local-stats-pixel fb-conv-api

Melluži kājāmgājējiem19

486 1

Ar daudzām no šīm mājām ir sakars maniem senčiem- Mellužu amatniekiem, un daudz kas no šiem namiņiem ir tapis viņu rokām. Kaut kad labi sen Slampes barons dakteris Betihers, kurš tobrīd būvēja Marienbādes sanatoriju, ieteica vairākiem Slampes saimniekiem pārcelties uz Jūrmalu, kur tobrīd radās, plauka un attīstījās populārais kūrorts. Un manas vecmāmiņas vectēvs kopā ar savas ģimenes locekļiem nopirka zemi no Majoru muižas un sāka celt māju Mellužos. Superīga vietiņa Jūrmalā, un veco koka arhitektūru, kura te ir labi saglabajusies, vienkārši dievinu.

« 1  2  3  4 »
486 1 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

atpazinu praktiski visas ēkas...žēl ka tādas iet bojāemotion

7 0 atbildēt

Skaisti.

5 0 atbildēt

Skaisti un reizē skumji..

5 0 atbildēt

Mans rajons ! emotion shiii ir laba galerija ,bet tur ir daudz daudz daudz tadu maju emotion Un protams ,priecee ,ja atjauno ! 

4 0 atbildēt

vot kāpēc google strret wievā nav apraksti emotion 

4 0 atbildēt

Nice emotion

2 0 atbildēt
Neslikti pa Mellužiem esi pastaigajis
2 0 atbildēt

Super! emotion  

Nav gluži mans rajons, bet turpat ir. 

2 0 atbildēt
Katra māja īpasha. Namdariem arī daudz iteresantāk tādas būvēt, katra ar savu izaicinajumu. Nav taka tagat ka būvē tupa ciematus ar vienadam majam.
2 0 atbildēt

Tā aiziet tā pasaules godība :/ Jā, žēl tās mājas, kas tā arī nesagaida savus prinčus baltajos mersedesos, kam pietiktu gan saprāta, gan naudas atjaunot tās kādreizējā godībā. Un ļoti labi novērojams, kā mainījās laiki, varas, izpratne par dzīvesvietu un arhitektūra...

3 2 atbildēt

O redzu kaimiņu māju emotion

0 0 atbildēt

Skatos manas bijushaas maaja arii iespraagusi kadraa......emotion

0 0 atbildēt

Mans rajons emotion

0 0 atbildēt

tici man,izprotu,vnk. mūsu klimatiskajiem apstākļiem un uztrūrēšanas izmaksas un ieguldāmo darbu pieskaitot uzskatu,ka nav ne viena ,ne otra baudījuma ...pats esmu restaurējis šāda tipa ēkas...tas skaistums ir uz gadu diviem ,pēc tam atkal var krāsot

0 0 atbildēt

nav kokmateriālos ne ētikas,ne estētikas,jo tas ir jāatjauno gandrīz katru gadu,jo mūsu klimatiskajos apstākļos mākslīgi žāvētais koks nesaglabā ne savu baudāmo skatu,ne  izpilda pamatfunkciju kā būvmateriāls.

ja atjaunotu koka ēku katru gadu neatjauno krāsojumu pēc pāris gadiem tā izskatās tāpat ,kā pirms restaurācijas..ne par velti sendienās daudz ko būvēja no laikakmeņiem,gan estētiski,gan praktiski.

0 2 atbildēt

malkas grēdas,ciest nevaru koka apbūvi,nepraktiski,neētiski ,jo reti kurš nams ir sakopts

0 8 atbildēt