local-stats-pixel fb-conv-api

Padomju laiki44

226 10

Ja tā padomā, tad pasaule ir tik ļoti mainījusies pēdējos 10 vai 20 gados un mēs par to esam pilnīgi aizmirsuši. Šajā rakstā vēlos parādīt jums, kā viss izskatījās 20-30 gadus atpakaļ, tie ir tie laiki, kad bija daudzu produktu deficīts, biļete sabiedriskajā transportā maksāja 10 sant. un skolās vēl mācija salikt ieročus.

Pie dažām bildēm esmu pielicis nelielus rakstus, tāpēc būs ne tikai bildes. :)

ENJOY.

« 1  2  3  4  5 »
226 10 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

5. Baletdejotājas. vai nu man liekas vai ari kreisaja puse tai baletdejotajai kusa lien ara no ta kostimaemotion

autors pats ir ieverojis to?:D:D

21 2 atbildēt

Ļoti daudz apamību!

16 3 atbildēt

Vairākām bildēm apraksts pilnīgs murgs... Tev nav nemazākās nojausmas par to, ko raksti.

9 1 atbildēt

Es ar tagad mazgāju kājas bļodā, un? Kur man citur tās mazgāt?

8 1 atbildēt

noskatoties pirmo lapu redzu,ka viss arī turpmāk būs tukša diršana ,ja nav nekādas sajēgas par tiem laikiem,tad varbūt neraksti neko nevis raksti pilnīgu marazmu

7 1 atbildēt

nevis piiraadzinjus bet pelmenjus!!

5 0 atbildēt

A kur ikaruss un volgas?! CCCP bez tā vnk kebija iedomājama!

4 0 atbildēt

Tajā laikā laikam vīrieši varēja izmantot skuvekļus, tāda doma ienāk prātā skatoties uz baletdejotājam.! emotion

5 1 atbildēt

29 ir nevis radio,bet gan kasešu magnetola.tāpat par tām rindām,par taloniem pārtiku deva 80 gadu beigās ,rindas pēc produktiem un to deficīts tika mākslīgi uzpūsts kaut gan noliktavas produktiem bija pārbāztas un viss bojšjās ,starpcitu tas biaj raksturīgs vairāk tieši baltijas valstīm it īpaši Latvijai..ja nav patiesas informācijas par šiem laikiem neraksti komentārus,jo tie ir aplami

5 1 atbildēt

Var just, ka pats neesi piedzīvojis.

Skolas formas bija tādas kā 56. bildē.

Kāpēc nav pionieri pieminēti?

Un vispār, tik daudz lietu nav pieminēts...

Un šprices vēl joprojām dur dibenā!

4 0 atbildēt

Padomju laiku Jaunatne un bērni bija draudzīgāki, veselīgāki, tīrīgāki, mācēja ar mēru sapucēties un ar smaržām iepūst. Nekā tagad labs, smērē maketes, un vēl kaut kādi mēsli, meitenēm. Tanī laikā Jaunatne nedzēra tādi kā lielie, un nelika zobos salikuši pīpīšus un jūtās lielie krutodami. Un tanī laikā, Bērni tik traki nedzemdēja savus bērnus, kā tagad daži labi 15 gadīgie ir tētuki un mammuki.

Kur tas laiks ir palicis, ka mēs nevaram dzīvot kā vēlamies? Piemēram es būtu metālists, un par to mani var atsist. Nu kur tie laiki palikuši, ka dzīvē cilvēkiem mācīja dzīvot. Un man patikās Padomju laikos, ka bija stingrība.  

2 0 atbildēt

a kā tie laiki pietrūkst.. ZB jau mūsdienas. samaitība un karš.

2 0 atbildēt

Pēdējā bildē nav ne dejas ne spēle, bet gan rīta vingrošana. Tas bija obligāts pasākums pēc pirmās stundas visiem skolēniem. Ja bija kaut cik ciešams laiks, tad notika ārā, ja laiks bija galīgā pak.ļā, tad vingroja klasēs.

2 0 atbildēt

Balerīnām var redzēt spalvas tur lejā...

4 2 atbildēt

par pludmalem ka kura vieta. vecaki stastija ka uz Jurmalu piem vienmer visi nesas, gaza bezmazvai otradi visu lai tikai tiktu pie juras.

1 0 atbildēt

nu redz vot sis cilveks ir skaidri izteicies un vins neapsaubami zin par siem laikiem:)

1 0 atbildēt

Jā, ka es redzot šīs bildes, tad kad man pašam bija 4-5 gadi, kad es padzīvoju Padomju laikus. Varu secināt jauniešiem, tad nafig mūsdienu Jaunatne kas ir jaunāki par 15 gadiem nodirš visus krievus? Vot paskatāties kādi bija PSRS laiki un salīdzinājumā ar Mūsdienu laikiem? Tad nu es lielāko daļu + pieminētu, ka Padomju laikiem bija labāki laiki, jo Padomju laikos bija daudz kas bija labāks nekā tagad. Cilvēki nebija tik stulbi un aprobežoti kā tagad. Taġad vairs nav tas, ka mēs esam tik draudzīgi kā tanīs laikos. Padomju laikos, varēja preicāties, un man pret krieviem nav nekādas pretenzijas, bet nu tas izņēmumā protams. Arī man tagad dažs krievu tautības nepatīk, jo tas ka neciena citas tautas un nemāk valsts valodu runāt. Un vēl pluss, ka man ir radi no Krievijas. Un krievu tautības kas dzīvo pašā Krievijā tur dziļākos ir labsirdīgi, sirsnīgi un daudz mīļāki, nekā dažs labs stulbs latviešu losītis. Ar cieņu labiem Padomju laikiem. Ja tagad būtu Padomju laiki 80tie - 90tie sākumi, tad te neviens nesēdētu, bet darītu.

1 0 atbildēt

nu pārsvarā bildes te rādijā tikai to labo ja?? man gan liekas, ka autors nav īsti kārtīgi informēts par to kas notika... jāpiekrīt arī @Garfield

1 0 atbildēt

kaut nosit, bet 21. tie pīrādziņi izskatās pēc pelmeņiem..  :D

1 0 atbildēt

Par baletdejotājām, padomju laikos ja noskuvi kaut ko starp kājām tas varēja beigties kaut kur sibīrijā.

par multenēm runājot tās gāja 2x dienā otra reize bija spakonoi noči mališi 5.min

Rindas bija pēc visa atcetos, ka pēc desas stāvēju 4 stundas, pēc maizes 2 stundas nu kad unītī izmeta nu pogodi elektronisko spēli par 25.00rubļiem(maizes kukulis maksāja 12 kapeikas) tad stāvējām rindā 5 stundas.

Starp citu ikarusus neražoja krievija, bet vecā labā volga, bija tikai prikšniekiem

Un kad izmeta fraņču ļifčikus tad vaikalu vispār gāza riņķi tie sievišķi.

1 0 atbildēt