local-stats-pixel fb-conv-api

Kanibāli! raaargh.9

Šodien grasos jums pastāstīt tuvāk par dažu arheologu atradnēm un secinājumiem ;00

Tātad Netālu no Dienvidvācijas ciemata Hercheimas veiktais arheoloģiskais atradums vedina uz domām, ka pirms aptuveni 7000 gadu šajā reģionā dzīvojuši kanibāli ,Bordo universitātes vēsturnieks Bruno Bolestēna izdevies atrast vairāk nekā 500 cilvēku kaulus, turklāt uz tiem atstātās pēdas vedina uz domām, ka kauli ir apgrauzti.

emotion

Uz dzīvnieku kauliem mēs jau esam iemācījušies atšķirt pazīmes, ka gaļa ir durta uz iesma un cepta. Šeit mēs redzam tādas pašas zīmes, tikai uz cilvēku kauliem, piemetināja B. Bolestēns , piebilstot, ka nav nekādu šaubu šajā apmetnē cilvēku gaļa atdalīta no kauliem, turklāt tie, kuri veikuši šo operāciju, neesot bijuši iesācēji.

Viņš stāstījis, ka par kanibālismu liecina apgrauztie pirkstu kauli, veids, kādā ribas atdalītas no mugurkaula, skrāpējumi un iegriezumi uz žokļiem, kuri liecinot par mēles izgriešanu.( emotion )

Izrakumos iesaistītā vācu zinātniece Andrea Cēba-Lanca piebildusi, ka vieta vēl neesot līdz galam izpētīta, tāpēc pastāv ļoti liela iespēja, ka patiesais upuru skaits varētu būt bijis vismaz divas reizes lielāks.

Tomēr šajā atradumā ir arī vairākas dīvainības, kas, piemēram, Leipcigas universitātes un Frankfurtes pie Mainas dabas vēstures muzeja speciālistus vedina uz domām, ka franču arheologu atradums nav vis seno kanibālu apmetne, bet gan vieta, kur notikuši kādi līdz galam neizprotami rituāli, kas saistīti ar mirstīgo atlieku pārapbedīšanu.

Ir pilnīgi skaidrs, ka upuri nav karā kritušie, jo uz to kauliem nav atrastas nekādas zīmes, kas liecinātu par dzīves laikā gūtajiem ievainojumiem.(brīnums ,ka netrada lodes )

Turklāt upuru kauli piederējuši ne tikai pieaugušiem vīriešiem un sievietēm, bet arī bērniem, zīdaiņiem un pat embrijiem( emotion ) .

Jāatgādina, ka vairākās senās civilizācijās pastāvējusi bojāgājušo pārapbedīšanas tradīcija, turklāt tās laikā cilvēku apakšžoklis vienmēr aprakts atsevišķi no pārējiem kauliem – iespējams, kas tāds noticis arī Hercheimā.


Pēc visa spriežot Eiropai vai nu bija ,vai nu vēl ir kanibāli .Cik tas ir/bija labi spriežat paši ,bet manliekas vsp baigi kūūūlīīīgi .

Reklāma
40 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000

Rakst labs, bet traucē tie komentāri. +

1 0 atbildēt

bet tavi komentāri "manliekas" galīgi jēli....

1 0 atbildēt

Stilīgs grils 2 bildē

0 0 atbildēt

Kādēļ kanibāli neēda viens otru?

0 0 atbildēt

fu bla cik pretigi ,bet ari musdienas kautkas tads kautkur jau notiek 

0 0 atbildēt