local-stats-pixel fb-conv-api

kas vajadzīgs lai audzētu salamandru1

Plankumainā salamandra (Cynops orientalis - latīniskais nosaukums)

Apraksts: Savvaļā tā satopama Ziemeļamerikas vidienē, mežos, stepēs, laikos, pļavās. Salamandra ir tumšas krāsa ar neregulāriem dzelteniem plankumiem. Galva liela, plakana. Dzīvo augsnē, alās, zem lapām, virszemē izlien lietus periodā. Garums 18 - 25 cm, nebrīvē var nodzīvot līdz 7 gadiem. Aktīva naktī, ja ļoti mitrs, tad arī dienā. Olas piestiprina ūdens tuvumā uz zālēm, lapām. Parasti pa 20 - 50 kopā, mazuļi attīstās ūdenī (kurkuļi) Pārošanās sezona aprīlis - maijs. Salamandrai zem žokļa ir dziedzeris, kas izdala aizsarg indi, cilvēkam nav bīstama, nokļūstot uz jutīgas ādas var izraisīt niezi.

Turēšana: vienkārša. Horizontālā terārijā ar ūdens un sauszemes daļu. Ūdens daļa sekla, sauszemes daļa - pakaiši - humuss, lapas. Dekorācija - koku zari, akmeņi, dzīvie augi.

Temperatūra: ūdens - 18 - 20 oC, zem sild lampas - max 30 oC. Gaisa mitrums : 50 - 60%, nepieciešams arī uz pāris stundām dienā UV stari. Barojas naktī.

Aprīkojums: Apgaismojumam izmantot - Exo Terra Repti Glo 5,0 vai 8,0, Zoo Med Power sun UV. Apsildei: sildlampu, termometru un hidrometru.

Barība: kā pamata barība vidu veidu kukaiņi. Circeņi, mušas, mušu kāpuri, zoofobu kāpuri, vaboles, tarakāni, miltu tārpi.

Kopšana: terāriju novieto tālāk no sildierīcēm, vibrāciju radošas tehnikas, pasargāt no caurvēja un tiešiem saules stariem. Regulāri tīra un mazgā terārija aprīkojumu, terāriju, maina ūdeni (ūdeni pirms maiņas sagatavo kā akvārijam). Terāriju novietot tā, lai citi mājas dzīvnieki nevarētu abinieku savainot!

Ja rodas aizdomas par abinieka saslimšanu nekavējoties doties pie veterinārārsta.

34 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.dinozo.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

man brālēnam amerikā divas parastā akvārija ar smiltīm, akmeņiem un upes udeni aug 

nu jau kā divi gadi

0 0 atbildēt