local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīnieši atraduši 2400 gadus vecu zupu12

Ķīnas arheologiem kādā senā apbedījuma vietā netālu no Siaņas pilsētas izdevies atrast 2400 gadus vecas zupas paliekas. Zinātnieki pieļauj, ka atradums ir līdz šim senākais arheologu atrastais kaulu buljons, vēsta The Global Times.

Pavisam sen atdzisusī maltīte, kura laika gaitā, oksidējoties traukam, kļuvusi zaļa, visus šos gadus atradusies aizvērtā 20 centimetrus augstā un 24,5 centimetrus diametrā lielā bronzas podā.

Kapā, kurā atdusas kāds zemes īpašnieks vai ne pārāk augsta ranga kareivis, atrasts arī otrs bronzas trauks, kurā arheologi pamanījuši kādu noslēpumainu šķidrumu bez smaržas. Pētnieki pieļauj, ka tas varētu būt vīns. Šis atradums pētniekiem devis cerības iegūt precīzākas zināšanas par ēšanas paradumiem Senajā Ķīnā.

Siaņa ir viena no ķīniešu civilizācijas šūpuļiem, kā arī viena no senajām Ķīnas galvaspilsētām, ko kādreiz dēvēja arī par par Čanaņu (ķīniešu valodā - mūžīgais miers).

Mūsdienās Siaņa ir ļoti populāra tūristu vidū, bet senatnē tā bijusi sauszemes un jūras ceļu tīkla, kas pazīstams ar nosaukumu "Zīda ceļš", galapunkts.

59 7 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000

man prieks par viņiem, lai labi garšo

2 0 atbildēt

No mango un delfiem rakstus ievietot aizliegts!!!

Cik sapratu par mango.lv jaunajos noteikumos teikts ja tu ievieto rakstu no turienes pec iespejas atrak japazino adminam!!!!

Kategoriski aizliegts kopēt rakstus no šādiem Latvijas portāliem: sportacentrs.com, kasjauns.lv, mango.lv, nra.lv, istyle.lv, tvnet.lv, leta.lv, diena.lv, apollo.lv, delfi.lv u.c. ziņu portāliem.

4 2 atbildēt

mmmmm, jammey

0 0 atbildēt

Interesanti.emotion

++

0 0 atbildēt

Nedrīkst no mango .lv pievienot rakstus!

0 0 atbildēt