local-stats-pixel fb-conv-api

Kā iedomājās 2000. gadu?11

359 0

En L'An 2000 bija projekts ko, uz Expo izstādi Parīzē radīja Jean-Marc Côté un citi mākslinieki. Tēma bija par dzīvi 2000.g., kā tā izskatīsies. Nelielos mākslas darbus pirmo reizi radīja 1899.g. un vēlāk 1900., 1901. un 1910. g. Sākumā tās veidoja kā papīra ieliknīšus cigaretēm un cigāru kastēm, bet vēlāk arī kā pastkartes. Ir zināmas vismaz 87 šādas kartītes, bet nekad netika publicētas vai izdotas. Tās nogulēja aizmirstība līdz 1986.g., kad tika publicētas Izaka Azimova grāmatā "Futuredays: A Nineteenth Century Vision of the Year 2000"

Savā laikā tās kartiņas varbūt nebija nekas īpašs, bet, kā var to redzēt rakstā Paleonākotne, tad ar laiku mūsu nevērtīgās fantāzijas par nākotni kļūst par īpašu kategoriju - paleonākotni, vienu no nākotnes variantiem, kas tā arī nekad nav piepildījies, bet kļuvis par lakmusa papīrīti, kas atklāj tā laika cilvēku vēlmes, par kurām viņi neuzdrošinātos pastāstīt, ja vien nav darīšana ar fantastiku. Gribot stāstīt par nākotni sanāk nejauši atklāt savas dziļākās domas, jo tikai par tām katram skaidra bilde.

« 1  2  3 »
359 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Uz to pusi jau iet - viss tiek mašinizēts un kāpēc ne? Pilnībā atbalstu.

8 0 atbildēt

labs

4 0 atbildēt

viss kas būs ikdiena pēc 100 gadiem, patreiz ir teorijā, vai primitīvā izpētes stadījā.. pasekojot līdzi  zinātnes attīstībai, var paredzēt nākamo lielo izgudrojumu..

Visa cilvēces attīstībā ir posmi kad ir kritums, un kad ir pacēlums ( runāju par atklājumiem kas ietekmē cilvēci kopumā)

1. uguns atklāšana - pēc tam daudzus tūkstošus gadu klusums

2. lauksaimniecība, un dzīvnieku pieradināšana- atkāl klusuma periods , bet aptuveni uz pusi mazāks par iepriekšējo

3. rakstība - atkal klusums, bet  atkal uz pusi mazāks

4. matimātika, fizika, ķīmija - atkal klusums... 

5. elektrības atklāšana .... atkal klusums , bet jau stipri mazss

6. releaktivitātes teorija ( 1905)

7. kosmisko tehnaloģiju ienākšana iekdienā - ātri sakari, pasaule kļust maziņa

8 . personālie datori - ap 1990 gadu

9. Internets ap 2000 gadu

Kas nākamais ? kā redzams jau pagājuši +/- 15 gadi no pēdējā straujā lēciena - teorētiski kautkam stipri jaunam jāienāk ikdienā pavisam drīz... 

4 0 atbildēt

9. jau tiek izmantots, Latvija ar tadi ir.

0 0 atbildēt

13. ierecams, zinot cik patiesiba juras zirdzini ir mazi.

0 0 atbildēt

8 jau ir kombaini uz autopilotiem

0 0 atbildēt
Daudzas idejas ir īstenojušās dzīvē, tikai grafiski savādāk. Pa gaisu lidojam, bet ne gluži tā, kā šeit attēlots. emotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Feiks! Tajos laikos viņi tik precīzi +- nevarēja to apmēram paredzēt. Un ja jau viņiem bij "ķipa" tāda izdoma tad jau varēja paši visu to uzmeistarot.

3 4 atbildēt