local-stats-pixel fb-conv-api

Kad izsīks derīgie izrakteņi?31

173 12

Gandzrīz viss dabā sastopamais - vējš, ūdens , ieži, augsne, augi, dzīvnieki, pat ainava - ir dabas bagātība. Par resursiem tie kļūst tikai, tad kad cilvēks ir atradis to izmantošanas iespējas. Visi ieži un minerāli ir derīgie izrakteņi , taču to krājumi draud izsīkt. Tāpēc ģeologi ir aprēķinājuši laiku ,kad izsīks dažādu derīgo izrakteņu krājumi,ja to patēriņš nemainīsies.

Piedodiet ka tik maz , jo neatradu nekādu informāciju par pārējiem iežiem.

173 12 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Tās prognozes vēl mainīsies... gan jaunus resursus atradīs, gan atjaunojamos agri vai vēlu sāks vairāk izmantot... ;) Labā lieta tāda, ka ar vien vairāk iemācamies atkārtoti izmantot dažādas izejvielas, tādējādi vēl kaut nedaudz samazinot šo neatjaunojamo resursu patēriņu :)

25 1 atbildēt

Tapēc jau tagad pēta Marsu, lai būtu derigi izrakteņi vēl 1000 gadiem.

23 1 atbildēt

Muljkjiibas. xD 

17 0 atbildēt

Zelts jau nevar izsīkt, ja runa ir par derīgajiem resursiem, tad zelta rūdu nav nemaz tik vienkārši aprēķināt. emotion

16 1 atbildēt
Zelts, sudrabs, dzelzs u.c. NEVAR IZSĪKT!!! Tos var pārstrādāt no juvelierizstrādājumiem u.t.t... :D
9 1 atbildēt

 Man vienalga, kas un kura gada izsiiks, bet probleema ir taada, ka cilveeki dziivo ar parmerigam pateereshanas vajadzibam, mees parlieku daudz terejam zemes resursus lietam, kas mums nav vajadziigas, un domaaju, ka cilveeki no "augshas" droshi vien jau izdomajushi, ko dariit, atliek vien gaidiit, kas buus! Have a nice day =DD

8 0 atbildēt

Vel gribēju piebilst vot kā var zināt cik gadiem pietiks derīgie izrakteņi? Pirmkārt mēs esam tikai ieurbušies 12.5km dziļumā... Dziļākas šahtas ir līdz 2km... Mēs par zemes iežiem pārvaldam tikai kādus 0.01% un pasaki kā mēs varam pateikt cik gados izsīks derīgie izrakteņi?

Mēs pat lāgā nezinam no kā sastāv kodols ir tikai hipotēzes... Takā tā ir klaja dir.... par derīgo izrakteņu daudzumu!

7 0 atbildēt

Muļķības,ik palaikam atrod arvien jaunas derīgo izrakteņu ieguves vietas,metālrūpniecībā daudz izmanto ottreizēji pārstrādātu metālu,kas ir lētāk nekā iegūt to no rūdām ieguves vietās,tāka mūsu paaudzei točna pietiks labumuemotion

6 0 atbildēt

Es domāju, ka tas ir ņemot vēra pašreizējās atradnes, jo, piemēram, ir vēl ļoti daudz lieli naftas lauki ap artiku, kuri vispār praktiski nav izmantoti

4 0 atbildēt

muļķības un pilnīgas.

4 0 atbildēt

no kurienes tads info ??Krievi pateica ka vinji visu so gadsimtu var kapaat  zeltu, dimantus esosajas raktuves  pat nerunaajot par jaunaam vel neizmantotam raktuvem 

4 0 atbildēt

Neticu. Un pie tam nafta pietiks vēl 50. gadus ar esošājām atradnēm, neskaitot tās, kuras jau ir atklātas, bet vēl neteikam klāt.

3 0 atbildēt

Tīrās muļķības mums derīgie izrakteņi pietiks visi vel 300.gadus...

P.S Tass viss ir speciāli darīts lai biržās būtu cenas augstas ( Par gadiem)

3 0 atbildēt

Kaut kāds musars tā informācija, ceru, ka pats jūties slikti šādu musaru te ievietojot. Tik pat labi es arī varu minēt kad beigsies resursi, bez nekāda pamatojuma.

3 0 atbildēt

Tas ir tādā gadījumā ja neatradīs citas atradnes!!!

2 0 atbildēt

Lūdzu atsauci uz šo, maigi sakot, apšaubāmo informāciju. "Man teica" nederēs

2 1 atbildēt

Boltavņa. jeb kā saka muļķības. Krievijā izmanto naftas laukus ko ir apguvuši vēl no Hruščeva laikiem un kas vēl nav izpētīts , jeb nav ķērušie klāt, jo tas ir diezgan attālos rajonos. lai nu kās bet naftas šim gadsimtam pietiks. Tērējam daudz tas tiesa.

1 0 atbildēt

Ne nu izsīks nekā. Zemes virsmai tuvakie izrakteņi, protams, var beigties. Taču dziļāk zem zemes to vēl cik uziet. Tikai jautājums, cik viegli būs tikt tiem klāt.

1 0 atbildēt

Bet man po#uj emotion

2 2 atbildēt

muļķības ! sudrabs un zelts 2020 ? tāds roflis . ja tā būtu tad nemaz nevaru iedomāties kāda panika rastos pasaulē . Jo šos elektronikā izmanto ļoti plaši .

Un dzelzs rūda ? kamon !  pats zemes kodols ir no šķidra dzelzs

0 0 atbildēt