local-stats-pixel fb-conv-api

Neparastie mājdzīvnieki - gliemeži!28

Es esmu divu āfrikas milzu gliemežu īpašniece un šis raksts būs par maniem neparastajiem mājdzīvniekiem. Jau pašā bērnībā man patika gliemeži un es viņus iedēvēju vienkārši - Ziži vēlāk jau pārtapa par Žizelēm.

Vai viņi ir piemēroti cilvēkiem kuri ceļo , vai kuriem ir alerģija?
- Saku pēc pieredzes , mani divi skaistuļi - Kakao un Pērle ir īstenākie ceļotāji , ceļo ar mani un ir veikuši ceļu no Latvijas uz Norvēğiju 3 reizes tie ir vairāk nekā 6000 km kopā! Galvenais ir vajadzīgs ūdens ar ko apsmidzināt un gurķi.
-Māsas draugs ir alerğisks pret spalvu un kamēr neesmu mājās viņš var apkopt manus gliemežus ,bez šķaudīšanas un acu asarošanas.

Ko viņi ēd?
- Viskautko ,mīļākie vienozīmīgi ir Latvijas mājas īsie gurķīši! Ēd arī salātlapas . NEDRĪKST dot ceptu ,sālītu, vārītu vai saldu! Jābaro katru dienu , no rīta jaieliek gurķis un viss.

Vitamīni ir nepieciešami?
Jā! Kaļķis kuru var nopirkt zoo veikalos ,patiesībā nav tādu speciālo kaļķu gliemežiem, by Advertise"> bet viņi ēd papagaiļiem domātu kaļķi ,tas palīdz augt lielākiem un nostiprina čaulu. Manējie kā traki, kad ierauga kaļķi viņi sāk intensīvi skriet!

Vai var viņus ārā ''izskrieties''?

- Jā , protams , ja ir silts laiks un saulīte spīd un tikai zālē. Es parasti laižu vasarā vai rudenī , kad siltāks un uzlieku virsū krēslu , jo dzīvoju pie fjorda Norvēģijā un kaijas varētu arī ''netīšām'' neatgriezeniski aizstiept .

Kāds nepieciešams būris?
-Terārijs vai arī akvārijs ar vāku , ja dodies ārpus mājām .OBLIGĀTi jābūt ar ventilāciju. Var arī vāku atstāt vaļā viņi neizmuks , jo tik stūlbi viņi nav! Man ir terārijs apmēram 30 litri uz diviem tas pietiek , by Advertise"> bet mazajā ceļojuma terārija apmēram 5 - 7 litri.

Kas jāliek būrī?

Vajag speciālu kūdru/zemi kuru var nopirkt TIKAi Rīgā, tāpēc nācās braukt speciāli uz Rīgu pakaļ tērāriju kūdrai+ nopirkām mazāku terāriju speciāli lai vieglāk ceļot - aizņem mazāk vietas un ir ar rokturiem un mazu atveramo lūciņu barošanai.(varu precizēt veikalu - Origo, vienā no mazajiem gaiteņiem) Vajadzēs arī ūdens trauku vislabāk no izēsta kokosrieksta. Var arī izveidot mazu slēptuvi arī no izēsta kokosrieksta , jo viņi ir tomēr ir nakts dzīvnieki

Cik bieži jāmaina kūdra?

- Vienu reizi 3 mēnešos var arī biežāk.


Vai viņiem nepieciešams ūdens lai dzertu?
-Netikai, arī vajag apsmidzināt 2- 5 reizes dienā.
Arī mazgāt vajag , by Advertise"> bet to var katru nedēļu , jo tas viņiem ļoti patīk! *remdenā ūdenī*

Cik daudz un cik bieži viņiem ir olas?
- jap olas, atkarīgs no slituma , jo siltāks jo biežāk un viņiem nevajag partneri ! Viņus vajag uzturēt no 20- 25 grādiem pēc celsija! Viņi ir hermofrodīti un dzimumu var mainīt kad vēlās! Vienā metienā - 10-40 oliņas - droši var mes ārā ,ja nevēlies zoodārzu mājās!

