local-stats-pixel fb-conv-api

Labākā kara stratēģija - brīvība35

589 0

Kāpēc vācieši II Pasaules kara laikā neuzbruka Šveicei? Kāpēc ģenerālis Pattons bija labāks karavadonis nekā Hitlers? Kāpēc lielvalstis nespēja kontrolēt Tuvos Austrumus XX gs beigās? Uz visiem jautājumiem viena atbilde- decentralizēts karaspēks ir dzīvotspējīgāks, stiprāks, manevrētspējīgāks un spējīgāks piemēroties, kā centralizēts.

589 0 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

Par Šveici runājot, kapēc būtu jāuzbrūk valstij :

1) kurā 80% iedzīvotāji ir vācieši vai vismaz runā vāciski

2) Kura ir neitrāla pret Vācijas politiku

3) Kurā atrodas 90% banku kas apkalpo gan jūsu legālos gan nelegālos darījumus bez liekiem jautājumiem

4) kurā nav dabas resursu, bet toties vari sap1st tehniku un cilvēkus cīnoties pa kalniem

5) Faktiski viņi jau tāpat darīja visu ko viņiem Ādolfonkulis ''palūdza'' - vēl šodien Šveices banku pagrabos glabājoties no okupētajām teritorijām un žīdiem nop1zģītās vērtslietas emotion 

25 0 atbildēt
Es gan teiktu, ka Šveices decentralizētā aizsardzība nav primārais aspekts kāpēc tai neuzbruka. Līdzīgi kā to jau vēlāk dara Singapūra, svarīgākie bija ārvalstu investori, kas sagrūda valstī naudu. Šādā situācujā armija pat nav vairs nepieciešama, jo neviens neuzbrūk kopējam maciņam - atrausies no visiem iesaistītajiem.
24 0 atbildēt
Šveices sistēmu vajag ieviest šeit, Latvijā.
19 0 atbildēt

Raksts labs  emotion  bet Šveici nevar minēt kā piemēru citiem. Jau no seniem laikiem šveici ir glābuši kalni un to radītie apstākļi uzbrucējiem. Šveices snaiperi no otra kalna var apšaut pus armiju, kamēr tie krisdami šļūkā pa nogāzi. Vēl viņiem atliek aiztaisīt ar prettanku bloķētājiem galvenos ceļus un neviens nekur netiks, kamēr tie netiks nojaukti. Latvijā var braukt pāri visam, nekas netaucē, tāpēc mēs nevaram veiksmīgi taisīt barikādes. Viņus var slavēt pra to, ka pilknīgi visi iedzīvotāji tiek apmācīti.

14 0 atbildēt
Pateicoties Pattonam friči uz savas ādas pa īstam dabūja izbaudīt, kas ir blickrīgs.Vienas- divu nedēļu laikā viņš atkaroja fričiem 600 jūdžu un uzvarēja karu Eiropā mazāk kā pēc gada pēc sabiedroto izcelšanās Normandijā. Ja politiķi nebūtu viņu apturējuši, Pattons bija gatavs ieņemt arī Prāgu. " Tu laikam aizmirsi, ka lielākais friču karaspēks atradās austrumufrontē. Ja viss karaspēks būtu rietumufrontē, Pattonam tik viegli neklātos. Atkal slavina vienu, nepieminot būtisko. Tev ir lieliskas prasmes strādāt par Delfi un tvnet žurnālistu.
8 1 atbildēt

Par Shveices aizsardzibas iespejam ,protams ir taisniba,bet ne jau tadelj Hitlers tai neuzbruka.Vispar Shveices ,,imunitate ,,izsakama divos vardos,bankas un neitralitate. Visam pusem tas ir izdevigi. Ja Hitleram butu vajadzigs ,ienjemtu nedeljas laika,visi resursi prieksh tam Vacijai bija. Nebija vajadzibas,pareizak sakot vajadzeja tieshi tadu Shveici ,pa kuru vacu specialie dienesti shiverejas ,ka pa savu kabatu.

7 1 atbildēt

sabiedrotie salasas piem asv, uk, francija, utt. un vienkarsi iet pari vacijai un visus novac.

4 0 atbildēt

es domaju kapec visi sabiedrotie nesalasijas kopa un vienkarsi nepargaja pari tai vacijai, tad tak viniem nebutu nekadas iespejas.

4 0 atbildēt

Savā ziņā  daļa taisnības tur ir

4 0 atbildēt

Pa Sveici ta varetu but tikai dala taisniba.

