local-stats-pixel fb-conv-api

Īsti vīri grūtos laikos- II32

552 2

Viņu liktenis ne vienmēr ir apskaužams, un slava viņus parasti sasniedz tad, kad viņu pašu sen vairs nav.... Šoreiz par četņikiem- serbu monarhistu partizāniem.

1941. gadā Dienvidslāvijas armiju sagrāva vācu, itāļu un ungāru karaspēks frontē un horvātu bruņotās bandas- aizmugurē. Karalis pameta valsti, Dienvidslāvija padevās...ar vienu izņēmumu. Pulkvedis Dragoļubs Mihailovičs atteicās padoties. Viņš savāca kareivjus un virsniekus, kuri tik lēti nebija ar mieru atteikties no savas valsts un devās uz Ravna Goru. Un sākās četņiku kustība- pie Mihailoviča devās bijušās karaļa armijas kareivji, vienkārši serbu patrioti un visi pārējie, kuriem nepatika okupācija.Starp viņiem bija arī krievu emigranti, no kuriem daudzi bija dienējuši Dienvidslāvijas karaļa armijā. Dragoļubs Mihailovičs sūtīja savus virsniekus pa visu Serbiju, lai izveidotu pretošanās kustību arī citur.



552 2 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Labs raksts. Visu cieņu vīriem kuri savas zemes brīvību vērtēja augstāk par savu dzīvību.

42 0 atbildēt

Lai kāds vēl pasaka ka komunisti bija "atbrīvotāji". Nekad komunisti nav patikuši, un diezvai tie arī patiks. Šie tiešām bija samas zemes patrioti, bet nu lielo kaimiņu progragandas dēļ, savas zemes patrioti tiek pataisīti par noziedzniekiem.

28 3 atbildēt

Mūsu sapistā 21. gadsimta uztverē īsts vīrs ir solārijā izcepies gejelis, rozā krekliņa un ar meitenīgu frizuru, un hipsteru saulesbrillēm. emotion Kuriem ja iedotu ieroci un iedzitu mežā, skrietu un teiktu: "iu dubļi, ak dievs sasmerēšu savas baltas botes, to es nevaru atļauties jo līdz šodienas 21:24 tas vel ir modē" Nenoskaužu tādus, bet paņirgājos. Jo  man personīgi džeki kas aizraujās ar modi, kopj sevi pārspīlēti un tāpat kā sievietes, un nezin ar ko atšķirās inžektors no karburatora, liekas diezgan nožēlojami.

19 1 atbildēt

Īsti savas zemes patrioti! Līdz beidzamajam..

10 1 atbildēt

ja mus bija gruti tad siem pisiem laikam vel smagak gaja ''pats sev nodevejs esi''emotion

8 0 atbildēt

A vot Tu arī paskaties Viki, kas kurā laikā tika saukts par četņikiem. No tā, ka Tu raksti vienādus komentārus zem dažādiem nikiem, nepaliek ticamāk. 

Iegūglē "ustaši" un tad Tu ieraudzīsi, uz ko ir spējīgi tavi horvātu bāleliņi- četņikiem- es runāju par Dragoļuba Miloševiča laika četņikiem- šādu fotogrāfiju nav.

 horvāti atšķirībā no serbiem ir  katoļi un lieto latīņu alfabētu- valoda ir faktiski tā pati. 

Sanāca dzīvot vienā koju istabiņā un mācīties kopā ar dažiem serbiem- normāli, adekvāti cilvēki, nezinu, ar kādiem salašņām Tu pinies, varbūt kopā ar serbu bomžiem guli zem kāda Vācijas tilta. 

5 0 atbildēt

tiešām labs raksts, bija vērts šo rakstu izlasīt. Plus no manis. ;) 

5 0 atbildēt

Bāc par tādu rakstu tik maz plusu!emotion

4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

Paldies par info un par to, ka uzmanība tiek pievērsta tai 2.Pasaules kara frontei, par kuru parasti maz lasa, bet būtu labāk, ja rakstā varētu iztikt bez vispārinājumiem un dažiem apgalvojumiem, kas rada nepareizu priekštatu: 1) Tito spēki nebija TIKAI padomju diversanti. Tie bija pietiekami daudzskaitlīgi, lai varētu apgalvot, ka daudzi to dalībnieki bija vienkārši cīnītāji pret vācu okupantiem, lai arī komunistu pusē 2) katra sarkanā sapnis nekad nebija un nevarēja būt "izvarot un nogalināt grāfieni". Tādi sapņi parādās tikai individuāliem cilvēkiem jebkurā karojošā pusē un ir atkarīgi no katra indivīda audzināšanas, rakstura utt. 3) un diezvai Trūmens, kurš bija ASV prezidents varēja piešķirt Goda Leģiona ordeni, kas ir Francijas nevis ASV apbalvojums.

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Ļoti labs raksts, interesants. emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Labs raksts. emotion

2 0 atbildēt

It ka vacieshi Dienvidslaviju ienjema atri ,bet toties pec tam bija spiesti turet tur lielus spekus(daudzas divizijas) ,tieshi partizanu cinjas delj .Protams ari teritorijas ipatnibas(kalni) palidzeja .

1 0 atbildēt

Nav brīnums, ka man besī latviešu pasitiviāte attiecībā par savas valsts nākotni. Laikam mani serbu gēni dara savu. 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

vai tad muusejie noturejas tikai 11 gadus? shkjiet ka musejie karoja lidz 60ito vidum...

2 2 atbildēt

Mazliet rietumnieciski. Kārtējā Wikipēdijas deva!

0 0 atbildēt