local-stats-pixel fb-conv-api

Lidojošā giljotīna - mīts vai patiesība2

98 1

Pabeidzot rakstu „Interesanti Austrumu ieroči” un sākot rakstīt 2. daļu atradu interesantu video, par kādu nāvējošu austrumu ieroci, par kuru gan nav īstas pārliecības, vai reāli tāds pastāvējis, bet nenoliedzami tas ir interesants un, ja ir bijis, tad ar mērķi nogalināt. National Geographic to ierindo pie viena no nāvējošākajiem ķīniešu ieročiem. Tas, ko varam redzēt filmās un dokumentālajos raidījumos, ir lielā mērā balstīts uz pieņēmumiem, kā lidojošā giljotīna varēja izskatīties, jo pilnīgu zīmējumu un liecību tai nav. Ir tikai dažas skices un nostāsti, kas klejo no paaudzes uz paaudzi.

Lai lidojošā giljotīna būtu efektīva, tai bija jāpiemīt vairākām īpašībām. Pirmkārt, tai jābūt pietiekami ērtai un vieglai, un labi jālido. Jo galvenais mērķis ir uzmest to uz galvas. Otrkārt, tai ir jābūt pietiekami asai, lai pavelkot ķēdi, kas ir piestiprināta pie "cepures", tā spētu burtiski nogriezt galvu. Treškārt, galvai ir jāpaliek speciāli piemontētā tīklā, kurš nonāk atpakaļ pie uzbrucēja. Un, ceturtkārt, tai jābūt pietiekami drošai, lai nesavainotu tās īpašnieku.



98 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Interesanti, taču neredzu īpašu jēgu, jo ninzjas taču vienmēr bijušas apmācītas, lai klusām pielavītos un nonāvētu no tuvuma, ja arī nē tad ir taču visādi distances ieroči, kas vairāki kopā sver un aizņem tik pat cik šāds ierocis... hmm. Vienīgi, ja tiek pieprasīta galva, tad šis varētu būt vismazāk ķēpīgais ierocis, lai to sagādātu (vismaz slepkavam)

4 0 atbildēt