local-stats-pixel fb-conv-api

Lidojošs motocikls (VIDEO)10

50 9

Šajā video ir redzams lidojošs motocikls, kurš atsauc atmiņā kadrus no filmas " Zvaigžņu Kari : Džedaju atgriešanās ". Kāda ASV kompānija ( " Aerofex " ) ir radījusi un izmēģinājusi šo tehnikas brīnumu.
Video, kuru publicējis Kalifornijas štatā esošs ražotājs " Aerofex Corp " ierīce redzama " karājoties " gaisā virs izžuvuša ezera Mojaves tuksnesī, turklāt tā veic arī vairākus manevrus.
" Aerofex " ir pavadījis četrus garus gadus pielāgojot un pilnveidojot tā lidojošo motociklu. Jaunākā versija spēj pacelties 15 pēdu ( 4.5 m ) augstumā un lidot ar ātrumu 30 Mph ( 48 km / h ).
Lidaparātu var vadīt gluži kā motociklu - sasveroties uz vienu vai otru sānu. Tas ļoti atgādina " speeder bikes " ( nevaru atcerēties kā viņi bija latviski :D ) " Zvaigžņu Karos ".
Aprakstā, kurš pavada video, kopmpānija stāsta, ka jaunākajam modelim ir izstrādāta īpaša tehnoloģija, lai putekļi un šķembas neaizskartu un neievainotu pilotu, kas bija liela problēma visiem citiem rotora transportlīdzekļiem līdz šim.
Patiešībā gan šis lidaparāts nav būvēts lai pietuvinātos " Zvaigžņu Karos " redzamajām tehnoloģijām. Kompānija cenšas izveidot bezpilota lodaparātus, kuri varētu patrulēt uz robežām kur nav ceļi.

Tiesa gan, pati " lidojoša motocikla " ideja nav nekas jauns. Pateiesībā pirmo tādu uzbūvēja briti jau pirms vairāk kā 40 gadiem :) Taču amerikāņi šobrīd šajā tehnoloģijā ir tikuši tālāk nekā citi.

Taču - kas to lai zin? Varbūt kkad tālu nākotnē šādi " lidojoši " transportlīdzekļi aizstāš mūsdienāš pazīstamās braucošās mašīnas, gluži kā tās nomainija karietes? Laiks iet, tad jau redzēs. Manuprāt tas būtu visai noderīgi, jo piemēram vairs nevajadzētu tiltus. Šķērso upi kur un kad gribas :) Protams ar nosacījumu, ka upes vidū nebeidzas elektrība :D

Jā, gandrīz aizmirsu - liels šo " Aerofex " lidmoču pluss ir tas, ka tie ir videi draudzīgāki un neizmanto fosilo kurināmo. Tie darbojas no atjaunojamas enerģijas - elektrības :)



50 9 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

patiešām lido emotion

3 0 atbildēt

Hagridam no Harija Potera arī motocikls lidoja :D

2 0 atbildēt

 nice gribētu ar šito palidināties

 

labs raksts, labi aprakstīts, pelnīts +

2 1 atbildēt

Gribētu tādu apskatīt emotion

1 0 atbildēt

Kāds ir darbības princips?

1 1 atbildēt

sūds. pēc ASV armijas pasūtijuma jau 70. gados bija kas labāks uztaisīts.

http://www.youtube.com/watch?v=IUHHI5JByyI

0 1 atbildēt