local-stats-pixel fb-conv-api

Kadočņikova tuvcīņas Sistēma29

354 1

Daudzi puikas par Kadočņikova metodi ir dzirdējuši, bet īsti nezin, kas tas tāds ir?

Aleksejs Kadočņikovs - krievu militārists, kurš visu mūžu veltījis sovjetiem zināmo tuvcīņu metožu attīstīšanai ar zinātnisku pieeju, pielietojot biomehānikas un elementārās fizikas izpratni.

Rezultātā - pat neilgu laiku trenēts cilvēks iegūst visnotaļ labu izpratni par to, kā rīkoties visādās saasinātās situācijās. Pirmais solis - ekstrēmā situācijā saprast, ka izmanojas pilnīgi viss - pat ierocis pretinieka rokās var tev palīdzēt, ja īstajā brīdī pielieksies, paiesi pussolīti malā, un izmantosi pretinieka pussekundes apjukumu.

KS izceļas ar savu maksimāli reālistisko treniņu gaisotni. Pilns apģērbs, apavi, treniņos tiek izmantoti īsti naži, ieroči, lāpstas, slotaskāti. Tāpat ir jāapgūst locītavu darbības mehānika, prasme izmantot inerci un vispārējā ķermeņa uzbūve. Protams, daudz ko no tā māca jebkura tuvcīņas metodika.

Nereti dzird salīdzinājumus, ka KS ir labākā tuvcīņas metode Pasaulē. Zini, tas ir apmēram tas pats, kas apgalvot ka teniss ir labāks par volejbolu, vai otrādi. Daudzu valstu specdienestos ir apkopotas tādas slepkavošanas metodes, ka pat Neo no Matriksa neizvairītos no tām. Vienīgais sīkums - tu par tām nekad neko detaļās neuzzināsi.

Nu labi, ja vēlies izbaudīt uz savas ādas noslepenotu tuvcīņas elementu, pamēģini iesist kādam pastāvīgajam diplomātam no Krievijas, ASV vai Izraēlas vēstniecībām. Viņi visi ir ārēji līdzīgi ar to, ka izskatās pēc pilnīgi bezcerīgām viduvējībām, lai gan patiesībā ir augsta ranga virsnieki, citiem vārdiem izlūki, citiem vārdiem- profesionāli spiegi.

Kadočņikova metodes ir atklātas visiem, kļuvušas par preču zīmi, kas nebūt nenoniecina šīs tuvcīņas metožu vērtību. Tēvijas Sargu dibinātājs, Latviešu Militārās Tuvcīņas pamatlicējs Egils Helmanis savulaik ir ilgu laiku mācījies, trenējies pie Alekseja Kadočņikova personīgi. Par viņu uzrakstīšu citreiz.

Ar šo rakstu vēlos paskubināt tevi saprast, ka katram latviešu puisim kāds cīņas veids ir jāapgūst - tas uzlabos tavu veselību, stāju un pārliecību. Atceries - jebkurš cīņu klubs, mācību grupa vai kā citādi dēvēts cīņu mācību kolektīvs vienmēŗ izturas ar cieņu pret iesācējiem, jo uzsākt - tas ir viens no grūtākajiem soļiem!

Čau!

vēl par cīņu mākslu šeit: http://spoki.tvnet.lv/sports/Shotokan-karate/679071



354 1 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

interesanta sistēma, zinātniski pamatota, bet ne visai piemērota reālai kaujas situācijai, piemāram ja man rokā  būtu AK 47 un pretī nāktu Kodovčņikovs es diez vai ņemtu automātu aiz stobra un mēģinātu viņam ar laidni iesist, vieglāk būtu viņu sacaurumot kā sietu pirms viņš sāk demonstrēt savus ūberkrutos paņēmienusemotion

17 0 atbildēt

Visātrāk apgūstamā metode ir ātri skriet un labi noslēpties.

9 0 atbildēt

Viss ir labi, + bet iemācieties vienreiz tulkot bez Googles mātes, sovjeti ir padomes!!! Tie kuri tajā laikā nav dzīvojuši neko neko īsti nezin un ir pofig, bet tādi veči ka es varbūt besījās āra, jo Jums nav nekādas nojausmas kas tas bija! Es Tevi nevainoju, raksts ir labs, bet ir ļoti daudz šādi(slikti) tulkotu tekstu.

1 0 atbildēt

laba sisteema , pats studeeju , tik grupa izjuka.

0 0 atbildēt

Žēl ka TUvākā vieta kur šo mācīja bija(nezinu vai ir vēl) Talsi. Uz trnniņu bruks 75 km no Ventspils ir biku pa traku

0 0 atbildēt

Šaubos, ka tādu tehniku varētu izmantot patstāvīgi, jo piemēri kā tika veikti uzbrukumi bija vienkārši drausmīgi. Tikpat labi var savu lāpstu iemest viņam un savas neizskaidrojamās rīcības radītā apjumuma dēļ vienkārši iebliest viņam pa galvu.

0 0 atbildēt

laba sistēma.... taču reizēm ir sajūta ka tur tā pat kautkas nav pateikts līdz galam vismaz civilajiem...

0 0 atbildēt

Izskatās laba sistema priekš neparedzētiem gadījumiem.

0 0 atbildēt

Man liekas, ja vēl papildus ir laba fiziskā, tad militārā tuvcīņa pārspēj visus cīņas sportus efektivitātes ziņā. Pluss par rakstu, man patīk tādi. :)

0 0 atbildēt

Māzāk šitādus uz ielām.

0 0 atbildēt

Un kā ar Krav-Maga ?emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt