local-stats-pixel fb-conv-api

Kas kopējs “Titānikam” un “Costa Concordia”? Pieci šokējoši fakti12

82 9

Itālijas kruīzu kuģa “Costa Concordia” nogrimšana 2012.gada 13.janvārī atsauca atmiņā superlainera “Titānika” bojāeju, viešot šaubas par kuģošanas drošumu arī mūsdienās. Traģēdijas nianses izgaismos jaunā dokumentālā filma “Costa Concordia glābšana” (“Raising Costa Concordia”), kas būs skatāma kanālā “National Geographic” sestdien, 13.septembrī.

Bet kas līdzīgs abām katastrofām? Lūk, pieci šokējoši fakti!


Sava laika superkuģi ar līdzīgu likteni

268 metru garais “Titāniks” bija lielākais sava laika kuģis. Savukārt “Costa Concordia” bija lielākais Itālijā jebkad uzbūvētais pasažieru kuģis – tā garums sasniedza 290 metrus, tur bija peldbaseini, tenisa korti, bāri, kinoteātris, kazino, kā arī lielākais SPA centrs, kāds jebkad uzbūvēts uz kruīzu kuģa.

“Costa Concordia” nogrimst 100 gadus pēc “Titānika”

“Costa Concordia” nogrima gandrīz 100 gadu pēc “Titānika bojāejas”. Atšķirība ir vien vairāki mēneši. “Titāniku” dzelme aprija naktī uz 1912.gada 15.aprīli, bet “Costa Concordia” avarēja 2012.gada 13.janvārī.

Abi giganti saduras ar kādu objektu

Abi superlaineri nogrima, saduroties ar cietiem objektiem jūrā. “Titānika” gadījumā tas bija aisbergs Ziemeļatlantijas okeāna vidū, bet “Costa Concordia” uzskrēja uz klints Vidusjūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā.

Pasažieru evakuācija – haotiska un novēlota

“Costa Concordia” avārijā gāja bojā 32 cilvēki no 4200 pasažieriem, bet “Titānika” katastrofā izdevās izglābt 711 no 1514 pasažieriem. Lai gan Itālijas kuģa gadījumā cilvēku upuru bija daudz mazāk, evakuācija no “Costa Concordia” bijusi novēlota un noritējusi tikpat haotiski vai pat haotiskāk nekā “Titānika” gadījumā. Ziņots, ka “Costa Concordia” gadījumā apkalpes locekļi ar kapteini priekšgalā panikā lēkuši glābšanas laivās, ignorējot noteikumus, kas paredz vispirms parūpēties par pasažieru drošību. “Titānika” gadījumā kapteinis kuģi neatstāja – viņa mirstīgās atliekas atrast tā arī neizdevās.

“Costa Concordia” nogrimst, skanot “Titānika” tituldziesmai

Vairāki “Costa Concordia” katastrofā izdzīvojušie stāsta, ka avārijas brīdī kuģa ēdamzālē esot skanējusi slavenās 1997.gada kinofilmas “Titāniks” tituldziesma “My Heart Will Go On”, ko izpilda Selīna Diona. “Titāniks” pilnībā nogrima divās stundās un 40 minūtēs, bet “Costa Concordia” sāka svērties uz sāniem 20 minūtes pēc ieskriešanas klintī un pilnībā sagāzās uz sāniem aptuveni trijās stundās.

82 9 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Tie abi bija kuģi  emotion  vēlviens "fakts"

15 0 atbildēt

*rakstu nelasīju* Kas viņiem kopīgs? Nu, abiem uz klāja bija cilvēki. Ja no vārda 'cilvēki' atņem dažus burtus, pieliek dažus burtus un tos samaisa, iznāk vārds 'Illuminati'. Sakritība?  Tātad uz abiem kuģiem bija Illuminati. Zināms, ka kuģu avārijas izraisa paši cilvēki. Bet šoreiz cilvēki=Illuminati. 

Illuminati izraisa kuģu avārijas! 

Man nevajadzētu piektdienas vakaros komentēt emotion

14 1 atbildēt

Costa Concordia tā īsti arī nenogrima emotion

10 0 atbildēt

nekā kopīga skeptiski ņemot.Visiem kuģiem ir kopīgs tas ka tie ir kuģi un ka tie grimst.

7 0 atbildēt

Kopigs bija vien muzigais cilveku stulbums un bezatbildiba. 100 gadu laika nekas nav mainijies.

7 0 atbildēt
Tu to faktu par Titānika kapteini no filmas ņēmi?Bet nu,tas tā.Dīvaini,ja atliekas neatrada,tad jau visticamāk viņš izglābās tikai aizbēga,jo būtu viņam lieli sūdi.Filmā visu vienkārši padara ziepjaināku.
3 0 atbildēt

Šis ir ļoti labs raksts.Kapēc tik maz plusiņi. Es ieliku plusu. Vēl šādus rakstus!

4 4 atbildēt

Costa Concordia nekad nenogrima tikai apgāzās uz sānu emotion 

0 1 atbildēt