local-stats-pixel fb-conv-api

Šis tas par Rigu26

420 6

Sveiki! Vēlos jums šo to pastāstīt par Rigu, nedaudz par tās vēsturi, iedzīvotājiem, kur tā atrodas lai jūs kaut nedaudz spētu iepazīt šo pilsētu.

Riga ir neliela pilsēta Monro apgabalā, Ņujorkas štatā, ASV. 2000.gadā šajā pilsētā dzīvoja 5 437 iedzīvotāji. Rigas pilsēta atrodas uz dienvidrietumiem no Ročesteras pilsētas. Vietēji, šīs pilsētas nosaukumu izrunā Rjega nevis Rīga.

Pilsētas kopējā platība ir 35,3 kvadrātjūdzes (91,4 km ²) . Riga jeb Rjega ziemeļos robežojas ar Ogdenas pilsētu, austrumos tā robežojas ar Chili pilsētu, rietumos ar Dženesijas apgabalu un dienvidos ar Vītlendas pilsētu.

2000.gadā pilsētā bija 5 437 iedzīvotāji, 1969 mājsaimniecības, un 1 518 pilsētā dzīvojošas ģimenes. Rasu ziņā pilsētā 97.26% bija baltie, 0.72% bija afro-amerikāņi, vēl pilsētā dzīvoja daži aziāti. 28,3% pilsētas iedzīvotāju bija jaunāki par 18 gadiem, 6,1% bija vecumā no 18 līdz 24 gadiem, 30,5% bija vecumā no 25 līdz 44 gadiem, 25,6% bija no 45 līdz 65 gadiem, un 9.6% bija vecāki par 65 gadiem. Vidējais iedzīvotāju vecums bija 38 gadi.

Rigas jeb Rjegas teritorija sākotnēji bija daļa no Ontario apgabala. Vēlāk tā kļuva par daļu no Dženesijas apgabala. Pirmā nodibinātā pilsēta starp Dženesijas upi un Ēri ezeru bija Northemptona. 1802.gadā Northemptona tika sadalīta vairākās pilsētās, Lesterā, Batāvijā, Sauthemptonā, Northemptonā, Austrumpultnijā un Rietumpultnijā. 1808.gadā Austrumpultnija un Rietumpultnijā tika pārdēvēta par Austrumrigu un Rietumrigu. 1809.gadā tika izveidota Rigas pilsēta.

Pilsētu regulē pilsētas valde, ko veido pilsētas vadītājs un četri padomes locekļi, visus ievēlē pilsētas iedzīvotāji.

Tas arī būtu viss par šo pilsētu. Pilsētas mājaslapa ir šeit

http://www.townofriga.org/

420 6 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Zināju baumas apr to ka ASV ir Rīga, bet ka tiešām ir un pat ar savu vēsturi? Wow. ++

14 0 atbildēt

Tad jau iespējams mūsu pašu Sprukts ir tur pabijis, jo kā nekā agrāk spēlēja hoķi Ročesteras komandā, kura ir turpat netālu no Rīgas :)

8 0 atbildēt

Kaut vai tādas 100 uztaisīs, bet nekur nekad nebūs tik foršas Rīgas, kāda ir mums! emotion

12 4 atbildēt

Nu ja jau mums LV ir Malta, tad kpc gan ASV nevarētu būt Rīga?

6 0 atbildēt

Rīgas cilvēkiem jātaisa sadraudzība ar Rigas cilvēkiem. emotion

4 0 atbildēt

interesanti

4 0 atbildēt

Varēji pameklēt vēl to, kapēc nosaukta par Rigu, bet raksts foršs ++

3 0 atbildēt

amerikāņiem fantāzijas aptrūkās

2 1 atbildēt

Interesanti - gribētos uzzināt. Kas bija tie, kas šo pilsētu tā nosauca? Vai amerikas latvieši?

1 0 atbildēt

Papētiet, Indijā ir ciemats Rīga. Rīgas ir visur, tikai pievēriet tām uzmanību!!!!!!!! Un tām obligāti nav jābūt kaut kam pilsētvedīgam, arī cilvēkus, gan vīriešus, gan sievietes tā sauc.

0 0 atbildēt

Man .. . kk vairk prasas info .. :( bet ielieku ++

0 0 atbildēt

visi dati tika savākti 2000.gada tautas skaitīšanā,tagad noteikti šis tas ir mainījies

0 0 atbildēt

Neliela pilsēta, tikai 91,4 kvadrātkilometri. :) Tā jau ir, ka LV nebūtu pat štata lielumā ASV. :) Bet man gan vienmēr patikušas mazas un mīļas lietiņas. Un mūsu Rīga labākā!!! <3

0 0 atbildēt

loti zimigi.....man tas neliekas nejausi -ipasi tas izveides process un parvaldes sistema....hm ,hm.!

0 1 atbildēt

Tētis, Es tev nepiekrītu!!! Latvijas Rīga ir neparak laba lieta, tu saki ka vislabaka ? Ka pa dienu tu pliks vari palikt ! Zagļu Rīgāir pa pipelēm, vislabak ir dzīvot kādāmazā pilsētiņā. Pasaki ka tānaw, pie m ja tu butu kads D-pils iedzivotajs aizbrauktu uz Rīgu bljad pliku tevi tur apzagtu !!

0 2 atbildēt

 

pčšššššššššššššššššššššš

0 4 atbildēt

nemaz tik maza nav pēc kopējā,tikai cilvēku pamaz

0 4 atbildēt