3 0 atbildēt

Patvērumu ebrejiem liedza pilnīgi visa pasaule- palasi par Evianas konferenci. 

3 0 atbildēt
Virsraksts nav izlabots, kauns redaktoriemotion
4 1 atbildēt
Ziemeļkaukāzs ir nazis pie krievijas rīkles!!!Vispār jau vajadzētu viņiem ieročus piegādāt,kā Amerikāņi piemēram ar Stingeriem palīdzēja Afganistānai!!!Čečeņi un Dagestāņi pāris dienās atkal neatkarību izcīnīs un krievus par maitas putnu barību pataisīs!!!
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Interesanti. emotion

1 0 atbildēt

Blēņas. Stāstu kāpēc.

1. Jebkura armija ir organizācija un mehānisms. Bez šaubām, ja šī saimniecība ir neelastīga un nedara neko, nesagaidījusi komandu (vai vismaz saskaņojumu) no augšas, tad nekāda efektīvā karošana nesanāks. Tomēr jelkādas stratēģiskās operācijas ir iespējamas tikai ar centralizētu vadību un plānošanu. Pretējā gadījumā būs parastā situācija, kad labā roka nezina, ko dara kreisā un otrādi.

2. Par Šveices modeli te jau cilvēki komentāros pareizi norādīja - pirmkārt tomēr tas banku-finansu sektors, kas garantē Šveices drošību, militārais nāk stipri pēc tam. Un vēl bez tā, ka Šveice nupat jau diezgan izsenis piekopj neitralitātes politiku, jāņem vērā arī tas, ka mūsdienu Rietumeiropas vidū ārējs militārs apdraudējums praktiski neeksistē.

3. Par Amerikas piLsoņu LiMiciju (t.i. par tām bruņotajām mājsaimniecībām). Tam nav nekādas nozīmes KARA gadījumā, vienkārša iemesla dēļ - bruņotajām mājsaimniecībām nav ne artilērijas, ne prettanku, ne pretgaisa ieroču. Bez tiem neko nopietni nepakarosi. Nez kāpēc arī visādiem rebeļiem Lībijās un Sīrijās bez sākotnējiem kalašņikoviem arsenāls pie pirmās iespējas papildinās ar tehnikāļiem (mašīnām ar ložmetējiem, vēlams lielkalibra), artilērijas ieročiem un bruņutehniku (gan paštaisīto, ar metinātām metāla plāksnēm, gan - pie pirmās iespējas - ar reāli militāro)? emotion

4. Gan amerikāņi Vjetnamā, gan Padomju Armija Afganistānā saskārās ne tik daudz ar partizanščinas efektivitāti, cik ar pretinieku, pret kādu nebija gatavojusies karot - jo gan amerikāņi, gan sovjeti pēc WW2 gatavojās jaunam WW2 - regulārā armija pret regulāro armiju, ar kodolieroču izmantošanu no abām pusēm. Partizānus (jo īpaši jaunos, specifiskos apstākļos - džungļos, kalnos un tuksnešos) trenkāt nemācēja ne vieni, ne otri, bet, kad to iemācījās, gan viens, gan otrs karš jau bija zaudēts politiski. Kas attiecas uz Čečeniju, tad tur arī ne tik daudz `čečeni bija izcilil karotāji`, cik Krievijas armija bija čempione, pardon, ra$pi*ģaistvā, jo īpaši Pirmajā karā un jo īpaši Groznijas operācijā 1994/1995. Btw arī visu krievu zaudējumu lauvas daļa pienākas tieši uz šo operāciju, pēc tam čečeniem ar `stratēģiskām uzvarām` aizgāja stipri mazumā (ibo minētā ra$pi*ģaistva Krievijas armijā pakāpeniski tomēr pašapkarojās).

1 0 atbildēt
Šveici ar bumbvedējiem nobombītu pāris stundās...ja gribētu. Apmāca vai nē visu tautu...viss pofig. Ne jau armijās ir lieta, bet tajā kā sīkie uzvedās...
2 1 atbildēt

Shveice kristu paris nedelju laika ,ja Hitleram butu tada vajadziba.Neglabtu nekadi kalni.Visparzinams ,ka Vacijai bija labakais kalnu karaspeks uz to laiku un labakaa aviacija,nobumbotu un ienjemtu parejas,bloketu vietejos  utt.Visam valstim bija izdevigi izmantot Shveices bankas un ,,neitralitati,, .Zinams ,ka kara laika Vacijas specdienesti(ari citu valstu)diezgan aktivi uzdarbojas pa ,,neitralo,,valsti.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt