local-stats-pixel fb-conv-api

Slepenā Padomju zemūdens bāze7

194 1

1953.gadā, Josifs Staļins parakstīja plānus par slepenu kodolieroču zemūdens bāzi, kas kļuva par mājvietu baismīgai padomju Melnās jūras flotei.


Paslēpta kalnā pie ostas pilsētas Balaklavas, Ukrainā, Krimas piekrastē.


153,000 kvadrātpēdas lielajam slēpnim bija nepieciešami deviņi gadi, lai to izveidotu un nomaskētu no nospiegu lidmašīnas.


Tajā varētu izdzīvot tiešu kodolenerģijas triecienu un maksimāli varētu uzturēt 3000 cilvēkus ar pārtikas apgādi līdz pat veselam mēnesim.


Ne tikai šī vieta bija noslēpumaina, bet tās darbiniekus turēja tumsā. Tika veikti visi iespējamie pasākumi, lai šī vieta paliktu nezināma apkārtējai pasaulei.


Iekšpusē tagad atrodas sauss doks, kam tajā laikā vajadzeja noturēt 300 pēdas garu zemūdeni. ( laikam tur veica remontdarbus )


Blakus šim sausajam dokam atrodas milzīgs zemūdens kanāls, kur bija iespējams novietot līdz pat septiņām šāda tipa zemūdenēm. Kanāls ir izklāts ar tēraudu, lai varētu izturēt pat sprādzienus.


Šajā pazemes slēpnī bija telpa, kur tika glabātas līdz piecdesmit kaujasgalviņām. Ja kaut kas būtu noticis ar šo telpu, tad no šīs vietas pāri nepaliktu vispār nekas, tikai liels krāteris un nekas vairāk, bet par laimi nekādu starpgadījumu nebija gadījušies tajā laikā.



194 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Tur gan būtu kur paložņāt ... emotion

18 0 atbildēt

Paslēpes tādā vietā uzspēlēt emotion

4 0 atbildēt

Vairs jau ne tik slepena emotion

4 0 atbildēt

Domāju,ka arī taga gan Krievija, gan ASV taisa kaut ko tādu.

3 1 atbildēt

Ja jau piecdesmitajos veica šādas slepenas, masīvas būves, tad kas diez notiek mūsdienās? 

2 0 atbildēt

Vairs jau nav tik slepena!emotion

0 0 atbildēt