local-stats-pixel fb-conv-api

Vai ūdens uz Zemes ir mazāk?48

67 22

Sveiki, spocēni! Kādam droši vien būs interesanti uzzināt cik daudz dzeramā ūdens uz Zemes ir palicis. Šo rakstu taisu lai pierādītu vienam pastulbam spoki.lv lietotājam, kura vārdu nenosaukšu, ka ūdens uz Zemes samazinās. Un samazināsies tas vēl vairāk, jo drīzumā ir gaidāms milzīgs cilvēku pieaugums. Lasām un domājam!

67 22 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000

Šī konkrētā raksta autors ir atpalicis, kuram vajadzētu pastudēt fizikālās ķīmijas pamatus - termodinamikas likumus, kas skaidro, ka neviena viela nekur nepazūd un nerodas no jauna. Viela var pārvērsties citos agregātstāvokļos, vai veidoties citi savienojumi, bet ekvivalentsvars vienmēr mūžīgi mūžos āmen paliks viens un tas pats. Ai, ai, ai, ko jums tajās skolās tur māca? Zinātni jau nu laikam ka nemāca.

Ūdens nekur nepazūd!!!!

20 0 atbildēt

Dievs pasarg, veselu rakstu grafomāns uzcepis par godu man! emotion

Tavs fizikas skolotājs aiz kauna uz šobrīdi noteikti noliedz, ka jebkad ir Tevi redzējis, kur nu vēl Tev centies kko mācīt.

Ūdens, kas ir iztvaikojis virtuvē nekur nepazūd, tas tikai ir mainījis savu agregātstāvokli no šķidruma uz gāze. Atdziestot, tas atkal atgriež savu iepriekšējo - šķidro stāvokli kā ūdens kondensāts - rasas pilieni. Precīzi 0,00000 grami ūdens tiek zaudēti šajā procesā.

Jā, mēs nespējam dzīvot bez ūdens un mēs to ikdienā uzņemam, bet ūdens nav barības viela. Mēs to nepārstrādājam enerģijā kā barības vielas, no kurām tiešām mēs lielāko daļu sadedzinam. Ūdens ir tikai tāds šķīdinātājs, kas rada vidi, kurā tiek šķīdinātas mūsu uzņemtās barības vielas, lai nederīgo nosūtītu ārā, bet proteīnus izmantotu enerģijai.  Līdz ar to, mēs atdodam dabai atpakaļ 100% no uzņemtā ūdens.

Ja ne tā, tad kur mūsos uzkrājas šis neizdzertais ūdens? Ja mēs uzņemam noteiktu tilpumu ūdens (vispār visai daudz 1-3l), tad kaut kur šim ūdenim ir jāpaliek. Visi ūdeņraža un skābekļa atomi, kuri nepamet mūsu ķermeni tajā saglabājas, tātad, pēc Tavas teorijas, mums būtu nemitīgi jāaug izmēros un jāpiebriest kā vecām tualetes durvīm, bet tā taču nenotiek, vai ne?

Vienā jautājumā man ir jāatzīst sava kļūda - dzeremā ūdens daudzums tiešām pakāpeniski samazinās dēļ Saules vēju iedarbības, kas pamazām aizslauka prom netikai ūdeni, tostarp dzeramo, bet visu mūsu atmosfēru. Taču šis process ir tik lēns, ka noteikti nevar atsvērt Tev iztrūkstošos 0.5% no visa dzeremā ūdens.

Man arī ir skaidrs kādēļ ir šāda atšķirība divās dažāda vecuma mācību grāmatās. 0.5% ir tas dzeremā ūdens daudzums, kurš atrodas sasalušā veidā pie zemes poliem (kaut gan lielākā daļa turienes ūdens ir sālsūdens, daļa ir arī saldūdens). Acīmredzot viens autors ir uzskatījis par nepieciešamu minēt arī šo skaitli, kamēr otrs, saprazdams, ka pie Z-pola ūdens tāpat mēs klāt netiksim, šo ūdens daudzumu nav ierakstījis.

Un lūdzu pievērsiet uzmanību!  Čalis divās grāmatās pamana atšķirību vienā skaitlī un VISS! Teorija ir gatava, es esmu idiots, bet viņš ir matriksā sagūstījis problēmu, kas savādāk iznīcinātu mūsu planētu.

10 0 atbildēt

Izskatās, ka tu te savā putrā nedaudz vāries, šur tur ir taisnība, bet visā visumā sviestaini

 

" ja augs uzsūc ūdeni, tad tas barojas, aug lielāks un ūdeni atpakaļ nedod."

augi kalst, tiek zāģēti vairāk nekā jebkad - augi tieši paliek mazāk...

