local-stats-pixel fb-conv-api

Kēningsberga - no skaistas vācu pilsētas līdz okupācijai8

228 0

Sveicināti šajā saulainajā vakarā, šobrīd mēs dzīvojam neatkarīgā Latvijā, kuru dibināja mūsu valstsvīri 1918. gadā un atjaunoja neatkarības kustības dalībnieki. Tomēr ne visur pasaulē tautām pieder to vēsturiskās teritorijas, brīžiem tās ar spēku atņemtas. Reiz skaistā vācu, prūšu pilsēta Kēningsberga nu ir radikāli mainījusies.

228 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

To ko krievi ir savākuši viņi nekad neatdos.. vienīgi kad sabruks pati krievu inmpērija..

teiksim Somijas teritorijas.. vienkārši tika Somiem atņemtas..

Latvijas Abrene, un tā gandrīz visām krievijai apkārtesošajām valstīm - nosauciet kaut vienu, kurai kāds apgabals nebūtu okupēts.. NAV NEVIENAS VALSTS, nevienas!!

Formāli otrais pasaules karš nav beidzies, jo Japāna un krievija nav parakstijušas miera līgumu, dēļ Kuriļu salām - kuras krievi protams netaisās atdot... 

11 0 atbildēt
Kēnigsbergu krieviem vajag to pašu iemeslu dēļ kā Krimu. Kēnigsberga - Baltijas jūra, Krima - Melnā jūra. Ja Krievijai ir ostas šajās jūrās, tad potenciālā ienaidnieka kuģi var necerēt uz nepamanītu pietuvošanos. Tikai ģeopolitika, nekas vairāk. Latvija arī ir ļoti "izdevīgā" ģeogrāfiskā pozīcijā, tāpēc arī mūs mūžīgi dricelēs.
11 0 atbildēt

Ceru ka Vācija atgūs šo apgabalu.  Mēs vairs nebūtu ielenkti.

10 0 atbildēt

Vācu nežēlīgums? Tu joko? Ja runā tikai par WW2 vāciešiem, tad pēc manu seņču un vairāku grāmatu stāstiem, viņi esot bijuši stalti, laipni, ja iegājuši kāda mājā palūgt ēst, tad pretī devuši šokolādes. Sevišķi lutinājuši mazus bērnus - mana vecmamma atcerās vāciešu dotās šokolādes un viņu laipnību, bieži viņi aicinājuši paēst pusdienas. Tas, ka pāris tūkstoši vācieši sarīkoja holokaustu, nenozīmē, ka visi pārējie miljoni par to ir atbildīgi vai jebkādā mērā saistīti.

 Ja runā par vācu un krievu atšķirībām karā, tad varu teikt, ka kaujās pie Ržovas vācu bunkuri bija apsildīti ar elektrību, kamēr krievu - puspilni ar ūdeni un auksti. Mašīnas? PSRS bija pārsimts mašīnas, kamēr Vācijā nedaudz vēlāk jau liela daļa valsts brauca ar Volkswagen. WW2 uz 1 vācieti krita 10 krievi. Vācu ordnungs vienmēr bijis un būs pāri krievu nekārtībai. Krievi un visi viņu bijušie režīmi ir viena liela nelaime. DEUTSCHLAND!

2 0 atbildēt

Kaļiņins bija PSRS augstākās padomes prezidija priekšsēdētājs.

0 0 atbildēt

Visur kur pabijis Komunisms vai Padomjais režīms, tur ar savu slimīgo 'aizraušanos' 'atbrīvoties' no 'imperiālistiskiem' 'monarhiskiem' u.c. Komunismam nelabvēlīgiem vēsturiskiem objektiem, vienmēr pēctam paliek tikai pelēkas, vienmuļas un drūmas pilsētas..

Manuprāt VFR vajadzēja prasīt atpakaļ šo teritoriju, jo ja bija minēts, ka PSRS to iegūst tikai uz 50 gadiem, tad arī pēc 50 gadiem vajadzēja atdot atpakaļ.

Komunisms sabojā visus vēsturiskos pieminekļus un kultūras elementus, tikai tāpēc, ka kāds no tiem atgādina par citu pārvaldes režīmu, kas agrāk ir bijis. Tas ir slimīgi, ja tagad ir jānojauc katra baznīca, pils, katedrāle, tikai tāpēc ka tā vēsturiski ir saistīta ar monarhiskiem režīmiem..

Kēningsberga bija skaista Prūšu pilsēta.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt