local-stats-pixel fb-conv-api

Trešais vilnis. fašisma dzimšana3

Vēstures lekcijā par Nacistisko Vāciju, 1967. gadā, Palo Alto koledžā, jauno, harizmatisko skolotāju, Ronu Džonsu, kāds skolnieks pārtrauca ar jautājumu: “Kā Vācu tauta pēc kara varēja sacīt, ka tā neko nezināja par ebreju genocīdu? Kā varēja kareivji, dzelzceļa darbinieki, skolotāji, ārsti, sacīt ka tie nezināja neko par koncentrācijas nometnēm un masu slaktiņiem. Kā varēja cilvēki, kuri bija kaimiņi un iespējams pat draugi ebreju pilsoņiem, sacīt, ka viņi nebija klāt, kad tas notika?” Atbildi uz šo jautājumu skolotājs nezināja.

(Atvainojos par raksta garumu, tie, kas jūt, ka netiks ar to galā, un pārvalda angļu valodu, var droši doties uz video raksta beigās.)

Līdz gada beigām atlika vairāki mēneši, lekcijas bija nonākušas pie II Pasaules kara tematikas, un viņš nolēma ziedot vienu nedēļu un izpētīt šo jautājumu. Tā kā skolniekiem nezinot, viņš bija gan rakstnieks, gan aktieris, kuram patika simulācijas un inovatīvas mācīšanas metodes, viņš nolēma uztaisīt eksperimentu. Skolniekiem tika dots zināt, ka tie, kas piedalīsies aktīvi, saņems atzīmi A, bet tiem, kas būs pasīvi nāksies iztikt ar C, savukārt tiem, kas gribēs nepakļauties un taisīt revolūciju, būs jāsaņem F; tad, ja revolūcija izgāzīsies, bet tad ja izdosies, viņi saņems A.



56 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

aha - bija arii filma par sito tiesi. loti laba filma, tik nosukumu neatceros

2 0 atbildēt

 

Par pārspīlējumu nezināšu teikt, iespējams, ka katrs notikumu dalībnieks ir to mazliet piekrāsojis, lai izskatītos adekvātāks. To, kādā stāvoklī studenti bija novesti var labi redzēt dokumentālajā video.

Intelekts jā, drīzāk izglītība šobrīd mums ir plašāka, informācijas laikmets, kā nekā. Taču ja palūkojas uz tādiem Nacistu atbalstītājiem pasaulē, kā Henrijs Fords, Vai Bušs vecākais, tad ar intelektu viņiem viss bija kārtībā... cilvēki tajā laikā nebija pieredzējuši, kurp var aizvest militāra sabiedrības iekārta. Iespējams, ka nevis intelekts, bet gan ieradums analizēt savas emocijas, un neļaušanās savtīgu interešu pavadam, uz ko parasti tiek spēlēts, var pasargāt no iesaistīšanās ekstrēmistu kustībās. Taču masu suģestijai pakļautu cilvēku šodien nav mazāk, vienkārši metodes ir kļuvušas advancētākas.

2 0 atbildēt

Un tieši tāpēc vajag palaist visus pasaules "Lielos" līderus vienā telpā uz nedēļu, lai izkaujās!!!

0 0 atbildēt