local-stats-pixel fb-conv-api

Free Speech Wars: Twitter’s Political Purge2

14 1
14 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Twitteris, kā arī Feisbōōks un r(Eddits) jau krietnu laiku cenzē vai arī izmanto 'throttlinga' metodi lai apklusinātu noteiktu cilvēku un politisko ideoloģiju kontus un rakstus no nokļūšanas uz lielajiem 'popular' un 'trending' sarakstiem.

Ir neskaitāmas reizes dokumentēts kaut kas aizdomīgs saistībā ar dažādu sociālo tīklo lietotāju Twītiem.. Piemēram dažiem Twittera kontiem, kuri ir ielikuši citu Twītu savā Twīta, rādās 'This tweet is unavailable' tāpēc daudzi cilvēki paiet garām tam, tomēr uzspiežot uz pelēkā teksta pēkšņi maģiskā kārtā atvērās tas URL un viss tur bija kārtībā.

Vai arī Reddits, kurā ik pa laikām reizi dienā /r/all, jeb Reddita 'priekšlapā' uzpeld apmēram 30 Anti-Trampa vai Demokrātus/Liberāļus atbalstoši raksti no 'subredditiem', kuros minimums ir 20 aktīvi lietotāji un visi pārējie posti ir tikai ar dažiem 'upvotes'.. Un piemēram Donalda Trampa atbalstošo subredditu /r/The_Donald vispār aizbloķēja no iespējas tikt jebkādos top rankos izmantojot 'vote weighting' metodi... Piemēram visiem subredditiem vienam pozitīvam balsojumam ir 1 'punkts' un, jo vairāk punkti, jo augstāk tu nonāc popularitātes rangos. Bet balsu 'izsvarināšana' ir tad, kad admins no back-end puses nomaina viena pozitīva balsojuma spēku uz 0.25 punktiem, kas nozīmē, ka praktiski konkrētajam subredditam 4 pozitīvi balsojumi ir tas, kā jeb kuram citam subredditam 1 pozitīvs balsojums. Un var izdarīt arī tieši pretēji, piemēram iedot kādam subredditam balsojuma svaru 5 punkti, kas nozīmē, ka tas var acu mirklī izsisties uz augstajiem rangiem.

(Tie kas nezina, kas 'subreddits' tāds ir - tas ir, kā apakšforums, kuru Redditā var izveidot jebkurš cilvēks par konkrētu tēmu.. Piemēram video vai politika u.t.t)..

Bet tie ir tikai divi piemēri. Ja man būtu vēlme to darīt es varētu uzrakstīt vēl dažus piemērus, kā netiešā veidā tiek apklusināti sistēmai nelabvēlīgi cilvēki un tiek radīts noteikts iespaids manipulējot sabiedrības domu.

Jeb kurš, kas saprot kaut minimumu no tā kā mājaslapas strādā vai arī savā mūža kaut mazlietiņ ar tām nodarbojies zina, ka Admini savā panelī var sakomplektēt tādas netīrības un viltīgas manipulācijas, ka jebkuram parastajam portāla lietotājam nekad nekas tāds neienāks prātā.

Un šādā veidā arī notiek publiskās domas grozīšana un konkrētu domu potēšana prātā. Mūsu laikā nemaz nav vajadzīgs pa tiešo arestēt kādu vai aizsūtīt uz cietumu vai nobanot no sociālā tīkla. Pietiek uzrakstīt dažas koda rindiņas un bravo! Tev nepatīkamais konts nesasniegs jaunu publiku un cilvēkiem vēl jo projām būs iespaids par 'neregulētu' vai 'taisnīgu' un 'brīvu' vidi.

Tie kuri izlasīja visu manu runājumu varbūt aizdomāsies vai arī jau saprot par, ko iet runa  emotion 

Bet tikai pilnīgam zombijam var nepielikt tas, ko es teicu.

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt