local-stats-pixel fb-conv-api

Gloster Meteor5

Valda uzskats, ka nacistiskā Vācija bija ne tikai pirmā, bet arī vienīgā valsts pasaulē, kas jau Otrā pasaules kara laikā izmantoja reaktīvās lidmašīnas. Vai tā tiešām ir taisnība?

Šis ir mans pirmais raksts, tāpēc būšu priecīgs uzklausīt jebkādu kritiku saistībā ar to. Jauku lasīšanu!

Kā jau iesāku - valda uzskats, ka Messerschmitt Me 262 Schwalbe bija pirmā un vienīgā reaktīvā lidmašīna, kas tika izmantota Otrā pasaules kara laikā. Tā tas gluži nav, sākot ar to, ka pašai Vācijai vien jau bija pieejami vismaz divi citi reaktīvo lidmašīnu modeļi - Heinkel He 162 Volksjäger un Arado Ar 234. Bet vai tas nozīmē, ka nevienai citai valstij reaktīvo lidmašīnu nebija? Pavisam noteikti nē! Ļaujiet man Jūs iepazīstināt ar Gloster Meteor!

Gloster Meteor ir pirmais reaktīvais iznīcinātājs, kas sāka savu aktīvo "dienestu" Lielbritānijas Karaliskajos Gaisa spēkos (turpmāk - KGS) 1944. jūlijā - tikai 3 mēnešus pēc Me 262. Tiesa gan, lielākā atšķirība starp Me 262 un Meteor kara laikā bija tā, ka Meteor lidotājiem bija stingri aizliegts lidot virs pretinieka kontrolētās teritorijas, kā arī vairākas reizes bija aizliegts iesaistīties gaisa kaujās ar pretinieka lidmašīnām. Iemesls tam bija tāds, ka Lielbritānija baidījās no viņu jaunākās tehnoloģijas pāriešanas vāciešu rokās. Viss projekts un Gaisa spēku modernizācija no sākuma bija liels noslēpums, un pirmā KGS eskadriļa, kas ar tiem bija aprīkota - KGS 616. eskadriļa, bāzēta KGS Manstonas bāzē, uz ziemeļrietumiem no Kentas.

93 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Wow traki daudz iegūldīts, ķer plusu.
4 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Britiem reaktīvās lidmašīnas bija jau ap 1940 gadu,bet plašu pielietojumu neiguva. Bija tehniski nepilnīgas. (nosaukumu neatceros,bet youtub bija dok.filma)

0 0 atbildēt