local-stats-pixel fb-conv-api

Īstā Alise Brīnumzemē15

128 4

Domaajams, visi mazaak vai vairaak ir dzirdeejushi par Alisi Briinumzemee. Lasiijushi neatkaartojamo graamatu. Un ir redzeejushi jauko multeniiti.

Kur nu veel Tim Burton fantastiskaa filma ar taadiem izciliem aktieriem kaa Johnny Depp un Helena Bonham Carter.

Bet vai daudzi zin to, ka Alise nav izdomaats personaazjs, bet ir reaala meitene no kuplas daudzbeernu gjimenes, kura vadiija savas daudzkraasainaas un piedziivojumu pilnaas dienas Anglijaa? Nee? Nu tad pienaacis laiks iepaziities...

Alice Pleasance Liddell piedzima 1852. gada 4. maijaa Henry un Lauras Liddell gjimenee kaa 4. beerns. Peec vinjas gjimenee piedzima veel 6 beerni.

Gjimene paarceelaas uz Oksfordu 1856. gadaa un tur iepazinaas ar Charles Lutwidge Dodgson, vairaak paziistamu ar pseidoniimu Lewis Carroll. Vinjsh ljoti cieshi sadraudzeejaas ar Liddell gjimeni un biezji to fotografeeja.

1862. gada 4. juulijaa Dodgson uzaicinaaja Alisi un vinjas maasas celojumaa ar laivu. Lai kaut kaa izklaideetu meitenes, vinjsh izdomaaja fantastisku staastu, kura galvenaa varone bija jaunaa Alise.

Meiteneem ljoti patika staasts, un Alise paluudza to pierakstiit. Pavisam driiz Dodgson publicēja manuskriptu "Alises piedziivojumi zem zemes", kuru vinjsh veelaak paarrakstiija, un 1865. gada novembrii tas tika publiceets ar nosaukumu "The Adventures of Alice in Wonderland".

Alise izauga un 28 gados appreceejaas ar turiigu kriketa speeleetaaju Reginald Hargreaves. Vinjiem piedzima triis deeli, no kuriem divi gaaja bojaa Pirmajaa pasaules karaa.

1932. gadaa Alise nomira. Vinjai tad bija 80 gadi.

128 4 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://muz4in.net/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
Nopērc garumzīmes.
9 0 atbildēt
Ak Dievs! Gramatika!!!
12 5 atbildēt

Dārgo moderator! Ar šo es saprotu, ka administrācija atbalsta latviešu valodas kropļošanu.

5 0 atbildēt
Tā sajūta, kad Tevi sauc Alise. 0_0
1 0 atbildēt