local-stats-pixel fb-conv-api

Izmirusie dzivnieki,kurus mes varetu klonet!!!1.dala.8

91 0

20. gs. septiņdesmitajos gados tika veikti pirmie klonēšanas eksperimenti ar vardēm. No varžu zarnu epitēlija šūnām ņemtus kodolus ievietoja olšūnās, no kurām bija izņemti kodoli. No šādām šūnām attīstījās normālas vardes, kuras bija identiskas tām vardēm, no kuru šūnām tika ņemti kodoli.

Ideja par izmirušo dzīvnieku atgriešanu dzīvē vienmēr ir raisījusi asas diskusijas, jo šāda rīcība aktualizē jautājumus par dzīvības neaizskaramību, unikalitāti un jēgu. Daži zinātnieki uzskata, ka klonēšanas ideja pašos pamatos rada nepareizu cilvēku attieksmi, jo mums būtu jādomā kā aizsargāt sugas, kas uz Zemes mīt vēl šobrīd, nevis, kā atjaunot sugas, kas jau ir nozudušas. Turklāt pat gadījumā, ja izmirušos dzīvniekus izdodas atgriezt dzīvē, joprojām paliek aktuāls jautājums, vai mākslīgi atjaunotie dzīvnieki vispār būs uzskatāmi par īstiem. Vai to pielāgošanās spējas patiešām būs gana labas vai tomēr beigās tie paliks par apskates objektiem zoodārzos?

91 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Visizplatītākā teorija par mamutu strauju bojāeju ir tāda, ka viņi izmira straujas klimata izmaiņas dēļ.

Labs raksts! Lūdzu turpinājumu!

Starpcitu youtubē ir daudz video par šo tēmu! Tieši vakar skatījos par mamutu iespējamo klonēšanu un par to kā 2013. gadā, Sibīrijā tika atrasts izcils eksemplārs no, kura arī sāks visu to mamutu klonēšanas padarīšanu!

1 0 atbildēt

kad šie visi būs klonēti un ganīsies mūms vietējā mežā 

tad varētu ko interesantāku klonēt ka T-Rex vai Titanoboa un elvisu presliju emotion

0 0 atbildēt

"Pliocēna epoha"? Laikam jau tomēr ēra. emotion Bet man patika, pluss no manis emotion

0 0 atbildēt

SIRRUS velisepēds

0 0 atbildēt

SIRRUS velisepēds

0 1 atbildēt
Kāda jēga,viņi tos lopus dubenā pectam bāzīs?
0 4 atbildēt
nu nevajag tos murgaiņus mūsdienu pasaulē.
0 7 atbildēt