"Šī informācija jau ir novecojusi gadu desmitus. Uz mūsu mazāš planētas ir palikuši 2.5% dzeramā ūdens."

 

šo es tev neapstrīdu, bet tavs sviests par atmosfēru ir vienkārši ģeniāls, 10 gadu laikā tur nonācis 0,5% dzeremā ūdens, plus vēl arī nedzeramais ūdens ar takš tvaiko un tur paliek, un tas vien tik 10 gadu laikā... uz Zemes dzīvība ir jau miljardiem gadu un mums ūdens atmosfērā tagad maģiski pazūd? Domā ko raksti... skaitlis ir visticamāk samazinājies kāda piesārņojuma dēļ, nejau tāpēc, ka atmosfēra to visu laiku ņem (atmosfērā ir ūdens, bet noteikts lielums, kas vēlāk arī nolīst)

 

Starp citu uztaisot rakstu ar savām domām, tas to nepadara par faktu... nezinu kā tu taisies tam cilvēkam, ko pierādīt...

10 0 atbildēt

Par vielas nezūdamības likumu neko neesi dzirdējis?

4 0 atbildēt

Noliec bioloģijas grāmatu un izvelc ķīmijas un fizikas grāmatas, un uzzināsi ka dzeramais ūdens nevis samazinās vai paliek nemainīgs, bet ļoti strauji mainās, ja vienīgi visas valstis būtu tik bagātas, kā piemērām pilsētvalsts singapūra, kas dzeramo ūdeni rada apstrādājot urīnu un okeāna ūdeni, kā arī augus, tad ūdens problēmas nebūtu nekur pasaulē, un dzeramo ūdeni varētu saražot kaut vai līdz 100%. Un sālsūdens mums ienāk ar meteorītiem no kosmosa pilnīgi pietiekoši, lai mums ūdens vienkārši nebeigtos. Un paskatījos, autoram ir 13 gadu, viņam nav vēl nekādas fizikas un ķīmijas bijušas, un kā mūsdienās mainās mācību programma, pieļauju, ka arī nebūs, drīzāk ekonomiku, reliģijas mācību u.t.t. viņam uzliks... :D

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

:D:D Āfrikā cilvēki izdzers visu ūdeni

0 0 atbildēt

Daram kā Omānā, ņemam ūdeni no jūras!

3000 IQ move!

0 0 atbildēt

Pats vien pastulbs esi... Starpcitu ir iespējams izmantot arī dažu jūru ūdeni...

0 0 atbildēt

diez vai ūdens no atmosfēras kaut kur pazūd, zemei ir gravitācija, un iztvaikojis ūdens nav super spēcīgs raķeškuģis lai varētu aizlidot tik tālu lai neatgrieztos virs zemes. un vispār ko tu pamatskolā fizikas stundās darīji? 

0 0 atbildēt

Es jau sen teicu, ka skolās būtu pastiprināti jāmāca gan matemātiku, gan fiziku, gan ķīmiju... lūk - šis raksts ir dzīvs piemērs, kas notiek, ja tas netiek darīts! :)

0 0 atbildēt

Nē zini izgaist (sarkasms) emotion

0 0 atbildēt

Tu neesi kartigi iedziļinajies taja visa.

Ka jau tu mineji cilveks satur gandriz 75% ūdens.

Un vel mineji ka augi tie paši kartupeļi piemeram uzsuc udeni bet ir tada lieta ka augi nešķiro kadu udeni viņi uzsuc. un ka jau visiem zinams cilveks edot uzņem lidz pat 60% udens tpc varu apgalvot ka cilveki noteikti neizmirs un ari dzīvnieki:)  Logic:)

0 0 atbildēt

nelielas auzas. Praktiski viss dzīvais kas uzsūc ūdeni, to arī atdod, - jebkurā vielā kuru izdala cilvēks ir ar lielāku, vai mazāku ūdens daudzumu, par to ka viņš sarūk organismā ,.. pirmo reizi dzirdu. XD

0 0 atbildēt

Kad Aafrikaa vispaar ir bijis uudens?

0 0 atbildēt

kautkad jau ari nebus ko est.

0 0 atbildēt

Dzeramais ūdens tiek piesārņots,to nenoliegšu. Betesi padomājis ka ūdens bizness pasaulē ir ienesīgāks par naftu?

0 1 atbildēt

Labs raksts.emotion Un agri vai vēlu mēs visi nomirsim dēļ tā ka nebūs ko dzert.

0 3 atbildēt