisu,aptvert tikai tik vien,kaa visus tos plashumus,ko muusu acs redz,kosmosaa,tepat,uz zemes,nerunaajot jau par citaam lietaam...
1 2 atbildēt
ciest nevaru teemas par religijaam.
0 3 atbildēt
neredzu, nezinu -> nedomāju! kas nerubī, tas nerubī! bet Dievs bīja, ir un būs! does not exist, does not exist,... atkārtošana vienā laidā ir veids kā zombēt!
0 3 atbildēt
X plus Y, visiem jau izsenis zinaams, ka Tu esi safaareejies ar kristietiibu.. Veseliigi tas nav. Driizaak gan slimi, seviskjhi kopeejot taas savas Mozus graamatas.
0 3 atbildēt