Cik ilgi viņi dzīvo?

- Salīdzinoši ilgi no 8 - 10 gadiem. Pašlaik viņiem ir tikai 2 ar pusi gadiņi un vēl jau ''maziņi''

Vēlējos vēl piebilst , ka viņi nv akli viņi redzēs jūs ja pietuvosieties vai arī pēkšni ieslgsiet gaismu , tie ievilks savas acis iekšā. Viņi nedzird , jo viņiem nav ausis , by Advertise"> bet viņi jūt ļoti labi vibrāciju tāpēc labāk turēt tālāk no lietām kas rada vibrāciju , tas var novest līdz sirdstriekai viņus!

Mamma piedāvāja viņus , jo viņa bieži iečeko facebookā Jelgavas sludinājumu dēli , by Advertise"> bet no sākumi bija arī daudzi kuri iebilda aizrādot , ka nav viņi ceļotāji , by Advertise"> bet kā nu ne?!?

Tas boja pārsteigusm liels , jo uzzināju autobusā ceļā no Talsiem uz Jelgavu , māsa paziņoju lai pa ceļam veikalā nopērku svaigus gurķīšus un tas man bija pārsteigums!

Un viņi nav tik lēni kā jūs domājat!
Paldies! Ja ir jautājumi raksti komentāros!

326 2 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Viņi murrā arī? emotion

(ieliku plusu, jo dzīvnieki ļoti patīk, lai gan uzskatu, ka vislabāk tiem ir savvaļā)

11 0 atbildēt

Es gan gribu sev mājās tarantulu vai skorpionu! emotion

7 0 atbildēt

Miilji emotion emotion

6 0 atbildēt
Man tagad arī vajag gliemežus
4 0 atbildēt

emotiontik mīļi kādreiz es ar audzēju bet tie nebeidzāsemotion  

3 0 atbildēt

Manām Clea Helena šie būtu treknas pusdienas emotion

3 0 atbildēt
Ūdens? Es nezinu ,ja tavs bruņurupucis ir gaļēdājs tad šaubos
3 0 atbildēt

Mans mājas mīlulis arī ir Āfrikas milzu gliemezis.  emotion

Viens mazs ieteikums runājot par kaļķi.. manējais mīl sasmalcinātas olu čaumalas.

Izvārītu olu čaulmalas sasmalcina līdz kamēr izveidojas pulveris. Es parasti diezgan daudz sasmalcinu, pietiek ilgam laikam. Uzbirdinu uz gurķa vai kāda cita ēdiena. Mājiņa veselīga un stipra! Viņam tas kaļķis kā saldais ēdiens. emotion

Vispār ļoti mīlīgi dzivnieciņi. emotion

3 0 atbildēt

Man patika raksts par gliemežiem. Gribu pajautāt vai ar lidmašīnu atļauj ceļot?

2 0 atbildēt

Nav mazliet bail turēt rokā?  emotion 

0 0 atbildēt

Interesējos par to mitrināšanu - ja tiek atstāti uz 2 vai 3 dienām, kamēr paši izbraucam no pilsētas, cik ļoti viņus tas ietekmē, ja netiek apsmidzinātas sieniņas un paši gliemeži?

0 0 atbildēt
Nekur neaizmuks- nu, nu, manēji abi bija vāku nostūmuši un izrāpušies, atradu augšā uz skapja 😁
0 0 atbildēt
Vai viņiem der arī 7 litru liela terarija ikdienas dzīvē? Vai tas ir par mazu?
0 0 atbildēt

Man arī viens. Manējam kādi 3-4 gadiņi.

0 0 atbildēt

Pērku substrātu internetā, Dino Zoo.

0 0 atbildēt