local-stats-pixel fb-conv-api

Padomju Savienības ēnā 1.daļa61

346 6

Krievija daudzus minētos faktus noliedz vēl šodien, protams, atrodas arī tie,kas nenoliedz notikušā patiesumu, taču šie cilvēki atbalsta Staļina un Ļeņina rīcību, un uzksata,ka nekā nosodāma tajā nav bijis...

.

.

.Raksts tapis, pēc filmas "Padomju stāsts" noskatīšanās :)

.

346 6 61 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 61

0/2000

Lūk, šis, ir raksts, par ko žēl, ka tikai var iedot vienu plusu..mācaties tauta no šī čalīša, kā jātaisa raksts...

29 1 atbildēt

Soviet Story ir ģeniāla filma, kuru never pieņemt Krievi... + par rakstu

15 0 atbildēt

Man vecvecmammai Čeļabinskā tajā laikā sarkanie atņēma visu, neskatoties uz to, ka viņai bija bērns.. Viņai bija govs un viņa skaitījas "kulaka" sieva. 

Vienā dienā atnāca cilvēki, sāka aizmūrēt durvis un logus, viņa izmeta savu dēlu (manu vectēvu) ārā pa logu, izleca pati un aizskrēja prom..

13 1 atbildēt

Superīgs raksts, liels pluss  no manis...

8 0 atbildēt

A ja paskatās viņu cilts koku, tad ir tā, ka visi trīs viņi ir uz pusi žīdi!

3 0 atbildēt

Pats skumjākais jau ir tava raksta sākumā pieminētais par to, ka Krievija šos faktus noliedz. Vācija atzina to, ko nacisti bija paveikuši 2.pasaules karā, kaut visi lielākie nacistu noziedznieki bija vai nu miruši vai arī notiesāti Nirnburgā. PSRS lielie noziedznieki vēl ilgi bija dzīvi. Droši vien pat tagad atrodās kāds vecais ģeds, kas šāva un izvaroja civiliedzīvotājus. Viņš netika un nekad arī netiks tiesāts. Krievija kā PSRS mantiniece viņu noziegumus neatzīs.

2 0 atbildēt

Labs raksts un MŪSU tautai aktuāls, uzsveru MŪSU, jo pārējai, ne cietēju pasaules daļai, uz to ir pajāt. Neaizmirsīsim, ka GB arhīvos ir dokumenti par II pasaules karu, kuru atslepenošana ir ne agrāka par 2050.gadu.

Hitlera un Staļina traģēdija ir šāda:

Pirmā darbības lauciņš ir Eiropa, kur viss ir uz paplātes, nav tālu jābrauc, lai izpētītu sekas. Staļins to darīja sibīrijā, kur neviens pat nedomās spert kāju.

II pasaules kara uzvaras svinības??? Kā kara uzsācējs var svinēt uzvaru? Kāpēc tik pompozi?, lai neuzdrošinātos aizrādīt par melnajiem nagiem?

~6.5m Ukraiņu + pārējie + X, vai kāds ir salīdzinājis šo skaitli ar žīdu upuriem? Par žīdu upuru skaitļiem arī ir uzsākta diskusija vai maz bija tik, cik uzrakstīts uz papīra. Vai pārējām tautām nevajadzētu no šiem mācīties?

Pa lielam Ādolfs bija normāls džeks, tikai ne ar tiem puišiem sasējās.

1 0 atbildēt

Sāksim ar to ka raksts ir labs tikai esi tik pieklājīgs un pieraksti, ka izmantoji ari kadrus no Soviet Story filmas (padomju stāsts) ja filma tiešam ir Latvieša užnemta un parāda visas nežēlības ko darīja gan Nacisti  (vācieši) un padomju jūgs...Ukraiņus nomērdē badā <-> Vācieši izšauj ebrejus..

9. Klases skolēniem aicinu noskatīties filmu jo tā būs vajadzīga Eksāmenos...katru gadu kāds fragments no šis filmas ir eksāmenā..

Vsp atceros ka mums stāstīja par Ļeņina KVOTĀM...1na kvota piemeram 1000 cilvēki...un tādas tika izsniegtas visiem krievijas (padomju varaS) daļam un cilvēki tika šauti..vieniem tika iedotas 10 kvotas mēnesi, bet viņiem nepietika un viņi prasīja vēl..tiešam ir vērts aizdomāties kas un cik nežēlīga ir musu kaimiņu valsts ''Diženā KRIEVIJA''  Ja pat ļeņins darīja visulai arii Latviešus no pdomju savienības izsmērdētu!

1 0 atbildēt

nav gadījumā vārds vārdā no E.Šņores filmas "Padomju stāsts"? printskrīni izskatās no turienes...

1 0 atbildēt

Nežēlīgi.

Un visstulbākais tgd no krievu puses ir, ka pēc visām šitām šausmām, viņi vēl atļaujās šeit diktēt savus noteikumus.

1 0 atbildēt

Radija so filmu skolaa, bet visu diemzel nesanaca noskatities.. Filma loti laba! un Raksts ari. +

0 0 atbildēt

Pie 14.bildes rakstīts -  Cilvēce nav pieredzējusi efektīgāku cilvēku iznīcināšanas programmas genocīdu,kā Ukrainā 1942/1943. gada ziemā.

Bet tas taču notika 1932./1033. gada ziemā. Tas ir redzams gan tabulās, gan 8. bildē - aprakstā. Ja kaut ko nejaucu...

Filma, protams, laba, esmu noskatījusies viņu un diskā man viņa ir.

0 0 atbildēt

 Protokols Padomju savienībai deva zaļo gaismu okupēt virkni Eiropas valstu, sarakstā pirmā bija Zviedrija/ citēts no 18 bildes apraksta 

 

Wtf? Autoram mazliet klibo ar ģeogrāfiju un arī vēsturi ?Kādā veidā pirmā varēja būt zviedrija, ja tā bija neitrāla valsts un netika okupēta (vienīgais neitralitātes pārkāpums bija vācu militārpesonu tranzīts caur ziemeļiem) nemaz WW2? 

Pirmā valsts, kkura saņēma notu no PSRS puses bija Somija (noraidīja) un 30. novembrī uzsāka uzbrukumu Somijai( Krievija militāri izgāzās, bet panāca savu un dabūja bāzes Baltijas jūrā un arī 40 tūkstošus km2 somija teritorijas, tomēr par to samaksājot ar 250 tūkstošu kareivju dzīvībām un vēl vismaz 200k ievainoto  salidzinājumā ar somiju, kura zaudēja 24923 kritušos un 43 557 ievainotos.

Vispār par pirmo valsti, kuru okupēja PSRS, jauzskata Polija(PSRS iebrūk 17 septembrī, vacija jau 1 septembrī, PSRS okupē gandrīz visu austrumpoliju)

Nākamās valstis, kas tika okupētas LIetuva, Igaunija,Latvija.

Tā autoram un citiem ieteiktu palasīt grāmatu Viljams R. Troters     "Krievu- somu 1939.-1940. gada Ziemas karš", lai kļutu apgaismotāki par šo laika posmu!~

Autor ieteiktu pārlasīt vēlreiz visu sava gara darbu, jo saskaitīju vismāz kādas 5 skaitļu un faktu neprecizitātes!

0 0 atbildēt

man ir jauta'jums kas ir kulaki ?man ir tikai 12 gadi.

0 0 atbildēt

Ļeņinisma / Staļinisma, arī Hitlera, tāpat vēl Kambodžas Pola Pota un citu diktatoru režīmi bija šokējoši despotiski. Un šīs vēstures mācības nedrīkst aizmirst.

Arī mans vectēvs man stāstīja, ka bēdzis ar ģimeni mežā, slēpies, kad sētā nākuši padomju zaldāti, kuri visu izlaupīja. Jo vectēvam bija neliela zemnieku saimniecība, tāpēc viņš noteikti tiktu represēts kā šķiras ienaidnieks.

Tomēr uzmanību pievērš tas, ka cilvēces vēsture vienā laidā atspoguļo ārkārtīgu nežēlību, neiecietību, antihumānu uzvedību. Rodas jautājums - kāpēc?! Kāpēc cilvēku suga pēc savas dabas ir tik destruktīva?! Kāpēc cilvēks nav harmonisks savā būtībā, vienmēr tiecas uz neizprovocētu agresiju un destruktīvu pašapliecināšanos?

Varbūt taisnība ir tām ezotēriskām mācībām, kuras skaidro, ka cilvēku apziņu mēdz apsēst 'dēmoni'...

Piemēram, Norvēģijas psihopāts Breiviks - nogalināja desmitiem nevainīgu bērnu tikai dēļ savā apziņā perinātajām idejām. Murgs, bet tādi psihopāti ik pa laikam kaut kur izpaužas. Ja tādi spēj sagrābt varu, kā Ļeņins, Staļins, Hitlers utt., tad savas ideoloģijas dēļ uzsāk slaktiņus.

Brīžiem ir kauns par savu sugu.

0 0 atbildēt

Geniaals raksts, paldies! ^^  ++

0 0 atbildēt

Pluss  emotion

0 0 atbildēt

labs raksts

0 0 atbildēt

drausmas vot ta notiek ka kads spihiski nelidzvarots tiek pie varas.

0 0 atbildēt

Bildes un teksts no filmas. Vismaz varēji pateikt no kurienes visu ņēmi. Ai, ai.

1 1 atbildēt