local-stats-pixel fb-conv-api

Moderna spoku pilsēta Ķīnā.4

33 1

Pilsētas kļūst par spoku pilsētām dažādu iemeslu dēļ. Vai tie būtu ekonomiskie apstākļi, vai dažādas katastrofas. Tas ir saprotami. Bet interesanti, kā par spoku pilsētu var kļūt pilnīgi jauna, moderna, tiko uzbūvēta pilsēta?

Ķīnā, Mongoļu autonomajā apgabalā, atrodas Ordos, bagāta ogļraču pilsēta, kuras viens no rajoniem, Kangbashi, ir zināms, kā moderna spoku pilsēta. Tā bija paredzēta vairāk nekā 1 miljonam iedzīvotāju, taču ir pilnīgi neapdzīvota jau kopš projekta pirmsākumiem 2004. gadā.

Fakts: sešu gadu laikā valdība ir iztērējusi aptuveni $2,5 miljardus, lai pārvērstu iepriekš neapdzīvotu teritoriju modernā metropolē, kurā netrūkst muzeju, skulptūru dārzu, debeskrāpju, bibliotēku un luksusa mājokļu.

Neskatoties uz to, ka lielākoties visa šī infrastruktūra jau ir pabeigta, skolu, medicīnas iestāžu, sabiedriskā transporta, telekomunikāciju un izklaides iespēju trūkums attur cilvēkus pārcelties dzīvot uz Kangbashi..

33 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Sasodīts... tāda aura tai pilsētai.. skatoties vien jau vēlos tur atrasties - dzīvā un svaigā černobiļas pilsēta.... ehh...

Super vieta.

2 0 atbildēt

šitas jau te ir pabijis + vēl ar aprakstu

0 0 atbildēt

nekas,parambaasies kiinieshi un tad izdomaas uz turieni paarvakties,kad uz 100 kiinieshiem buus 1m2

0 0 atbildēt

te gadījumā nav uzņemta filma - silence hill . ?

0 0 atbildēt