local-stats-pixel fb-conv-api

Vācu mazais špics1

Sveiki.

Vacu špics tieša pectecibas linija celies no samojedam lidzigiem Ziemelu ganu suniem, kurus, iespejams, viduslaiku vikingi atveda uz Vaciju un Holandi. Šis suns tad izplatijas pa visu Eiropu un tika krustots ar citiem ganu un aitu suniem, tadejadi izveidojot špicu škirnes genetisko pamatu. XVIII gs. špics kluva par modes kliedzienu britu sabiedriba. Karaliene Viktorija no Pomeranijas ieguva dažus 8 – 10 kg smagus špicus. Vacieši isti nekad nav piekrituši Pomeranijas nosaukuma izmantošanai špicu škirnes aprakstišanai. Šie suni vairak atgadinaja musdienas pazistamo lielo Vacu špicu. Tomer, nonakot karalienes Viktorijas galma, škirne izmainijas uz visiem laikiem. Špics pakapeniski kluva arvien mazaks un mazaks, lidz izveidojas pat Pomeranijas klepja sunitis. Lielizmera špici izmira pieprasijuma trukuma del. Vacu centienus atjaunot sakotnejo špicu izskatu aizslaucija divi pasaules kari. Musdienas abu izmeru Vacu špicus sava starpa aizliegts krustot. Tomer sajaukto priekštecu del metienos reizem paradas kuceni no otra škirnes paveida. Lidz 1994. gadam ši škirne tika klasificeta ka reta. Apraksts Mazais vacu špics ir mazs, kompaktas miesasbuves garspalvainais suns ar špicam tipisku galvas formu un asti, kas saverpta gredzena pari mugurai.


Krāsa
Suns pieejams visas krasas no melnas lidz pat baltajai un kremkrasas, brunos, oranžos, sabuladas, zeltainos un zilos tonos. Apmatojumam iespejama ari daudzkrasu kombinacija ar augšminetajam krasam un balto aizmugures dala, ka ari divkrasu kombinacija ar melno un dzeltenbruno.


Izmēra kategorija
Mazs


Apmatojuma garums
Videjs/Garš


Paredzamais dzīves ilgums
Vacu špics dzivo 14 - 18 gadu.


Vidējais metiena lielums
Videjais metiens bus 2 vai 3 kuceni.


Svara/Augstuma amplitūda
Skausta augstums izmers abu dzimumu suniem ir 23 - 29 cm un svars - starp 8 un 10 kg. Viriešu dzimtes suni parasti ir lielaki par kucem.

AUGSTUMS MINIMĀLAIS MAKSIMĀLAIS Kucite 23 29 Suns 23 29 SVARS MINIMĀLAIS MAKSIMĀLAIS Kucite 5 8 Suns 5 8


Saslimšanas
Vacu špics ir loti dabiska škirne un medz but loti veseliga. Selekcionar tomer pieverš uzmanibu redzes veselibai. Ka jau daudzam mazam škirnem, medz but problemas ar celgala skriemeliem.


Alerģijas izraisītājs
Ja


Kopīgās saslimšanas
Mute - Izvirzits augšžoklis vai apakšžoklis, Reproduktiva sistema (Viriešu dzimtes suniem) - Seklinieka aizture vai kriptorhisms (viena vai abu), Locitavas - Nobides,

Selekcionēšana Vacu špics necieš no jebkadam gremošanas problemam, tapec ed visu veidu sunu baribu. Vislabak vinu nebarot ar paaugstinata olbaltumvielu satura baribu, citadi suns klus hiperaktivs.


Vidējā kucēna cena
virs eur 300




Raksturs Vacu špics ir dzivespriecigs, sapratigs, draudzigs suns. Sunim nav nekadu nervozitates vai agresivitates pazimju. Vinš ir loti aktivs un modrs. Vinš mil cilveka sabiedribu un velas tikt iesaistits jebkuras gimenes nodarbes.


Saprātīgums
Vacu špics ir loti sapratigs suns, bet vinš var but ietiepigs, tapec dresuras laika nepieciešams atalgot labu uzvedibu. Vacu špics ipaši labus rezultatus uzrada veiklibas sacensibas un dažkart ari paklausibas sacensibas.


Enerģijas līmenis
Augsts


Riešanas tendence
Augsta


Nepieciešamība pēc fiziskajām aktivitātēm
40-60 minutes - Vacu špicam nepieciešama neliela fiziska slodze, salidzinot ar auguma lielakiem suniem. Tomer vinš izbauda pastaigas vai izskraidišanos un visu dienu lieliski spej pavadit laiku darza ari sava vala.


Spējas un gatavība aizsargāt saimnieku
Zemas


Piemērots kā sargsuns
Videji


Piemērotība bērniem
Augsta


Piemērots pārvadāšanai
Labi


Spēja palikt vienatnē
Zema


Agresijas līmenis
Zems


Saderība ar citiem dzīvniekiem
Augsta

Kopšana un izstādes Ik nedelu Jums butu pusstundu kartigi jaizsuka apmatojums, lai iztiritu to no uzkratajiem gružiem. Apmatojums ir jaizsuka pret spalvu. Ipaša uzmaniba japieverš ausim un priekškaju locitavam, kur pinkas var savelties visatrak. Apmatojums nav jaapgriež, uz muguras tas bus visbiezakais un procedura varetu but parak sarežgita. Dažkart butu jaapgriež nagi, apmatojums ap paceles cipslu un analas atveres zonu. Viriešu dzimtes suni maina apmatojumu reizi gada, savukart kuces - divreiz gada: sezonas laika tas nomainas pilnigi.


Kopšanas prasības
Reizi nedela


Apmatojuma izkrišana
Neliela


Izstādes raksturojums
Galva ir videja lieluma, galvaskauss medz but samera plats; purns nav parak garš, varie no konusveida lidz pat kilveida. Mutei ir pilnigs škerveida sakodiens. Acis ir tumša krasa, videja izmera un ovalas formas. Ausis ir mazas, stavas, trissturveida un augstu novietotas. Kakls ir iss un cieši saaug plecos. Kruškurvis ir izteikts, ar lidzenu virsmu. Priekškajas ir taisnas un pakalkajam raksturigs videjs izliekums. Pedas ir mazas, apalas, ar izliektiem nagiem. Kustibas ir mundras un noteiktas, špics labi spej parvaret škeršlotu apvidu. Garspalvaina aste ir novietota augstu, sagriezta gredzena un novietota pari mugurai. Virsapmatojums ir garš, taisns, raupjš ar mikstu, blivu pavilnu. Apmatojums ir bagatigs ap kaklu un priekškajam. Apmatojums uz sejas un ausim ir miksts un iss. Škirnei ir iespejamas visas krasas un krasu lasumi. Visizplatitakas ir melna, balta un kremkrasas, brunie, oranžie, sabuladas, un zeltainie toni. Apmatojumam iespejama ari daudzkrasu kombinacija ar augšminetajam krasam un balto aizmugures dala, ka ari divkrasu kombinacija ar melno un dzeltenbruno.


Šķirnes grupas apraksts
Mazais vacu špics pieder plaša pielietojuma sunu grupai. Šis suns vienmer ir ticis izmantots ka kompanjons.


Šķirnes grupa
Ganu

7 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt