local-stats-pixel fb-conv-api

Garšīgu maltīti gatavojot6

48 1

Lietas , ko nezināji par ēdienu! Nekad nesanāk zeltaini brūns buljons ? Nepatīk zivju garša kotletēs ? Gribi zināt kā atšķirt vārītu olu no nevārītas ? Tad Tev noteikti ir jāizlasa šis ...

48 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://vecaas aviizes
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

11.Lai kēksos rozīnes nenosēstos, tās pēc uzbriedināšanas karstā ūdenī nosusina un apvāra miltos.

Man liekas, ka nevis apvāra, bet gan apvārta,ne? khiii

1 0 atbildēt

Favorītos!

0 0 atbildēt

paldies. ljoti noderiigi :)

0 0 atbildēt

Zilie graudiņi ir the same Kalija permanganāts. baigi plaši izmantojama viela,patiesību sakot.

0 0 atbildēt

1. Jebkurus salātus svaigs gurķis gan neatsvaidzina. Tādu klasiku kā rosolu svaigs gurķis pat sabojā.

2. Par cik agru pavasari ir runa? Ja tikai par steidzinātajiem dīgstiem, tad, protams, ir jāēd tās lapiņas, jo no saknēm tur nekā laba nav, bet, kad redīsu saknītes sasniedz ēdamus izmērus, lapiņas jau ir stipri neēdamas - sīvas un cietas, dažām redīsu šķirnēm pat ar adatiņām uz dzīslām.

4. Tik pat labi var apcept sviestā vai taukos, vai pat apcepināt uz pilnīgi sausas pannas vai tīras malkas plīts virsmas.

5. Buljonam dzelteno krāsu piedod arī vesels nomizots burkāns. Mizu vietā ietektu likt klāt nelielus nemizotus sīpoliņus, kuriem nogriezta saknīšu daļa, un kuri rūpīgi nomazgāti - buljona garša būs nesalīdzināmi labāka, jo burkāns un sīpols ir izsenis zināmās vislabākās buljona garšsaknes.

6. Kotletēm likt klāt sodu ir galējs neprāts! Soda gan radīs gāzes burbulīšus, bet gaļas garša būs neglābjami samaitāta. Kotletes čauganas un gardas padara pievienota maize, sasmalcināti sīpoli un kārtīga mīcīšana, un nekādas olas, kas visu šo procesu izbojā, padarot kotleti par pazoli.

7. Tad labāk izmest to visu vēl pirms cepšanas. Ir daudz garšīgu zivju kotlešu recepšu, piemēram, kotletes no vārītas zivs, kuras spēj ieēst pat visniknākie zivju nīdēji. Bojāt gaļas kotlešu masu ar zivīm ir pilnīgi neloģiski! Protams, daži zivju kotletēm liek klāt cūkas speķi, bet tas jau ir cits stāsts.

9. Tipisks padomjlaika veikalu piegājiens, jo zilie graudiņi noņem smaku un atjauno krāsu gaļai. Tā tika apstrādāta pat jau iepuvusi gaļa un ļaudis laimīgi pirka. Iespējams, ka tirgotāji ko tādu piekopj vēl šodien. Ja gaļa ir nedaudz zaudējusi savu svaigumu, to labāk uz kādu pusstundu noturēt rīvētos sīpolos, tad sīpolus noskalos un gatavot gaļu kā parasti. Ja gaļa jau smagi iesmakusi, tad labāk to izmest, kurš tad no mums ir ienaidnieks paša veselībai? Lai arī kālija permanganāts nav indīgs, tas ir ļoti spēcīgs oksidētājs, tāpēc ar tā patērēšanu uzturā nevajadzētu aizrauties.

10. Kādai mīklai? Ja rauga mīklai, tad kāpēc tur vispār būtu jāliek olas? Labākās rauga mīklas sanāk tikai bez olām, no tādas mīklas ceptas maizītes ļoti ilgi saglabājas svaigas. Ja domāta biskvīta vai kēksa mīkla, tad apgalvojums neiztur kritiku, jo tieši olas baltums nodrošina gatavā produkta gaisīgumu un maigo struktūru.

11. Rozīnes apvārta, nevis apvāra, ceru, ka tā ir tikai drukas kļūda ;) Rozīnes nenosēžas arī tad, ja tās piemaisa mīklai pašas pēdējās, uzreiz lej mīklu formā un šauj krāsnī. Ja mīklai ir kādu laiku jāatpūšas pirms cepšanas, tad bez tiem miltiem neiztikt, tikai ar miltu daudzumu jāuzmanās, lai nesanāktu kekss ar miltu klimpām.

13. Ja ar sāls bēršanu uzmanās un rēķinās, ka ūdens novārīsies, zirņus var sālīt arī vārīšanas sākumā. Ir cilvēki, kuriem garšo zirņi. kuros sāls ir ievilcies, tad ir jāsāla jau vārīšanās sākumā vai procesā, nevis beigās.

15. Labāk ir kartupeļus novārīt atsevišķi, viegli sastampāt, lai tie nedaudz pajūk, bet nav pilnīgi putrā. Tad kartupeļus pievienot izvārītajiem putraimiem, sajaukt, katlu nosegt ar vāku, satīt segās un atstāt sabriest stundas divas - daudz gardāka putra, nekā tāpat vien savārīta.

16. Piedegs, ja viss ūdens novārīsies un vārītājs būs par putru aizmirsis.

 

Tādi nu man sanāca komentāri par punktiem, kuriem nevarēju tā īsti piekrist. Neņem ļaunā ;)

1 1 atbildēt