local-stats-pixel fb-conv-api

Pirms Baltijas ceļa.39

1026 0

1985.gada 15.martā Padomju Savienībā, ar M.Gorbačova ievēlēšanu par PSKP CK ģenerālsekretāru ārkārtas plēnumā, sākas ‘’перестройка и гласность ‘’- pārbūve un atklātība. Aizsākot pārmaiņas pats Gorbačovs pat nenojauta pie kā tas viss novedīs. Sākumā vārdu ‘’перестройка’’ latviskoja kā ‘’pārkārtošanos’’- ko varēja iztulkot arī kā ‘’tie paši vēži, tikai citā kulītē’’ un tas nemaz neizklausījās labi , tāpēc tika nomainīts uz ‘’pārbūvi’’, kam bija jāsimbolizē dziļākas un fundamentālākas pārmaiņas. Un tādas pārmaiņas arī pamazām nobrieda.

1026 0 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

Var redzēt ka rakstā ieguldīts darbs emotion

19 0 atbildēt

Juris Ziemelis vērtēja padomju “perestroiku”: “Tagad tiekam aicināti dzīvot pa jaunam, taču vai cenšas to darīt paši aicinātāji? Kā lai tic kliķei, kas ilgus gadus sevi dēvējusi par laikmeta prātu, godu un sirdsapziņu, ka viņi ir pārkārtojušies? Nāks vēlēšanas un rēķinieties ar to, ka šī pati partija un valdības birokrātu armija iesoļos demokrātiskajā valdībā. Aizšķērsosim viņiem ceļu!” – aicināja J.Ziemelis. Vēlāk izrādīsies, ka šis brīdinājums bijis pravietisks, bet tā izteicējs jau bija miris.

18 1 atbildēt

kaut kur tajā cilvēku virknē stāvu es tautisķos svārciņos un ar saldējumu notrieptā blūzē.

15 0 atbildēt

stāvēju i Baltijas ceļā, i Labvakar labi atminos, i Latvijas karogu dzīvoklī jau 87. gadā kārām uz svētkiem un bērnudārzā pie tauriņa man bija 3 zvaigžņu piespraudīte!

14 0 atbildēt

Super raksts, pie favorītiememotion

11 0 atbildēt

Bet nu cerēsim ka vēstures nežēlība neatkārtosies un mums nenāksies Baltijas valstu brīvību izcīnīt no jauna..... emotionJūs saprotat par ko iet runa.... Jo krievi ir visā pasaulē sasparojušies kā nekad, un ir ļoti naidīgi noskaņoti pret Baltiešiem un visām postpadomju republiku cilvēkiem....

11 0 atbildēt

''Bet ar brīvību vien nepietiek, tā ir jāmāk arī izmantot.'' 

Ideāli pateikts, tikai tagad redzam ka brīvību mēs nemākam izmantot, un tas ir JĀLABO!

9 0 atbildēt

Ļoti labs raksts. emotion Bet tas pēdējais teikums, ja man uzdotu tādu (jautājuma formā) par LV es īsti nezinātu ko atbildēt vai LV to māk, vai arī labāk būtu ja mūs okupētu piem, Norvēģija vai Zviedrija, . emotion Ko citi domā??

8 0 atbildēt
Baltijas ceļš liecina par to, ka mēs esam stipri un bez īpašiem sakaru līdzekļiem sarīkosim ko tādu, ka visi ar izbrīnu varēs tikai noskatīties. Ikgadu šajās dienās es jūtos tā, itkā pati visu šo būtu piedzīvojusi- Šo Baltijas ceļu. Tākā esmu patriote, šo es patiešām novērtēju, un saku paldies, visiem tie kas panāca neatkarību, un par to ka, es varēju piedzimt neatkarīgā, brīvā un mierīgā valstī. emotion
8 0 atbildēt

Liekas ,tas bija vakar...

8 0 atbildēt
Ļoti labs raksts, būtu medaļa- iedotu. Bet tā kā nav, autoram pīrādziņš, te ku tur uz plauktiņa stāv, ņem droši, esi pelnījis))
7 0 atbildēt
Eleganti mēs gan tos krievu okupantus uzvarējām!emotionAr GARASPĒKU pret KARASPĒKU!
8 1 atbildēt

Jā, Baltijas ceļš bija satraucošs. Gaidīju aks notiksies, kas nu būs. Sadevās rokās un tas viss. Tai brīdī viss, bet tas bija tikai sākums. Patiess prieks un lepnums par to ka es tur biju, ka piedzīvoju to. Tādu tautu vienotību nezvai vēl kādreiz piedzīvosim!

7 0 atbildēt

Tikai žēl, ka daudzi to tik ātri aizmirst.

5 0 atbildēt

Laikietilpīgs raksts , bet man patika. +

4 0 atbildēt

Tiešām labs un izsmeļošs raksts!!!

Vēl bija tāds raidijums "Varavīksne" kurā varēja redzēt rietumu viseoklipus... Bet Labvakar visi skatijās... Atceros kad mani vecāki ti cītīgi skatijās, un bija viens erotisks videoklips, kuru mamma par varītēm neļāva skatīties.... bet paši vecāki to ar lielu sajūsmu noskatijās... labi man tad bija tikai 8 gadi... emotion

4 0 atbildēt

Evalds Valters jau tajos laikos kad seksa nebija vareja runat to par ko citus cietuma baza labakaja gadijuma

4 0 atbildēt

Kā ar nokaitētu tēraudu smadzenēs iededzināti notikumi. Paldies ka neaizmirstam.

4 0 atbildēt

šis raksts dabūs ļoti daudz plusu!

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt